poznat kanal, al ovo je malo veca glupost za napravit na laptopu,
onda jednostavno kupis drugi laptop i to je to
poznat kanal, al ovo je malo veca glupost za napravit na laptopu,
onda jednostavno kupis drugi laptop i to je to
ok, lik se malo pre*erava, ali meni je osobno zanimljivo pogledati slaganje sličnih skalamerija iako su nepraktične.
Vezano za Neo, mislim da svatko tko želi pratiti FPS-e na tom uređaju je fulao njegovu svrhu.
Slična poboljšanja u CPU testovima uz nešto niže temperature od početnih su dobili i ljudi koji su samo stavili debeli termalni pad između SoCa i kućišta. Sebe bih skoro pa opisao kao Apple hatera, ali opet su i mene ubedili u svoj inženjering i obraćanje pažnje na detalje da me iznenađuje da su napravili laptop sa 0 hlađenja, na kome proc pod opterećenjem momentalno probija 100°C i throttla kako ne bi otišao još više.
Verovatno moj nakazni PCjaški mozak ne shvata pravu namenu uređaja i za šta će razumna osoba koristiti ovaj uređaj i da će takva osoba, ukoliko joj u laptopu treba i procesor kog će povremeno opteretiti, postupiti ispravno i odabrati i odgovarajući drugi uređaj iz "ekosustava", dok je ovde praznina iznad SoC-a zapravo feature koji ugodno izoluje vrele komponente od korisnika.
EDIT: Keops me je, vidim, pretekao vezano za drugi deo mog komentara. Da, uređaj koji ima proc koji po performansama razvaljuje M1 i sasvim normalan laptop form factor (i ekran koji prekriva pun sRGB uz bolesno nizak delta-E), samo budali bi palo na pamet da bi se takav uređaj mogao iskoristiti za nešto osim... onoga što na računaru rade ljudi koji tehnologiju koriste za Instagram i TikTok, šta god to bilo.
Stručniji si puno od mene, ja sam malo napredniji laik :)
Evo, ja ti upravo pišem ovaj post s Dell službenog laptopa na kauču da odmorim od posla (WFH). Cijeli dan laptop radi, praktički se samo mailovima bavim. Laptop je vruć i iritira me dok ga držim u krilu na bateriji.
Privatno imam taj Macbook Air koji je za istu tu svrhu znatno lakši, tanji, dulje mu traje baterija i skroz je hladan. Naravno, napominjem da je svrha korištenja tog Aira isključivo casual i u tome je savršen. Neo je isto to, samo još jednostavnije, jeftinije i nešto slabije.
Dakle mali jednostavan laptop, na mobilnom hardveru, dostupan, jednostavan, lagan, ko stvoren za uvući nove korisnike u Apple ekosustav. Zato kažem, pojam FPS na takvoj igrački je fora za YT video, ali nema smisla računati na neko igranje. Doduše, pogledaj malo na kanalu tog lika, vrtio je i GTA 5 s vodenim hladnjakom 
Da se razumijemo, meni je za profesionalnu upotrebu i gaming Windows majka, ali za mobitel i casual korištenje laptopa je Apple kralj.
EDIT: typo