"Imam dva Outlooka i nijedan ne radi", žale se ast

poruka: 6
|
čitano: 6.109
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Imam dva Outlooka i nijedan ne radi", žale se ast".
4 mjeseca
"Imam dva Outlooka i nijedan ne radi", žale se ast

Možda su od kumice Štefice sa placa ponijeli stari krš od laptopa sa krekiranim Win Millenium, pa im se događao i plavi ekran - BSOD - što je uobičajeno za M$...

Tako da priča od 2 upaljena Outloooka onda ima smisla . 

Prigodan video i okršaj Cartmana sa Gates-om:

4 Eric Cartman
0 Bill Gates
1 Steve Jobs
0 Linus Torvalds
typing... scrolling...
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
Re: "Imam dva Outlooka i nijedan ne radi", žale se

Legendarna scena, the garden of betrayal!

Mislim da su i laptopi popriličan krš, jer im specifikacije moraju biti stare kada su u Svemiru, poradi Sunčevog zračenja.

Sitnije komponenente pate više od električnih izboja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2026 8:32 (EricCartman).
16 godina
Erice, kakvi crni izboji? Kakva radijacija? Radijacije, ako je i ima, je vrlo malo. Po tebi bi se svi astronauti vracali sa rakom!
Brkoni
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2026 11:33 (Brk).
17 godina
Brk kaže...
Erice, kakvi crni izboji? Kakva radijacija? Radijacije, ako je i ima, je vrlo malo. Po tebi bi se svi astronauti vracali sa rakom!

-varaš se.. tj tu, doma-na zemlji.. nas koliko-toliko štiti atmosfera, filter.. kao krema za sunčanje, .. pa takvom usporedbom, sunčanjem, usporedi što bi se s ljudima dogodilo izvan te zaštite.. tj koža-dlaka-pigmenti su evolucijom upravo iz tog razloga, štetnosti sunčanih zraka, vidljivih-ostalih, radijacije..

-letjelica ili stanica, ima zidove, izolaciju-debljinu, materijale koji spriječavaju-apsorbiraju.. npr voda kao problem-teret se koristi i za taj dio, izolacije.. bez tog? .. možda bi sve bilo ok, možda ne bi.. misliš da bez razloga znanstvenici briju o radijaciji? .. realnost, ne treba im npr pistač-mač, npr za obranu od napada marsovaca.. pa ga ne nose, no nose zaštitna odjela, dok sve što se može ima izolaciju, pozlatu itd..

.. odnosno, da tog nema, možda bi kraj rečenice bio upravo takav :)

-no na kraju je stvar doze, npr djelatnik rendgena.. i sad ima li ili ne u tome nešto, laž-nepotrebno ili .. u malim dozama je sve ok, lijek, u većim, otrov itd.

-posebno, kad dođe do izboja plamenih erupcija sunca, tad u letjelicama-stanicama imaju rutinski alarm-protokol.. odlazak u posebno-izoliran dio, unutar spremnika vode.. jer je to rizično, kao metak sačmarice koji može promašiti ali može i pogoditi a današnje analize su postale čak dovoljno dobre da se to može na vrijeme detektirati-upozoriti, prije nego sam solarni vjetar s radijacijom stigne do objekta, sateliti se postavljaju u zaštićeniji položaj kako ne bi pocrkavala oprema itd .. dio se prepušta sreći, prihvatljiv rizik, no bez ljudi.. radijacija je ozbiljna stvar, temelj svemirskih pojava-pravila-svega..

-svemir, sva materija, sve je 'radijacija', upravo suprotno od podvučenog. Razlika je samo u smrtonosnoj dozi, zaštiti i izloženosti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Brk kaže...

A guglaj: https://www.google.com/search?q=effect+of+radiation+on+laptop+in+space+station

Da ne spominjem da Artemis misija ide oko Mjeseca, dakle izvan područja koje štiti Zemljino magnetsko polje.

Zašto je to polje važno? Zato što nas štiti od jakih nabijenih čestica koje dolaze sa Sunca.

Da ga je npr Mars zadržao, zadržao bi i svoje oceane.

Sad, mooožda nisam potpuno u pravu, elektronika je dodatno zaštićena od zračenja. Ali ono itekako postoji i na sitnim tranzistorima i žicama, čini čudesa 

17 mjeseci
"Mislim da su i laptopi popriličan krš, jer im specifikacije moraju biti stare kada su u Svemiru, poradi Sunčevog zračenja.

Sitnije komponenente pate više od električnih izboja."

Na postaji (ISS) vjerojatno znate svi da imaju ThinkPade i Linuxe, i za ono doba kad su ih postavili nisu bili krševi.
No ISS se nalazi u niskoj orbiti a ovo je misija skroz izvan zemljinog magnetog štita, pa tko zna.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice