Neizrečena istina s nedavne konferencije NVIDIA GT

poruka: 11
|
čitano: 3.331
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Neizrečena istina s nedavne konferencije NVIDIA GT".
18 godina

Prije nekih 10-ak godina, mozda malo vise, kaze meni jedan prijatelj, jebo ti sve ovo, ajmo dic kredit po 10k eura svaki (za nas tada 20godisnjake "velika" lova) i ulozit u Nvidiu i Intel, reko de ne pricaj gluposti, da vracam kredit za dobit nikakvu (ca. 20% return tada) bla bla bla, jebg cojk bio u pravu, danas bi ta investicija vrijedila miliune... nikad nit srece niti pameti od mene 

Stres je neizbježan !!!
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

NVIDIA danas podsjeća na IBM iz 60-ih i 70-ih ili DEC (Digital Equipment Corporation) iz 80-ih. Tko bi rekao da će se sličan ciklus ponavljati.

Sad je pitanje da li će se dogoditi sličan scenarij kao sa mikroprocesorima 70-ih i 80-ih pa da dovoljno jak Edge HW stack bude dostatan da vrti "good enough" AI modele lokalno.

Vezano za Groq preuzimanje, veliki igrači iz ere mainframea često su kupovali male, inovativne tvrtke ne nužno da bi razvijali njihovu tehnologiju, već da bi ih "neutralizirali" ili integrirali u svoj sustav kako kupci ne bi imali alternativu.

3 0 hvala 0
10 godina
Re: Neizrečena istina s nedavne konferencije NVIDI
jozobozo kaže...

NVIDIA danas podsjeća na IBM iz 60-ih i 70-ih ili DEC (Digital Equipment Corporation) iz 80-ih. Tko bi rekao da će se sličan ciklus ponavljati.

Sad je pitanje da li će se dogoditi sličan scenarij kao sa mikroprocesorima 70-ih i 80-ih pa da dovoljno jak Edge HW stack bude dostatan da vrti "good enough" AI modele lokalno.

Vezano za Groq preuzimanje, veliki igrači iz ere mainframea često su kupovali male, inovativne tvrtke ne nužno da bi razvijali njihovu tehnologiju, već da bi ih "neutralizirali" ili integrirali u svoj sustav kako kupci ne bi imali alternativu.

U pravu si. Ništa novog pod suncem.

Edge hardver već je sada dovoljno snažan za puno toga i skoro da ne treba cloud podršku.

A što se tiče preuzimanja još na prijelazu tisućljeća veliki su bjesomučno kupovali male. Npr. sjećam se da je jedne od tih godina Cisco kupio 33 kompanije. Dio zbog inovacija i patenata, dio zbog tržišta, a dio da naprosto ukloni sa scene kao konkurenta.

Life is jazz. Play it cool.
8 godina

I da si kupio tada prodao bi vec na zaradi x3, sigurno nebi imao muda cekat do x100

16 godina

Jedan burazov prijatelj sa FER-a je svojevremeno na početku cijele priče 2011/12  imao 100 BTC-a, i prodao sve kad je vrijednost bila cca 150000 tadašnjih kuna, danas je nažalost na tabletama...

Moj PC  
3 0 hvala 1
18 godina
Mislim da im neću biti kupac, Na M5 mi radi qwen, malo okrene ventilator kad ga mučim, no zato imam custom claw koji sam razvio da to sve lagano ispolira i održava. Zgodna stvar je taj claw, ako ga možeš obuzdati, ali je zato deerflow moćan.. imam i par custom drugih modela.. sve se vrti na M5 pro.
e.......

0 0 hvala 0
18 mjeseci
Kako se tek osjeća onaj što je svršio prvu transakciju bezvrijednim bitkonjima kad je u restoranu platio picu, pica ga koštala u današnjoj vrijednosti možda i milijardu eura.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
8 godina

Svemu dođe kraj prije ili kasnije, niti jedna firma nije beskonačno rasla čak i kad je imala ogromne udjele na tržištu. Pitanje je samo vremena kad će AI balonček puknit i onda zeleni režu proizvodnju za 70%, i Jensen ide sadit rižu u Tajwan :)

Ne veselim se AI balončku jer će ga nažalost osjetit cijelo gospodarstvo, što znači i mi, ali netko mora uzdrmat Jensenovu ekipu na vrhu. I ne, kinezi još uvijek nemaju svog konja za ovu utrku, bar ne uskoro.

Moj PC  
3 0 hvala 0
2 godine
nikonja kaže...

AI balonček

ne bubetaj gluposti.

8 godina
millennial kaže...
nikonja kaže...

AI balonček