Poznata cijena i datum izlaska Steam Controllera

poruka: 62
|
čitano: 10.366
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poznata cijena i datum izlaska Steam Controllera".
17 godina

Stigao mi je jučer pa sam se igrao s konfiguriranjem desktop moda do 2 ujutro.

Ima bugova još uvijek u steam aplikaciji koji se tiču novog steam controllera (npr. nemogućnost promjene "guide button chord layout" profila) pa je potrebno upaliti beta channel da se dobije najnovija beta verzija gdje je to djelomično fiksano, ali pak nešto drugo zeznuto.

Tako da još rade očito na tome punom parom.

Ali ovako generalno mi je odličan, bit će dobar i za desktop kad sam zavaljen u fotelju da mi zamjeni miša i tipkovnicu za nuždu.

Ergonomija nija neka, Swith 2 Pro controller i DualSense su puno udobniji.

Ali mogućnosti konfiguriranja su praktički beskonačne.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Poznata cijena i datum izlaska Steam Controlle
Bitanga kaže...

Stigao mi je jučer pa sam se igrao s konfiguriranjem desktop moda do 2 ujutro.

Ima bugova još uvijek u steam aplikaciji koji se tiču novog steam controllera (npr. nemogućnost promjene "guide button chord layout" profila) pa je potrebno upaliti beta channel da se dobije najnovija beta verzija gdje je to djelomično fiksano, ali pak nešto drugo zeznuto.

Tako da još rade očito na tome punom parom.

Ali ovako generalno mi je odličan, bit će dobar i za desktop kad sam zavaljen u fotelju da mi zamjeni miša i tipkovnicu za nuždu.

Ergonomija nija neka, Swith 2 Pro controller i DualSense su puno udobniji.

Ali mogućnosti konfiguriranja su praktički beskonačne.

Kak je radit u desktopu s njim? Rade li touchpadi dobro u tom okruženju?

17 godina
dax-lax kaže...

Kak je radit u desktopu s njim? Rade li touchpadi dobro u tom okruženju?

Ima neki defaultni desktop profil, ali ja još od steamdecka imam neki svoj koji i tu radi i prepoznao mi ga je i aktivirao po defaultu i za steamcontroller.

Pa sam ga malo modificirao. Konfigurirao sam si desni joystick i desni trackpad za mousa, a lijevi je scroll. Joystick je super za veće i nepreciznije pomake, touchpad za manje i preciznije, ali ima i flick inerciju.

Problem je što je teško precizno leftclicknut na nešto preko touchpada, jer se u većini slučajeva malo pomakne. A ako smanjiš sensitivity onda se presporo pomiče, pa moraš puno swajpat kad je mali.

Tako da sam si mouse left click i right click složio na triggere (možda promijenim na bumpere ne sjećam se sad što na njima imam) i to je tak super.

D-pad i lijevi joystick sam složio za strelice tipkovnice. Super se može složiti da long press nakon nekog vremena počne repeatati "keystroke" (i u kojem intervalu) pa se ponaša kao tipkovnica.

Tipkanje s touchpadima isto zanimljivo radi (kao i na steamdecku), s oba istovremeno, i tu je click na touchpad sasvim ok jer na virtualnoj tipkovnica nije toliko bitna preciznost.

Za nuždu neku da izvaljen iz fotelje nešto poklikaš na desktopu ili malo prosurfaš dok igraš je sasvim ok. Ali, kao i na laptopu, touchpad je samo za silu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2026 13:00 (Bitanga).
15 godina
Eto zla. Restock nigdje na vidiku nakon više od mjesec dana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dax-lax kaže...
Eto zla. Restock nigdje na vidiku nakon više od mjesec dana.

Igram sad sa njim 007 First Light i ima čudne vibracije, koje na drugim platformama ne postoje. Očito ima neki bug već tjednima koji nikako da isprave (tko, ne znam).

https://www.reddit.com/r/SteamController/comments/1topx3l/vibration_is_way_off_in_007_first_light/

Tako da možda i bolje, moraju još to malo fixati, ako i na najnovijim igrama postoje problemi.

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne bi ga kupio ni da je 50% jeftiniji kad je nekompatibilan kao PC gamepad, ovo je steam gamepad.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...

ne bi ga kupio ni da je 50% jeftiniji kad je nekompatibilan kao PC gamepad, ovo je steam gamepad.

Nisu ni ds4/ds pa isključivo njih koristim za pc/apollo gejmanje i radi sve ok.

Zbog količine prodanih gamepada za pc/linux platformu, brzo će izaći dodatan app/sw koji će sve omogućiti za win. Ne sumnjam u to.

S druge strane, ima funkcije koje drugi nemaju pa odvažeš kaj ti je bitnije.  

17 godina
forumaš kaže...

OK :-)

5 godina
forumaš kaže...

O cemu brbljas ti? Steam kontroler da nije kompatibilan s windowsima 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:47 (Boris grozni).
17 godina

https://www.pcguide.com/news/steam-controller-is-incompatible-with-all-your-game-pass-games-but-a-community-fix-could-save-the-day/

If you wish to play non-Steam games while using the Steam Controller, you’ll need to launch them through Steam. While adding non-Steam games to your library is not too much of a hindrance, it is still a downside if you were looking for a plug-and-play experience across all your game launchers on Windows.

Da platim 100 e za gamepad pa da se još i zajebavam kad imam xbox gamepad koji je plug and play za sve igre sa svih pokretača za daleko nižu cijenu 

Pc gamepad bez windows drivera, divota 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2026 14:29 (forumaš).
14 godina

Korisitim Xbox kontroler od Xbox 360 dana, imam Shock Blue XSX Bluetooth , PDP XBone plavi camo žični, X360 i GameSir G8 Gallileo za mob na USB C teleskopski.

Ovo od Steama nikada nebih uzeo jer je OGROMAN!

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Streetpunk kaže...

Korisitim Xbox kontroler od Xbox 360 dana, imam Shock Blue XSX Bluetooth , PDP XBone plavi camo žični, X360 i GameSir G8 Gallileo za mob na USB C teleskopski.

Ogroman? Po vanjskim dimenzijama je gotovo potpuno isti kao DualSense, samo u sredini ima veću površinu radi touchpada.

17 godina
forumaš kaže...

https://www.pcguide.com/news/steam-controller-is-incompatible-with-all-your-game-pass-games-but-a-community-fix-could-save-the-day/

If you wish to play non-Steam games while using the Steam Controller, you’ll need to launch them through Steam. While adding non-Steam games to your library is not too much of a hindrance, it is still a downside if you were looking for a plug-and-play experience across all your game launchers on Windows.

Da platim 100 e za gamepad pa da se još i zajebavam kad imam xbox gamepad koji je plug and play za sve igre sa svih pokretača za daleko nižu cijenu 

Pc gamepad bez windows drivera, divota 

To je isto kao da uspoređuješ konzolu i PC. Potpuno jednako kao "Da platim 2000€ za PC pa da se još i zajebavam kad imam PS5 Pro koji je plug and play za sve igre za nižu cijenu "

Svaki uređaj (pa tako i kontroler) ima svoje prednosti i ograničenja. Inače bi svi imali samo jedan kontroler.

Nebitno je hoćeš li ga ti kupiti, bitno je da ga ljudi žele i postoje razlozi zašto je to tako.

5 godina

On ga nema pa mu niti ne radi, normalno

2 0 hvala 0
17 godina

Xbox kontroler je potpuno kompatibilan, upalim bilo koju igru, na bilo kojem pokretaču i prepoznaje ga nativno. To je ono što želim od steam kontrolera a  razliku u cijeni onda mogu opravdati trackpadovima.

Nebitno je tko će ga kupiti ili ga neće kupiti, svatko troši svoju lovu kako želi. Govorim ono što se meni ne sviđa. I da, imam samo jedan gamepad, isti već sedam osam godina i mijenjao bi ga zbog dosade, ali za 100e ima da je sve plug and play za moje novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...

On ga nema pa mu niti ne radi, normalno

A ti imaj steam controler, ja kupujem PC kontrolere, nisam za ograničene proizvode vezane za neku platformu po premium cijeni.

Ak isprave kompstibilnost, dogovore se sa microsoftom onda mogu razmisliti za ozbiljno.

Pa se sad ti prenemaži do prekosutra 

17 godina
forumaš kaže...

Xbox kontroler je potpuno kompatibilan, upalim bilo koju igru, na bilo kojem pokretaču i prepoznaje ga nativno. To je ono što želim od steam kontrolera a  razliku u cijeni onda mogu opravdati trackpadovima.

Nebitno je tko će ga kupiti ili ga neće kupiti, svatko troši svoju lovu kako želi. Govorim ono što se meni ne sviđa. I da, imam samo jedan gamepad, isti već sedam osam godina i mijenjao bi ga zbog dosade, ali za 100e ima da je sve plug and play za moje novce.

Sve je plug and play i sve radi, a kontroler se zove Steam Controller, a ne Windows Controller.

Tako da fullaš poantu. Nije za tebe, ne treba ti i to je to. Meni je top jer 99% igara igram na Steamu i uvijek ću prije kupiti na Steamu nego bilo kojem drugom "pokretaču" .

A svakome je jasno je zašto je Xbox Controller potpuno native kompatibilan u svim igrama (XInput), a nijedan drugi uglavnom nije (pogotovo preko Bluetootha bez SteamInputa).

No osim SteamDecka uskoro izlazi i Steam Machine, SteamOS konzole drugih proizvođača i sl. pa eto, ima razloga za kupovinu.

Da ne pričamo i o beskonačnim mogućnostima koje donosi u konfiguraciju kontrolera što nijedan drugi kontroler nema ni u primislima, nativno ni non-nativno.

14 godina
Bitanga kaže...
Streetpunk kaže...

Ogroman? Po vanjskim dimenzijama je gotovo potpuno isti kao DualSense, samo u sredini ima veću površinu radi touchpada.

Upravo mi se taj dio ne sviđa sa touchpadovima.

A Steam Machine bu jako dobro radio na 4K sa 8 GB VRAMa

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2026 16:18 (Streetpunk).
17 godina
Bitanga kaže...
forumaš kaže...

Sve je plug and play i sve radi, a kontroler se zove Steam Controller, a ne Windows Controller.

Tako da fullaš poantu. Nije za tebe, ne treba ti i to je to. Meni je top jer 99% igara igram na Steamu i uvijek ću prije kupiti na Steamu nego bilo kojem drugom "pokretaču" .

A svakome je jasno je zašto je Xbox Controller potpuno native kompatibilan u svim igrama (XInput), a nijedan drugi uglavnom nije (pogotovo preko Bluetootha bez SteamInputa).

No osim SteamDecka uskoro izlazi i Steam Machine, SteamOS konzole drugih proizvođača i sl. pa eto, ima razloga za kupovinu.

Da ne pričamo i o beskonačnim mogućnostima koje donosi u konfiguraciju kontrolera što nijedan drugi kontroler nema ni u primislima, nativno ni non-nativno.

Da ali vidiš da mnogi ni ne znaju kaj kupuju i kakva je nekompatibilnost u pitanju. Eto vidi se i u ovoj temi da se neku čude ko pura dreku. Dobro je raspraviti. Uostalom samo potvrđuješ što sam napisao da nije za mene i zašto nije za mene.

17 godina
forumaš kaže...

Da ali vidiš da mnogi ni ne znaju kaj kupuju i kakva je nekompatibilnost u pitanju. Eto vidi se i u ovoj temi da se neku čude ko pura dreku. Dobro je raspraviti. Uostalom samo potvrđuješ što sam napisao da nije za mene i zašto nije za mene.

Ma znaju. Steam Controller nije novost. Tko ga je kupio dobro zna što kupuje.

A ni cijena nije toliko skupa, ako uzmeš da najgluplji mogući Nintendo Switch 2 Pro Controller košta isto toliko, a ne nudi praktički ništa :-)

Slažem se, diskusija je dobra.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2026 16:28 (Bitanga).
17 godina
Streetpunk kaže...

Zašto? Ne smeta ničemu, a može koristiti. Plus savršeno je implementirano.

Mene kod svih tih kontrolera, a imam sve danas relevantne, najviše nervira nekonzistentni layout left D-pada i left joysticka, i XYAB buttona. Volio bih da se to standardizira i da se ne mora gubiti vrijeme i živce na muscle memory sranja. Ili nek dolaze u dvije varijante.

14 godina
Bitanga kaže...
Streetpunk kaže...

Zašto? Ne smeta ničemu, a može koristiti. Plus savršeno je implementirano.

Mene kod svih tih kontrolera, a imam sve danas relevantne, najviše nervira nekonzistentni layout left D-pada i left joysticka, i XYAB buttona. Volio bih da se to standardizira i da se ne mora gubiti vrijeme i živce na muscle memory sranja. Ili nek dolaze u dvije varijante.

Nisam ljubitelj touchpada IMO

A sa ABXY se slažem al to ti je zato kaj Nintendo je bil prvi pa ostali nisu htjeli kopirat pa su obratno...

To je shebano kad imaš Xbox kontroler i ideš emulirati igru za Switch na Mobu i onda staviš Auto map buttons, moram misliti da je A zapravo B itd...

15 godina

Nije uopće problem koristiti Steam Controller, jer Steam već ima jedan od najboljih sustava za kontrolere. Steam Input napravi da skoro svaki gamepad radi kako treba, nije bitno je li Xbox, PlayStation ili neki obični generički kontroler. Steam ga prevede i igra ga vidi kako treba. Posao bolje odrađuje nego sam Windows. Zato mi nije jasno zašto bi Steam Controller bio problem, kad je napravljen baš za taj sustav. Ako Steam već tako dobro rješava kompatibilnost kontrolera, logično je da će i njihov vlastiti kontroler raditi odlično.

A i nije bitno je li igra kupljena na Steamu, možeš dodati i pokrenuti igre kroz Steam i koristiti Steam Input za njih pa i one za koje plovimo preko sedam mora, di vijore crne zastave i škripi drvena paluba.

Znači, any controller, non steam game, steam input, play. Simple as that, nema tu "apple ekosistema" ili nekakve nekompatibilnosti. Čak ni netreba DS4Windows za Playstation 4 controller,  a vjerujem da Steam controller može samo još poboljšati iskustvo. Meni osobno nije interesantan zbog cijene a Playstation 4 controller zasad radi savršeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2026 19:44 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma sve to stoji ali ja imam sve emulatore podešene lokalno sa X Inputom... ne na Steam-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Boris grozni kaže...

Dobro su se osigurali, prvo prodas par milijonceka kontrolera po nemalih 100€ a poslje ak konzola podbaci u startu opet se nesto zaradilo

Evo kad moram sam sebe citirati, VSM je upravo postala DOA, perfomanse katastrofa, AMD hw od prije 10 godina unutra, cijena paprena. Skalperi su navalili na ionako preskupe kontrolere misleci da su ljudi i dalje glupi u 2026 nakon svega i da ce ih prodavati po 5x vecoj cijeni, evo im sad k nakon sto je VSM DOA a Gabe nek se hebe na svojoj 14 jahti a oni koji su kupili kontrolere pitanje ocete sad kupiti i konzolu po 11 do 15x vecoj cijeni?  Ovo je sve toliko prozirno bilo da bi i čorava kokoš s minimalno tech znanja to vidjela

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2026 23:26 (Boris grozni).
17 godina
Boris grozni kaže...

Evo kad moram sam sebe citirati, VSM je upravo postala DOA, perfomasne katastrofa, AMD hw od prije 10 godina unutra, cijena paprena. Skalperi su navalili na ionako preskupe kontrolere misleci da su ljudi i dalje glupi u 2026 nakon svega i da ce ih prodavati po 5x vecoj cijeni, evo im sad k nakon sto je VSM DOA a Gabe nek se hebe na svojoj 14 jahti a oni koji su kupili kontrolere pitanje ocete sad kupiti i konzolu po 11 do 15x vecoj cijeni?  Ovo je sve toliko prozirno bilo da bi i čorava kokoš s minimalno tech znanja to vidjela

Ja sam kupio kontroler za PC, Steam Machine me uopće ne zanima niti mu vidim svrhu. 

Kad kupujem PC kupujem high-end gaming PC i tu više ne štedim.

11 godina
Bitanga kaže...
Boris grozni kaže...

Evo kad moram sam sebe citirati, VSM je upravo postala DOA, perfomasne katastrofa, AMD hw od prije 10 godina unutra, cijena paprena. Skalperi su navalili na ionako preskupe kontrolere misleci da su ljudi i dalje glupi u 2026 nakon svega i da ce ih prodavati po 5x vecoj cijeni, evo im sad k nakon sto je VSM DOA a Gabe nek se hebe na svojoj 14 jahti a oni koji su kupili kontrolere pitanje ocete sad kupiti i konzolu po 11 do 15x vecoj cijeni?  Ovo je sve toliko prozirno bilo da bi i čorava kokoš s minimalno tech znanja to vidjela

Ja sam kupio kontroler za PC, Steam Machine me uopće ne zanima niti mu vidim svrhu. 

Kad kupujem PC kupujem high-end gaming PC i tu više ne štedim.

slažem se u potpunosti, iako nisam siguran jesu li tvoj i moj PC u kategoriji high end 

uzimao sam uvijek dobre komponente i radi mi sve ko urica, uopće ne znam šta bi mi trebalo nešto jače, kad mi vrti nove igre na ultra preko 60 fpsa na rezi 1440p, ali vjerojatno su neke 5090 high end danas 

17 godina
Cansee kaže...

slažem se u potpunosti, iako nisam siguran jesu li tvoj i moj PC u kategoriji high end 

uzimao sam uvijek dobre komponente i radi mi sve ko urica, uopće ne znam šta bi mi trebalo nešto jače, kad mi vrti nove igre na ultra preko 60 fpsa na rezi 1440p, ali vjerojatno su neke 5090 high end danas 

Je, dobro, sad više nije kad mi je PC iz 2020 . A u međuvremenu sam i klincima kupio dva odlična PCa.

Jedino sam sebi prošle godine piknuo 5070Ti. Nije najjača, ali je dovoljno high end da mogu vrtiti u 4k na 120 FPSa sve najnovije igre. Recimo da je to entry-level grafička u high-end dijelu spektra :-)

A proc 5900X je još uvijek zvjerka sa svojih 12 jezgri iako nije više high-end.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:48 (Bitanga).
15 godina

Taj 12600K nije toliko los dok se kloka na 5.1ghz i dobar je za rtx 5070 na 1440p jacu grafu ni je treba stavljat jer ce bottleneckat.

Tvoj 5900X ima puno jezgri ali ce bottleneckat 5070ti cak i na 1440p ali na 4k si uglavnom ok dok nafrljis detalje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice