Testirali smo QNAP TBS-h574TX, NAS za one kojima j

poruka: 14
|
čitano: 2.210
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo QNAP TBS-h574TX, NAS za one kojima j".
14 godina

Skup sport.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Yup, pogotovo s trenutnim cijenama SSD-a.

Ima ko preporuku za neki 4-bay HDD NAS? Koliko sam čitao, QNAP je ok opcija/proizvođač?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Testirali smo QNAP TBS-h574TX, NAS za one koji
kratos091 kaže...

Yup, pogotovo s trenutnim cijenama SSD-a.

Ima ko preporuku za neki 4-bay HDD NAS? Koliko sam čitao, QNAP je ok opcija/proizvođač?

Ja imam QNAP 453E, super zadovoljan. Jedino što je odbojno je da se čuju diskovi, odnosno rad. Moguće da je do diskova, iako koliko sam čitao kažu da je i s drugima isto. Preporučam napraviti i RAM upgrade. :)

14 godina
kratos091 kaže...

Imaš od Synologyja DS425+ ili DS925+.

Iamm trenutno 925 i stavio sam još jedan stik rama, šta godmu bacim sve može prožvakat. Od dockera, backupa, VM-ova. 

http://www.youtube.com/radiopulsfm
14 godina
energyman kaže...
kratos091 kaže...

Imaš od Synologyja DS425+ ili DS925+.

Iamm trenutno 925 i stavio sam još jedan stik rama, šta godmu bacim sve može prožvakat. Od dockera, backupa, VM-ova. 

Ja sam od njih odustao jer im je uvjet bio Synology branded HDD. Jesu to maknuli?

16 godina

Hm.. Mislim da imam negdje 2 x 4 GB DDR4 SO-DIMM, mogao bih naći neki gdje to mogu iskoristiti

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj ds124 ne treba Synologyjeve diskove. WD RED PRO 4TB kod mene radi uredno a počeo sam s Toshibom T300 1tb i isto je radila uredno iako citam da razmisljaju o patchu koji bi omogucio rad samo s odobrenim i Synology-branded diskovima.

https://www.reddit.com/r/synology/comments/1m3byiv/synology_started_enforcing_only_listed_hdd_per/

Znam, reddit ali sad ne mogu iskopati legit source.
14 godina
Bass kaže...
Moj ds124 ne treba Synologyjeve diskove. WD RED PRO 4TB kod mene radi uredno a počeo sam s Toshibom T300 1tb i isto je radila uredno iako citam da razmisljaju o patchu koji bi omogucio rad samo s odobrenim i Synology-branded diskovima.

https://www.reddit.com/r/synology/comments/1m3byiv/synology_started_enforcing_only_listed_hdd_per/

Znam, reddit ali sad ne mogu iskopati legit source.

124 je stariji model i single bay. Synology je dodao na modele iz 25. uvjet za diskove svojeg branda koji su naravno skuplji.

15 godina
Qnap je ok, ali nisu se pokazali kao pouzdani. U smislu da su imali tvornicku gresku na cijeloj seriji uredaja, a nas korisnike su prakticki odjebali.. synology stalno mijenja pravila oko diskova.. ja sam se prebacio na ugreen dxp4800 i za sada zadovoljan.. software je jednostavniji sa manje opcija i native aplikacija, ali docker radi ok, ram je nadogradiv, sync/backup izmedju vise nas-ova radi dobro, jeftiniji su, cak sam uzeo i od ugreena male ups-ove za nas.. preporuka
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2026 11:09 (balbazor).

1 0 hvala 1
14 godina
balbazor kaže...
Qnap je ok, ali nisu se pokazali kao pouzdani. U smislu da su imali tvornicku gresku na cijeloj seriji uredaja, a nas korisnike su prakticki odjebali.. synology stalno mijenja pravila oko diskova.. ja sam se prebacio na ugreen dxp4800 i za sada zadovoljan.. software je jednostavniji sa manje opcija i native aplikacija, ali docker radi ok, ram je nadogradiv, sync/backup izmedju vise nas-ova radi dobro, jeftiniji su, cak sam uzeo i od ugreena male ups-ove za nas.. preporuka

To je bio neki veći incident? Nisam nikad čuo da su imali tvorničke greške, znam da su imali neki security problem, ali to me ne dira s obzirom da je moj samo u lokalnoj mreži.

15 godina
Cijela serija sa intel celeron j1900 procesorima je krepala.. meni dva nasa ts-453 prakticki u istom tjednu. Procesor je uzrok, neki timing issue.. ali qnap se ponio govnarski, prvo odbijajuci priznati sta se dogadja, bez supporta (mada postoji nacin kvazi popravka da se bar podaci spase), problemi sa priznavanjen garancije cekajuci da istekne.. uglavnom od njih vise ne bi ni zvaku kupio. Da dodam, synology je imao isti problem sa tim procesorima, ali su se ponjeli i vise nego fer i nudili zamjenu uredjaja, dok je qnap nudio samo ignore
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2026 12:12 (balbazor).
14 godina
balbazor kaže...
Cijela serija sa intel celeron j1900 procesorima je krepala.. meni dva nasa ts-453 prakticki u istom tjednu. Procesor je uzrok, neki timing issue.. ali qnap se ponio govnarski, prvo odbijajuci priznati sta se dogadja, bez supporta (mada postoji nacin kvazi popravka da se bar podaci spase), problemi sa priznavanjen garancije cekajuci da istekne.. uglavnom od njih vise ne bi ni zvaku kupio

Wow, prošlo mi ispod radara. Zanimljiva situacija. Znači svi se ponašaju isto kad nastane sr*nje... 

15 godina
balbazor kaže...

Evo, još jedan s preporukom na Ugreen (doduše 4800 plus). Hardver je miljama iznad sličnog Synologya a bome i nešto iznad QNAP-a. OS non stop peglaju i stvarno nemam zamjerke. 

Btw, ne bi preporučio da se uzima Ugreenov UPS jer odlično radi i s APC-ovim UPS-ovima, čak uredno prepoznaje moj 20 godina star APC ES 700VA koji ima ugrađen akumulator i 8 utičnica. Moderna verzija je APC BE650GR koji košta isto kao taj Ugreen-ov UPS ali će ti štititi još 7 uređaja.

Što god uzimao, samo nemoj Synology.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2026 20:56 (Chronosus).
15 godina
Ma imam pravi ups u uredu di mi je bitno.. ovi mali su mi - doma u tv ormaricu di je kucni nas i kod staraca di je njihov (tj moj backup backupa)..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice