Zašto kupiti Galaxy A57 kad postoji Galaxy S25 FE?

poruka: 12
|
čitano: 8.065
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto kupiti Galaxy A57 kad postoji Galaxy S25 FE?".
8 godina

Zašto kupiti Galaxy A57 kad postoji Galaxy A55 za duplo manje?

A55 vs A57

isti ekran

ista rezolucija

iste dimenzije 

ista težina

ista baterija

ista memorija

iste kamere

A55 ima utor za micro sd card

A57 jači SOC...ali s obzirom  a istu rezoluciju i kamere i s obzirom da kupci A serije kupuju tu seriju ne za analizu proteina...nego za osnovne stvari

S25 ultra na njušci vakuum za 800E...vjerojatno i ostale zemlje imaju svoje njuške...

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2026 8:48 (HCMAA).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina

S25 FE 203 g, A57 179 g. Nije mala razlika, pogotovo kod svakodnevnog dužeg korištenja.

1 5 hvala 0
17 godina

Ja sam lani kupio pixel9 256gb za 650€- pdv 550€. Najsretniji sam što nisam uzeo samsung pa da mi samoinicijativno instalira candycrush, facebook, samsung ovo samsung ono i neke apliakcije koje se ni ne daju maknuti. 

I nedam 1000€+ za mobitel da bih imao s ultra. Imao sam Note 20 i baterija je preloša. Zaobilazim Samsung.

5 godina prije toga sam imao Huawei P30 pro. Dao sam ga mami. Najbolja kupnja ikada. Promijenio sam bateriju iako nije ni trebalo još. Promijenio sam samo zato što je zastario android i mob malo pa nije imao esim i nije bilo moguće passkeyeve s third party apps i slično.

2 0 hvala 0
8 godina

Nije ovo samo problem kod Samsunga nego kod svih proizvođača. Razlike iz generacije u generaciju su što se tiče HW male do nikakve, i čovjek bi pomislio da to znači da možeš imat isti mobi i 7-8 godina, ali nažalost postoji "planned obsolence" tako da nakon 3-4 godine su telefoni toliko spori (iako nema nikakvog razloga za to) da si ga prisiljen mjenjat. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Zašto kupiti Galaxy A57 kad postoji Galaxy S25
nikonja kaže...

Nije ovo samo problem kod Samsunga nego kod svih proizvođača. Razlike iz generacije u generaciju su što se tiče HW male do nikakve, i čovjek bi pomislio da to znači da možeš imat isti mobi i 7-8 godina, ali nažalost postoji "planned obsolence" tako da nakon 3-4 godine su telefoni toliko spori (iako nema nikakvog razloga za to) da si ga prisiljen mjenjat. 

Tocno, ali izbjegnes tako da nakon godinu- godinu i pol ne updateas softver. Sve mi radi najnormalnije, nisam dozivio jos da je update nuzan za koristenje neke funkcije. 

Najgore mi je kad sam uzeo xiaomi mi 12, mobitel je letio, onda sam kreten vidio ovaj novi os od xiaomia i reko ajde da vidim. Otkad sam to smece instaliro baterija je otisla u kurac, mobitel steka, stalno neki bugovi. Nikakvi reseti vise nisu pomogli, a onda sam procitao ds nisam jedini i svi imaju probleme. 

Jednostavno vise nikad necu updateat 2+ godine star mobitel na najnoviji softver. Nije teoretski moguce da flagship star 2 godine s najjacim cipom tad kad je izaso radi losije od mid rangea koji je nov. 

17 mjeseci
Kakavi su to mobiteli koji zastare za dvoje godine?
Od kraja 2018. imam huawei mate 20 pro sa istom baterijom i ništa nije zastarilo niti usporilo, sve aplikacije se još uredno ažuriraju, bankovne aplikacije uredno rade.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Sirotanovic kaže...
Kakavi su to mobiteli koji zastare za dvoje godine?
Od kraja 2018. imam huawei mate 20 pro sa istom baterijom i ništa nije zastarilo niti usporilo, sve aplikacije se još uredno ažuriraju, bankovne aplikacije uredno rade.

pa ne kazem da ne rade, nego ti kazem da je usporen, da je baterija uzas i punim 2-3 puta dnevno, kamera se uzasno usporila i procesiranje slike traje vjecnost itd.

radi se o xiaomi mi 12, flagship predstavljen krajem 2021. godine. procesor je snapdragon 8 gen 1 koji je bio flagship procesor u to vrijeme. ja sam mobitel kupio nov iz ducana 2023. godine na ljeto, do updatea na hyper os je sve radilo kako treba. reci ti meni zasto su izdali update za taj model ako je nakon update mobitel postao sranje? jos ga koristim, sve aplikacije rade, ali dode mi da ga bacim u zid 3 put dnevno. 

17 mjeseci
To mi je dovoljno za čuti da nikad ne kupim šijaomi, nisam to znao. Uz još neke radi takve politike (samsung i gejFon).

Naprosto to su gluposti od nekih proizvođača koji varaju kupce. Mobitel da uspori, ako ima brzu memoriju , dobar procesor , dovoljno rama , naprosto nema razloga da bude spor baš toliko da se primjeti. Razumno bi bilo da osjetiš da ga vrijeme gazi , recimo huawei mate 20 pro osjetno je da fali rama za današnje vrijeme ili da je 4g sporiji internet, da mu baterija izdrži jedva jedan dan... zapravo nemilo ga gazim od tri razine upravljanja baterijom stavio sam na procesor full gas, kao i osvježenje ekrana na maksimalno.
Ali stara raga flegšip iz 2018 je iste brzine kao i prvog dana , također na prvoj bateriji koja je još uvijek zdrava.
18 godina

Ja debos još imam dobro istučen i izrazbijan s9+. ali ekran radi, kamera radi, zvučnici rade, ništa ne šteka, i zaboli me. mogao bih kupiti zaštitnu presvlaku, ali neda mi se. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 mjeseci
Slično , odustao sam od zaštita na ekranu, zapravo jedva čekam da mobitel pukne ili crkne 😅
A još više bih volio saznati do kad će biti siguran i funkcionalan, kad će mi blokirati bankovne aplikacije.
12 godina
Sirotanovic kaže...
A još više bih volio saznati do kad će biti siguran i funkcionalan, kad će mi blokirati bankovne aplikacije.

mislim da si miran još dost dugo :)

meni je bankovna na starom P9 lite koji mi stoji doma, emui 8.0 (android 8) - taj mob koristim samo za to, dok radi - radi...

15 godina
Ovih 589 eura je preskupo. Al to je sad kad se tek ocekuje da ce izaci. A nista, kupiti na snizenju ili sasvim dobre proslogodisnje modele. Ili prijecu na Redmi ili Poco nakon što se iskljuce reklame. Negdje 450 - 500 eura mi je granica za novi mobitel skup s punjacem. Vise od toga ne gledam performanse nego samo cijenu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2026 20:59 (another).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice