Španjolska lansira alat za mjerenje mržnje i algor

poruka: 9
|
čitano: 2.470
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Španjolska lansira alat za mjerenje mržnje i algor".
17 godina

Tekst spominje "... precizne indikatore...", na web stranici piše "The classification is based on academic criteria, international standards... ". Navode kako će izvještaji biti redovito objavljivani. S uzdrhtalom napetošću isčekujem izvještaj o mjerljivim kriterijima govora mržnje. 

3 0 hvala 0
13 godina
Re: Španjolska lansira alat za mjerenje mržnje i a
Orwell se u grobu okreće.

6 0 hvala 2
17 godina
Great Scott! kaže...
Orwell se u grobu okreće.

Kakav Orwell. Orwell je mala maca. Ovima bi se Goebbels ponosio.

17 godina
Ok, Goebbels, Orwel... ajde sad pogledajte index.hr, naslove i "udarne vijesti" koje objavljuju "iz minute u minutu".
Ako vam to nije dovoljno gadljivo onda pročitajte komentare.
Sad ce netko reći da to nije društvena mreža, ali mislim da zbog tolikog broja komentara i rasprava u komentarima takve portale možemo nazvati društvenim mrežama.

Nakon toga otiđite na monitor.hr
Procitajte vijesti tamo, pa zaključite sami tko vas informira a tko vam truje mozak.

Mislim da neka regulacija mora postojat i da se može izvest bez ulaska u Orwellov svijet. Nitko ne brani npr. neobrazovanom ustašoidu da ima svoje mišljenje, ali treba ga ograničiti kad takvo mišljenje plasira na društvene mreže i podupire ga AI generiranim "dokazima".
Treba naglasiti retoriku koja američko ubijanje djece naziva "kolateralnom štetom", a Iransku odmazdu za isto "terorističkim napadom". Iranci "napadaju Izrael", a Izraelci "ulaze u Libanon".
Da ne nabrajam dalje, ima tu dosta toga što namjerno polarizira i oblikuje mišljenje javnosti, pogotovo neobrazovanih, a moglo bi se lako regulirati, bez narušavanja ičijih prava.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2026 6:23 (mateo).

2 0 hvala 1
13 godina
Naravno, ali ovdje nije cilj to sto si naveo nego s vremenom kontrola kritike vlasti i njenih politika (npr situacije s ilegalnim migrantima). Uskoro će im biti "tko pisne, drek stisne" kao u UK - rijec protiv ilegalaca na drustvenim mrezama i eto policije na vratima.

A dio sa "zabranom drustvenih mreza za maloljetnike" je lijepo upakiran nadzor svih korisnima drustvenih mreza, imenom i prezimenom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2026 8:53 (Great Scott!).
17 godina
Da, slažem se da nije lako regulirati, ali mislim da ovo što sad imamo čini više štete nego koristi.
Čitam i ne vjerujem sta sve pišu portali, kakav AI slop "informira" ljude preko youtube, a to npr. starčad, sa pravom glasa na izborima, sve gleda i čita i vjeruje. Trenutno sam u Gulfu, gledam ovaj rat iz prvih redova, ali mislim da je gore ljudima doma, jer po pisanju indexa i youtube feedu ovde je armagedon, apokalipsa, krvoločni Iranci ubijaju sve redom, a potlačeni židovi se brane uz američku pomoć... nema veze s mozgom.
Društvene mreže jako malo koristim, ali ono što tamo vidim je jednako depresivno, ako ne i gore. Nije mi jasno da npr. politička stranka ili njen član može objavljivati "vijesti", ostavljati komentare koji mu se sviđaju, a brisati one koji mu ne odgovaraju?! HDZ-ov gradonačelnik objavi totalno ludilo o gradnji mosta Kaštela-Split, a u komentarima samo odobravanje i hvalospjevi?! Ma tko je tu lud? Eto dobrog primjera za regulaciju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2026 9:12 (mateo).
16 godina

dakle opet se sve svodi na staro:

Quis custodiet ipsos custodes?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 mjeseci

Španjolska radikalna ljevica želi uvesti kineske metode u EU, taman što se rješavamo luđaka Orbana javlja se novi problem za Europu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zanima me primjer da taj alat poslusa tonsonov koncert npr. 

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice