Drugar, tu ti je prava adresa ukoliko su tvoje namjere casne:
https://anti-fraud.ec.europa.eu/index_en
Ako ti ne odgovara, isprika, ne mislim nista lose, samo zelim pomoci:
Ugodan dan!
Drugar, tu ti je prava adresa ukoliko su tvoje namjere casne:
https://anti-fraud.ec.europa.eu/index_en
Ako ti ne odgovara, isprika, ne mislim nista lose, samo zelim pomoci:
Ugodan dan!
Nadaj se da je tome tako, ja se covjeku ne rugam.
Njegov kilometarski post ukazuje na epske proporcije lopovluka koji se mora procesuirati od strane agencija koje gore navodim.
Kolicina energije potrebna da se takav tekst odrzava i promice i onda da to propadne uzalud ako u istome ima ikakvih dokaza kako se tvrdi, je velika steta.
Steta je da se to navodi na nekom malom forumu poput BUGovog, opet ako ima ikakve istine u tim navodima. Ja debelo sumnjam, iako ne tvrdima.
Nadalje, upucivanje na psihijatriju nije nikava sramota, zbiljam te ne razumijem, stoga sam posebno i naznacio da se ispricavam znajuci da ima previse nerazumnih i negativno nastrojenih koji ce psihijatriju povezati sa uvredom.
EDIT: zaboravio navesti zasto psihijatrija, jer se cini samo evidentno. Kilometarski post za koji se tvrdi da je tek mali sukus, ne idemo u valjane institucije, pisemo po BUGu na svaki spomen Rimca, evidetno je da se radi o nekoj vrsti osobne opsesije, a to se rjesava sa psihijatrom. Ovo nije uvreda.
Ako Random User ili Dory, ima ikakve dokaze, postoje institucije u HR i van HR.
Da zivimo u nekoj bajci i da je sve legalno i taj taxi funkcionira kak je obecano.. koja je poanta toga ?
Kaj nam fali taksista u ZG ?
Kad sam u ZG vozim se javnim prijevozom. Nisam nikad koristio taxi pa ne vidim zakaj bi koristio taxi bez vozaca.
Nije rjesenje za nit jedan problem. Nece smanjit guzve nit ih ne moze preletit
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Napokon normalan post..
Ako to proradi ne trebaju nam privatni auti niti toliko parkiralista niti cak toliko auta. Iako volim aute iskreno smeta me sto ih ima toliko i sto su i gradske povrsine prepune. Kad pogledam sebe, imam 4 auta, a za koji Q.
Jedan kada idem nekam sa zenom
Jedan kad sam manijak za volanom
Jedan kad idem u Bauhaus pa vozim svakave materijale.
Jedan mali za zenu kad nekam ide da ne izgrebe sve i svakoga na cesti.
Samo vozeca vozila su uvijek na cesti ili u blizini. Pozoves tip vozila koji trebas i plats, doma nemas nista
4 garaze prazne i slobodne za masu drugih aktivnosti.
Nema brige oko parkinga
Nema brige oko osiguranja i registracije
Nema brige oko odrzavanja i servisa
Nema brige oko jamstva i ostecenja
Nema brige oko goriva
Nema brige oko guma
Nema brige oko dodatnog oporezivanja uporabe javnih cesata kroz policjske kamere.
cca 90% vremena sva vozila samo stoje, okupiraju prostor i stoje. to ce se promjenit pa bi mogli imati 10% od trenutnog broja vozila koja su 100% vremena u pokretu.
Bolje nego operativni leasing, narucis na X vremena koje ti treba i mir. Uvijek cisto, uvijek odrzavano, uvijek registrirano uvijek spremno i ide kam god trebas za razliku od javnog prevoza i nema taxi vozaca sa kojim mozes i ne moras kliknuti. Zamisli da ja narucim Taxi i pojavi mi se Gallu pa krene supljikavo komentirati! Ziva koma. Ili Taxis se nije stigao istusirati, ili auto mu smrdi po cigaretama, odmah ti se taxi cini manje zanimljivom opcijom.
Ljudi, kao realno oskudan resurs posebice u zapadnoj politickoj hemisferi mogu biti puno korisniji na zahtjevnijim radnim pozicijama nego li je taxiranje.
No trenutno smo jos u domeni bajke jer osnovni koncept percepcije prostora i objekata unutar istog prema bitnim fizikalnim odrednicama nije rjesen.
Najbolje do cega se doslo jest sirovo utreniravanje, ali tim putem nemres utrenirati sve nepredvidive situacije, zapravo puno njih i onda je malo problem, no rijesilo se bu, siguran sam.
Napokon normalan post..
Ako to proradi ne trebaju nam privatni auti niti toliko parkiralista niti cak toliko auta. Iako volim aute iskreno smeta me sto ih ima toliko i sto su i gradske povrsine prepune. Kad pogledam sebe, imam 4 auta, a za koji Q.
Samo vozeca vozila su uvijek na cesti ili u blizini. Pozoves tip vozila koji trebas i plats, doma nemas nista
Nema brige oko parkinga
Nema brige oko goriva
Nema brige oko guma
Nema brige oko dodatnog oporezivanja uporabe javnih cesata kroz policjske kamere.
cca 90% vremena sva vozila samo stoje, okupiraju prostor i stoje. to ce se promjenit pa bi mogli imati 10% od trenutnog broja vozila koja su 100% vremena u pokretu.
Bolje nego operativni leasing, narucis na X vremena koje ti treba i mir. Uvijek cisto, uvijek odrzavano, uvijek registrirano uvijek spremno i ide kam god trebas za razliku od javnog prevoza i nema taxi vozaca sa kojim mozes i ne moras kliknuti. Zamisli da ja narucim Taxi i pojavi mi se Gallu pa krene supljikavo komentirati! Ziva koma. Ili Taxis se nije stigao istusirati, ili auto mu smrdi po cigaretama, odmah ti se taxi cini manje zanimljivom opcijom.
Ljudi, kao realno oskudan resurs posebice u zapadnoj politickoj hemisferi mogu biti puno korisniji na zahtjevnijim radnim pozicijama nego li je taxiranje.
No trenutno smo jos u domeni bajke jer osnovni koncept percepcije prostora i objekata unutar istog prema bitnim fizikalnim odrednicama nije rjesen.
Najbolje do cega se doslo jest sirovo utreniravanje, ali tim putem nemres utrenirati sve nepredvidive situacije, zapravo puno njih i onda je malo problem, no rijesilo se bu, siguran sam.
U toj tvojoj teoriji to super zvuci, al to jednostavno nije izvedivo. Razmisli malo kad su u ZG gužve i iz kojih razloga.
Btw. Vec ti postoji carshare. Bez Rimca i naših novaca.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Vjerovatno zato jer svi idu na posao u isto vrijeme, pa onda 15 minuta put traje 75 minuta.
I ja sam to mislio, ali vise ne.
Promet ne ide jer svako vozi kako mu se sprdne i taj problem ostaje sa djeljenjem auta. Postoji i rent a car.
Na semaforu projdu 3 auta umjerto 20. Dobri samaritanac pusta nekoga da se ukljuci u promet dok istovremeno blokira zeleni val semafora. Svi idu istom rutom i nemaju pojma gdje se rade guzve. Nitko ne bi odvozio kilometar vise ali vozio, svi se radje uguraju u kolonu presretni sto kasne na posao. Svaka minuta manje na poslu, je minuta gratis place i minuta slobode :-)
Sa autima koji sami voze svaki krkljanac se preusmjeri u roku odmah, kilometar ili 3 extenzije minuta dulje u autu ali nema guzve.
Ja smatram da je to super, samo fali taj magicni feature, 100% pouzdane samovoznje. Ovi taxiji su realno jos uvjek vrlo grubi stupanj ucenja.
Vjerovatno zato jer svi idu na posao u isto vrijeme, pa onda 15 minuta put traje 75 minuta.
I ja sam to mislio, ali vise ne.
Promet ne ide jer svako vozi kako mu se sprdne i taj problem ostaje sa djeljenjem auta. Postoji i rent a car.
Na semaforu projdu 3 auta umjerto 20. Dobri samaritanac pusta nekoga da se ukljuci u promet dok istovremeno blokira zeleni val semafora. Svi idu istom rutom i nemaju pojma gdje se rade guzve. Nitko ne bi odvozio kilometar vise ali vozio, svi se radje uguraju u kolonu presretni sto kasne na posao. Svaka minuta manje na poslu, je minuta gratis place i minuta slobode :-)
Sa autima koji sami voze svaki krkljanac se preusmjeri u roku odmah, kilometar ili 3 extenzije minuta dulje u autu ali nema guzve.
Ja smatram da je to super, samo fali taj magicni feature, 100% pouzdane samovoznje. Ovi taxiji su realno jos uvjek vrlo grubi stupanj ucenja.
To kaj ti pricaš je totalna znanstvena fantastika koju necemo vidjet nit za 50 godina
Ajmo se vratit u realnost. Vozila u kojima se vozi samo jedan putnik nisu efikasna i stvaraju guzve.
Zamjena osobnog automobila sa taxi vozilom nije nikakvo rješenje. Nit smanjuje broj potrebnih parkirališta nit smanjuje broj vozila na cesti.
To kaj ti pricaš je totalna znanstvena fantastika koju necemo vidjet nit za 50 godina
Ajmo se vratit u realnost. Vozila u kojima se vozi samo jedan putnik nisu efikasna i stvaraju guzve.
Zamjena osobnog automobila sa taxi vozilom nije nikakvo rješenje. Nit smanjuje broj potrebnih parkirališta nit smanjuje broj vozila na cesti.
Ne znam zasto mjenjas uvjete komunikacije? Jasno si napisao u bajci u svom inicjalnom postu koji sam ti lajkao jer je pitanje posve na mjestu. Ja si dam oduska i pricam ti o idealnoj situacija a ti me onda poseres koliko mozes jace.
Sorry stari ali to ti ne bude bajka, samo nisam siguran da li ce nam trebai auti u ovom obliku ili ce biti nesto drugo. Recinmo nama balkancima je voznja cistim vlakom koji ide brzo i stize na vrijeme totalna bajka. Japancima je to realnost i svakodnevica. Jedan mali primjer da se moze kojim kazem da je stvar u strukturi i ogranizaciji. Mnostvo ljudi koji nisu strukturirani i organizirani rade guzve. Samovozeca prometala koja medjusobno komuniciraju i delegiraju zahtjeve su organizirana struktura koja rejsava guzve. To su ti osnove osnova.
Realnost je ta da se trenutno bakcemo sa vrlo slabo uporabljivim samovozecim vozilima jer zamisaljamo buducnost koji sam ja opisao.
Ne znam zasto mjenjas uvjete komunikacije? Jasno si napisao u bajci u svom inicjalnom postu koji sam ti lajkao jer je pitanje posve na mjestu. Ja si dam oduska i pricam ti o idealnoj situacija a ti me onda poseres koliko mozes jace.
Sorry stari ali to ti ne bude bajka, samo nisam siguran da li ce nam trebai auti u ovom obliku ili ce biti nesto drugo. Recinmo nama balkancima je voznja cistim vlakom koji ide brzo i stize na vrijeme totalna bajka. Japancima je to realnost i svakodnevica. Jedan mali primjer da se moze kojim kazem da je stvar u strukturi i ogranizaciji. Mnostvo ljudi koji nisu strukturirani i organizirani rade guzve. Samovozeca prometala koja medjusobno komuniciraju i delegiraju zahtjeve su organizirana struktura koja rejsava guzve. To su ti osnove osnova.
Realnost je ta da se trenutno bakcemo sa vrlo slabo uporabljivim samovozecim vozilima jer zamisaljamo buducnost koji sam ja opisao.
Bajka koju ja spominjem je samo o legalnosti posla.
Ne kuzim nit cemu taj fokus na samovozece taxije. Meni kao putniku tak svejedno tko vozi, ak oba voze jednako.
Pitanje moje je kak bi to trebalo pomoc sa prometnom situacijom u gradu.
Pitanje isto kak nagovorit ljude koji voze svoje automobile da placaju taxi.
U mom gradu imamo besplati javni prijevoz pa ga opet ne koristi puno ljudi. Vecinom djeca i penzioneri.
Bajka koju ja spominjem je samo o legalnosti posla.
Ne kuzim nit cemu taj fokus na samovozece taxije. Meni kao putniku tak svejedno tko vozi, ak oba voze jednako.
Pitanje moje je kak bi to trebalo pomoc sa prometnom situacijom u gradu.
Pitanje isto kak nagovorit ljude koji voze svoje automobile da placaju taxi.
U mom gradu imamo besplati javni prijevoz pa ga opet ne koristi puno ljudi. Vecinom djeca i penzioneri.
Bio si vrlo nejasan onda oko te bajke, kak ovo ne dozivljavam kao politicki pravni ili slican forum, promakne mi. BUg je nerdovski forum pa bi auti koji sami voze trebali biti hit sa tehnicke a ne sa pravne strane.
Ja o toj legalnosti znam kolio i svi ovdje na forumu. Jedni mrze, odnosno vecina koliko vidim, dok ja bi da da ako tu icega ima da se to radi kak treba, seruckanja u formu blacenja drugih ljudi su mi oduvijek isla na zivce.
Kako sam ti i opisao, samovozeca vozila imaju mogucnost organizcije i predvidjanja ovisno o zahtjevima. Privatni vozaci to nemaju.
Narucis taxi i dobijes tocno vrijeme dolasaka na cilj obzirom na stanje prometa i zahtjeva kako trenutnih tako i povijesnih. Vrlo prediktivno jer promet vise nije nepoznanica obzirom da svi auti komuniciraju a ne samo neki.
To sto ljudi nesto ne koriste je odvojeno pitanje jednako kako je i odvojeno pitanje sto kome odgovara i kakve ima preferencije.
Javni prevoz, kome odgovara sretan je, meni ne odgovara nikako, pola dana mi treba da se dovucem do Zagreba, sa autom 15 minuta.. dok god je komocija uporabe i cijena dovoljno na strani normalnih auta ljudi ce ih koristiti. Kada ti parametri iskoce ljudi ce krenuti na alternative. Tako je sa svime. Ko moze ne zeli u javni prevoz a komentari zasto nisu bas prikladni za forum.
Njegov kilometarski post ukazuje na epske proporcije lopovluka koji se mora procesuirati od strane agencija koje gore navodim.
Kolicina energije potrebna da se takav tekst odrzava i promice i onda da to propadne uzalud ako u istome ima ikakvih dokaza kako se tvrdi, je velika steta.
Steta je da se to navodi na nekom malom forumu poput BUGovog, opet ako ima ikakve istine u tim navodima. Ja debelo sumnjam, iako ne tvrdima.
Nadalje, upucivanje na psihijatriju nije nikava sramota, zbiljam te ne razumijem, stoga sam posebno i naznacio da se ispricavam znajuci da ima previse nerazumnih i negativno nastrojenih koji ce psihijatriju povezati sa uvredom.
EDIT: zaboravio navesti zasto psihijatrija, jer se cini samo evidentno. Kilometarski post za koji se tvrdi da je tek mali sukus, ne idemo u valjane institucije, pisemo po BUGu na svaki spomen Rimca, evidetno je da se radi o nekoj vrsti osobne opsesije, a to se rjesava sa psihijatrom. Ovo nije uvreda.
Navedi JEDAN primjer kad su "institucije obavile svoj posao"
Ja ću ti navesti bar 5 primjera kad su ljudi išli tako nešto prijaviti i objesili se, utopili u Savi, propucali glavu u nekoj selendri pored Knina i slično
Napokon normalan post..
Nema brige oko parkinga
Nema brige oko goriva
Nema brige oko guma
Tebi jasno da ti isti auti kaj se sami voze ne budu niti jedan cent jeftiniji od Taxija niti od gradskog prijevoza!?!?! Ti budes i dalje imal cetiri auta tak da ne znam kaj ti brijes.
BTW to kaj ti pricas postoji na zapadu i zove se carshare. Imas app dojdes do auta sjednes u njega i vozis se po gradu. Ostavis ga gdi oces, placen parking za cijeli grad i uvijek. Ako ga tankas ili operes dobijes bodove, popuste...
Nema magije u guzvama osim kaj su ljudi nesposobni a vozni park je groblje. Novi auti sa adaptivnim tempomatom su sve kaj ti treba. Kad sjednem u auto palim tempomat i ne diram kocnicu ako ne moram. Mogu od doma do firme bez da taknem kocnicu a gas mozda 30 sekundi u voznji koja traje petnaest minuta. Auto sam usporava, stane, krene jedino moram zmigavac paliti. Ako nemam tempomat upaljen onda mi pinga kad se upali zeleno da ne zaspim na semaforu.
FSD bude koristio Uber i ljudi privatno za vlastite potrebe. Mi kao fizicke osobe nema boga da smijemo rentat auto i ako mislite kupiti auto koji vam zaraduje dok ste na poslu, to mozete zaboraviti. Cak bude i FSD isto imal disclaimer da ste sami krivi ako umrete.
Ti auti budu bolje vozili od 99% populacije ali kad poginete njegovom krivicom sami budete krivi.
Ispričavam se nije pisalo za level 5 nego 4, što znači da za level 5 čemo trebati još više.
I nije 128 GB nego preko 300 GB, ebate pa uskoro čemo vadit memoriju iz auta.
Rekao je CEO Microna koji je jedan od največih proizvođača RAMA.
https://www.guru3d.com/story/micron-says-autonomous-cars-could-require-over-300gb-of-ram/
Ispričavam se nije pisalo za level 5 nego 4, što znači da za level 5 čemo trebati još više.
https://www.guru3d.com/story/micron-says-autonomous-cars-could-require-over-300gb-of-ram/
Znaci nije techpowerup nego guru3d koji prenosi nagadanja. Kljucno sto si propustio procitati je "could require over". Ali poznato je da rimac fanboysi nevole citati.
Znaci nije level 5 nego 4? O joj, ma da, sitna razlika. 
Znaci nije techpowerup nego guru3d koji prenosi nagadanja. Kljucno sto si propustio procitati je "could require over". Ali poznato je da rimac fanboysi nevole citati.
Znaci nije level 5 nego 4? O joj, ma da, sitna razlika. 
Baš si Konj , SVE stranice kopiraju jedne od drugih...drugi puta koristi search engine a ne da ti ja tražim isto govno na techpowerupu kad cijeli internet piše isto.
A ako level 4 treba 300 GB koliko če trebati level 5?
I ja nisam Rimac fan, baš suprotno mislim da prodaje maglu sa autonomnom vožnjom a vozila mu nemaju dosta memorije za to.
Vidim koliko si informatički pismen kad nisi čuo za Micron.

Vidim koliko si informatički pismen kad nisi čuo za Micron. 
Pa 14 godina si na forumu. 14 godina! 
Plus to da je izjava kako će autonomni auti trebat ogromne količine memorije, došla od nikog drugog nego od CEO-a jedne od največih firma za proizvodnju te iste memorije.... hmmm
Uglavnom sa obzirom da nismo ni prismrdili niti trećoj razini sve iza toga je samo špekulacija što je i sam CEO potvrdio sa izjavom "could need more than 300GB" što znači da u biti samo nabija da bi potvrdio kako su oni najbitnija firma ako želi autoindustrija i AI napredovat.
Po meni jedini način da dođemo do 4 i 5 razine je da su SVI auti na cesti samovozeči, jel dok god postoje "normalni" auti, nema tog kompjutera koji će predvidit kud će Mate sa 3,5 promila alkohola smotat jer ni sam Mate nezna 
Krimac se dosjetio jadu, pa robotaksi neće imati vozača nego operatera na daljinu.
Svi koji se prijave za posao vozača, tj "operatera" imaju uvjet da se zovu Robi tako
da je s te strane pokriveno da će se radit o robotaksiju
Krimac se dosjetio jadu, pa robotaksi neće imati vozača nego operatera na daljinu.
Svi koji se prijave za posao vozača, tj "operatera" imaju uvjet da se zovu Robi tako
da je s te strane pokriveno da će se radit o robotaksiju
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rimcu-istekao-rok-verne-mozemo-pokrenuti-robotaksije-s-operaterom-na-mjestu-vozaca/2777945.aspx
-robitaxi, ako ćemo biti strogoformalni :) ..
+ kao bonus, znamo zašto je u neuspjeloj prezentaciji bio problem s kotačem, jer rimac radi ratkape, koje će ako vjerujemo slikovnom prikazu biti na kinezu, kao poveznica.. naravno ako su riješili problem kotača koji nešto neće.. :)
Čitam malo tvoje postove, ali odgovorit ću samo na ovaj, više inteligencije i morala ima brabonjak.
Uostalom, odavno je poznato da je bilo kakva rasprava s Rimčevim zelotima kao igranje šaha s golubom. Što god napravili, golub će srati po ploči, rušiti figure i šepuriti se kao da je pobjednik. Jedini rezultat takvih rasprava je uzaludan gubitak vremena, a Einstein je rekao nešto o ponavljanju istih stvari uz očekivanje različitih rezultata.