Sve o AWACS-ima, letećim radarskim i zapovjednim c

poruka: 9
|
čitano: 4.311
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve o AWACS-ima, letećim radarskim i zapovjednim c".
10 godina

Komplicirana i ekstremno skupa rjesenja. Iako pruzaju mnogo, gledano sa strane rizika, postoji razlog zasto si ih samo veliki mogu priustiti, ali i razlog zasto su druge strane i isle u razvoje raketa tzv "AWACS killer-a". Radari i AWACS-i su uvijek slatke i trazene mete kako vidimo radnjih par tjedana. Jer Shahed od $20k pogonjen prastarim njemackim motorom i nekom rudimentarnom bojevom glavom onesposobi komad elektronike od milijardu dolara. Ludilo. 

Za nas manje/male/najmanje, posto svako prvo brine o svojem gluteus maximusu, postoje druga rjesenja, isto ranjiva doduse (jer u doba dronova, sto vise nije ranjivo), poput Izraelskog EL/M-2083 - tzv "tethered aerostat radar system" - radar smjestenog u "pod", gdje ga se podigne balonom u visinu, i zakrivljenost terena, smetnje poput brdasaca, brezuljaka, suma itd vise nepredstavljaju (toliki) problem. Time su i dronovi i druge niskoletece prijetnje vrlo izlozenije detekciji. 

Ulaskom Kine u naoruzavanje Balkana, skretanjem Madjarske u neke saveze, a i ovih duela ega izmedju 2 bika (Zok&Plenk), nalazimo se u cudnim vremenima gdje maske padaju. A kod nas svasta izranja iza maski, kao npr da nismo u stanju uzeti PZO sustav 4 godine. 

Tudjman je bio general ali pored cina i zvanja (pored svih gresaka na drugim poljima nije bio debil), znao je kad ne zna. Pa je unajmio MPRI da poslozi i ustroji HV, plati umirovljene US generale da od rulje naprave nesto, sto su i odradili. Danas ne znamo odabrati PZO sustav. 

4 0 hvala 0
16 godina

A moraju se i riješiti tih zastarjelih modela, sada idu bespilotne, malene, lagane,,  i nadzor preko AI iz satelita vjerovatno...

0 0 hvala 0
18 mjeseci
Re: Sve o AWACS-ima, letećim radarskim i zapovjedn
Amerika dugo nije ratovala s nekim tko mu može pomalo nauditi, jedan avaks manje.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci
Jedan nosač zrakoplova non stop napadan i uzmiče, dok drugi je morao u Split , navodno požar vešmašine ili poplava toaleta , nema tragova oštećenja od ratovanja.
A ostali nosači su daleko.

Italija navodno ne dozvoljava više Amerima da napadaju iz njihovih vojnih baza, tako da Amerima je sve teže i skuplje je napadati. Ne kmeči Thrumpson džabe na saveznike što ne pomažu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ako pogledas godisnji prihod od turizma koji Italija ima, sve ce biti jasno. (215 milijardi)

Par projektila na tlo Italije, gdje god bilo, rade (veliku) stetu.

Pretpostavljam da je u istoj juhi i RH.

18 mjeseci
Pa da , ali eto naši u Splitskoj luci ugostili nosač ! I što da rokne sad pred početak sezone, ne mora iz Irana , Bosna i razni Muđahedini su jako blizu.

PS, SAD šalje još jedan nosač sa svojom pratnjom prema Iranu , to znači da im je Atlanska obala bez nosača.
10 godina
Sirotanovic kaže...
Pa da , ali eto naši u Splitskoj luci ugostili nosač ! I što da rokne sad pred početak sezone, ne mora iz Irana , Bosna i razni Muđahedini su jako blizu.

PS, SAD šalje još jedan nosač sa svojom pratnjom prema Iranu , to znači da im je Atlanska obala bez nosača.

Ispravno razmisljanje. 

Zivo me zanimaju zapleti/raspleti s danasnje sjednice VONS-a. Sad se cerupaju pilici i sjevaju varnice izmedju dva ega. 

18 mjeseci
https://www.maxportal.hr/vijesti/milanovic-otkazao-sjednicu-vons%E2%80%91a-s-tim-bilmezima-nemam-sto-razgovarati/

Evo patkario sam što ti je ta skraćenica , uglavno odgođeno do daljnjega.
10 godina
Sirotanovic kaže...
https://www.maxportal.hr/vijesti/milanovic-otkazao-sjednicu-vons%E2%80%91a-s-tim-bilmezima-nemam-sto-razgovarati/

Evo patkario sam što ti je ta skraćenica , uglavno odgođeno do daljnjega.

A da, sad sam i ja malo pogledao. VONS je bio za Tudjmanovog vremena, sada je VNS.

A odigralo se danas (Vijece), pratim to pozorno.

Mada, mogao bih shvatiti da je clanak i ispravan (da nije danas 1. "april"), jer kad pogledas sliku ispod jedno 50% sudionika je za poslati da u setnju na sat dva jer nemaju sto doprinijeti. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice