Skup sport.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Yup, pogotovo s trenutnim cijenama SSD-a.
Ima ko preporuku za neki 4-bay HDD NAS? Koliko sam čitao, QNAP je ok opcija/proizvođač?
Yup, pogotovo s trenutnim cijenama SSD-a.
Ima ko preporuku za neki 4-bay HDD NAS? Koliko sam čitao, QNAP je ok opcija/proizvođač?
Ja imam QNAP 453E, super zadovoljan. Jedino što je odbojno je da se čuju diskovi, odnosno rad. Moguće da je do diskova, iako koliko sam čitao kažu da je i s drugima isto. Preporučam napraviti i RAM upgrade. :)
Imaš od Synologyja DS425+ ili DS925+.
Iamm trenutno 925 i stavio sam još jedan stik rama, šta godmu bacim sve može prožvakat. Od dockera, backupa, VM-ova.
Imaš od Synologyja DS425+ ili DS925+.
Iamm trenutno 925 i stavio sam još jedan stik rama, šta godmu bacim sve može prožvakat. Od dockera, backupa, VM-ova.
Ja sam od njih odustao jer im je uvjet bio Synology branded HDD. Jesu to maknuli?
Hm.. Mislim da imam negdje 2 x 4 GB DDR4 SO-DIMM, mogao bih naći neki gdje to mogu iskoristiti
https://www.reddit.com/r/synology/comments/1m3byiv/synology_started_enforcing_only_listed_hdd_per/
Znam, reddit ali sad ne mogu iskopati legit source.
https://www.reddit.com/r/synology/comments/1m3byiv/synology_started_enforcing_only_listed_hdd_per/
Znam, reddit ali sad ne mogu iskopati legit source.
124 je stariji model i single bay. Synology je dodao na modele iz 25. uvjet za diskove svojeg branda koji su naravno skuplji.
To je bio neki veći incident? Nisam nikad čuo da su imali tvorničke greške, znam da su imali neki security problem, ali to me ne dira s obzirom da je moj samo u lokalnoj mreži.
Wow, prošlo mi ispod radara. Zanimljiva situacija. Znači svi se ponašaju isto kad nastane sr*nje... 
Evo, još jedan s preporukom na Ugreen (doduše 4800 plus). Hardver je miljama iznad sličnog Synologya a bome i nešto iznad QNAP-a. OS non stop peglaju i stvarno nemam zamjerke.
Btw, ne bi preporučio da se uzima Ugreenov UPS jer odlično radi i s APC-ovim UPS-ovima, čak uredno prepoznaje moj 20 godina star APC ES 700VA koji ima ugrađen akumulator i 8 utičnica. Moderna verzija je APC BE650GR koji košta isto kao taj Ugreen-ov UPS ali će ti štititi još 7 uređaja.
Što god uzimao, samo nemoj Synology.