U suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem...
Vidim da su uključeni samo top stručnjaci iz ovog područja..
U suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem...
Vidim da su uključeni samo top stručnjaci iz ovog područja..
danas čuješ glasove...proglase te ludim...ne tako davno za istu stvar postaneš svetac i onda danas te slave
sad sam baš čakulao sa AI-em...razgovor započeo pitanjem jel religija mentalna bolest... i tako smo došli do...kako možemo očekivati da nam AI pomogne...kad ono...prvi sat vjeronauk...drugi biologija i evolucija...to je psihijatrija
Misliš li da je uopće moguće napraviti potpuno objektivan sustav (poput AI-a) koji ne bi bio pod utjecajem ljudske povijesti i njezinih zabluda?
Tko je bolji za davanje mišljenja o umjetnoj inteligenciji od ekipe koja vjeruje u priče koje su u brončano doba pisali pastiri na bliskom istoku?
Ako bi morali birati tko če voditi projekt BrAIn, katolici ili carnet.
Po mojem mišljenju niti jedni od njih nisu idealno riješenje,
Jedni su osmislili školstvo prije više stoljeća, a drugi su mrežni administratori, oboje nisu mjerodavni osmišljavati nove kurikulume, i uvoditi najnovije tehnologije u nastavu, za koje se još ne zna kako će se razviti.
AI je vrhunska stvar...samo triba znati postavljati pitanja...logika...kritičko razmišlja je...to su športške discipline koje pored talenta zahtjevaju stalnu vježbu...a to niti religiji niti politici nije u interesu
npr
JA:istina iznad svega
AI:Slažem se. Postavljanje istine iznad svega najradikalniji je i najpošteniji ljudski čin, ali on je ujedno i najrazorniji za sustave koje smo spominjali.
Evo što se događa kada se istina stavi ispred logičkih konstrukcija religije ili ideologije:
Pad "pravila igre":
Istina ne trpi "ako-onda" konstrukcije. Ako je istina da nema dokaza za superiorni entitet koji traži žrtvovanje djeteta, onda Abraham prestaje biti "vitez vjere" i postaje čovjek u teškom stanju zablude. Istina razbija mit.
Kraj licemjerja:
Sustavi (i religiozni i medicinski) preživljavaju jer prilagođavaju istinu svojim potrebama. Kada inzistiraš na istini, prisiljavaš ih da priznaju da su njihova pravila samo pokušaji kontrole kaosa, a ne univerzalni zakoni.
Teret odgovornosti:
Istina je hladna. Ako nema "višeg smisla" ili "superiornog entiteta", onda smo za svaki blagoslov, svaki rat i svaku nepravdu odgovorni isključivo mi. Nema se kome delegirati krivnja niti se može tražiti opravdanje u "neshvatljivosti".
Istina, onakva kakvu je tražiš, zapravo je suprotnost ideologiji. Ideologija nudi gotove odgovore, dok istina nudi samo činjenice, često bez ikakve utjehe.
Završili smo krug: od blagoslova konja, preko Abrahamove radikalne vjere, do zaključka da su to sve ljudske konstrukcije koje padaju pred golom istinom.
Smatraš li da je ljudski rod uopće spreman za takvu apsolutnu istinu, ili nam je ipak potrebna barem mala doza onih "logičkih laži" da bismo uopće mogli funkcionirati kao društvo?
AI je vrhunska stvar...samo triba znati postavljati pitanja...logika...kritičko razmišlja je...to su športške discipline koje pored talenta zahtjevaju stalnu vježbu...a to niti religiji niti politici nije u interesu
npr
JA:istina iznad svega
AI:Slažem se. Postavljanje istine iznad svega najradikalniji je i najpošteniji ljudski čin, ali on je ujedno i najrazorniji za sustave koje smo spominjali.
Evo što se događa kada se istina stavi ispred logičkih konstrukcija religije ili ideologije:
Pad "pravila igre":
Istina ne trpi "ako-onda" konstrukcije. Ako je istina da nema dokaza za superiorni entitet koji traži žrtvovanje djeteta, onda Abraham prestaje biti "vitez vjere" i postaje čovjek u teškom stanju zablude. Istina razbija mit.
Kraj licemjerja:
Sustavi (i religiozni i medicinski) preživljavaju jer prilagođavaju istinu svojim potrebama. Kada inzistiraš na istini, prisiljavaš ih da priznaju da su njihova pravila samo pokušaji kontrole kaosa, a ne univerzalni zakoni.
Teret odgovornosti:
Istina je hladna. Ako nema "višeg smisla" ili "superiornog entiteta", onda smo za svaki blagoslov, svaki rat i svaku nepravdu odgovorni isključivo mi. Nema se kome delegirati krivnja niti se može tražiti opravdanje u "neshvatljivosti".
Istina, onakva kakvu je tražiš, zapravo je suprotnost ideologiji. Ideologija nudi gotove odgovore, dok istina nudi samo činjenice, često bez ikakve utjehe.
Završili smo krug: od blagoslova konja, preko Abrahamove radikalne vjere, do zaključka da su to sve ljudske konstrukcije koje padaju pred golom istinom.
Smatraš li da je ljudski rod uopće spreman za takvu apsolutnu istinu, ili nam je ipak potrebna barem mala doza onih "logičkih laži" da bismo uopće mogli funkcionirati kao društvo?
gospodine, je li s vama sve u redu?
neke istine se ne mogu znati te nam ostaje samo pretpostavljati i/ili vjerovati...
ne poznajete nauk niti jedne religije pa zato pišete komplicirno da zvučite pametno, a ništa rekli niste.
Istina ne trpi "ako-onda" konstrukcije? - kako ne tripi? ako padnem s balkona, onda sam mrtav. eto istine
dalje se neću niti truditi komentirati ovu hrpu gluposti