Posljedice katastrofe: nestanak ili postanak život

poruka: 5
|
čitano: 2.067
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Posljedice katastrofe: nestanak ili postanak život".
16 mjeseci

Znači pođubrio je zemlju, iliti pognojio pa je život procvao. Nadamo se da više neće biti novog pluga i oranja po Zemlji 😅

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Re: Posljedice katastrofe: nestanak ili postanak ž
Sirotanovic kaže...

Znači pođubrio je zemlju, iliti pognojio pa je život procvao. Nadamo se da više neće biti novog pluga i oranja po Zemlji 😅

Bez muckog djubreta nista 

Nego, govoreci o muckom djubretu. Zamislimo scenarij gdje je neki marsovac u prolazu zastao na minutu jer ga prićeralo na toalet. I zastane tako na tren da isprazni mjehure u neki ocean, i nakon toga odleti svojim putevima. 

Par godina kasnije (mjesec-dva gore dolje) imamo majmune koji udaraju dva kamena da upale vatru. 

Supruga mi je biolog i imali smo neke razgovore na temu, i ona drzi do toga da je udar munje i spajanje nekih molekula doveo do osnove za stvaranje zivota. 

Mislim da stvari ne moraju biti tako dugortajne i kompleksne. 

Mislim da umjesto Cro Cube-a mi danas imamo uvjete za Hrvatsko širenje zivota po galaksiji. 

Kresnes npr torpedo u planet tkoji ima more, kisik i povoljnu temperaturu, stavis u njega mrtvog frajera (nekog buduceg Oca Domovine), i bacis ga u toplu vodu da's razgradi. Jerbo on moze biti "Seed of Life - Starter Kit".

Ostavis stvar da se krcka par milijuna godina i onda se vratimo nazad da vidimo kako se stvar razvila. 

Ako nas ne doceka šahovnica i pjesma Klinaca s ribnjaka, stisnemo dugme i ponovimo proces. Video below. 

Stvari ne moraju biti toliko komplicirane, a i kad promijenis glediste, neke stvari imaju malo drugaciji smisao. 

Woagh. 

7 godina

Ako se dobro sjećam, kada se prije nekih 4,5 milijarde godina protoplanet veličine Marsa (Theia) sudario sa Zemljom a posljedica je bila stvaranje Mjeseca i neke još uvijek vidljive anomalije u planetarnoj jezgri, Zemlja je tada bila planet potpuno prekriven oceanom. Neki znanstvenici spekuliraju da je već tada možda život bio začet, ali je u sudaru izbrisan.
Danas također znamo da i ispod površne našeg planeta postoji masivna biosfera, barem 10km u dubinu. Odakle ona potječe, da li od površinskog života, ili se neovisno razvila, ili zapravo površinski život potječe odande?
Deep biosphere - Wikipedia
Pa i duboko podmorje je stvorilo neke "vanzemaljske" oblike života oko vulkanskih izvora.

Zbog takvih stvari mi se čini da bi pojava života diljem naše galaktike mogla biti vrlo uobičajena. Pitanje je samo do kog i kakvog stupnja se život razvio.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2026 22:27 (Al Crane).

0 0 hvala 1
7 godina

Izgleda da je i prije 400 milijuna godina kopnom dominirao oblik života koji je strukturalno i kemijski bio potpuno drugačiji od svega što danas poznajemo.

Ancient Prototaxites Don’t Belong To Any Living Lineage - Possibly A Distinct Branch of Multicellular Earth life - Astrobiology

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
16 mjeseci
Re: Posljedice katastrofe: nestanak ili postanak ž
"Pa i duboko podmorje je stvorilo neke "vanzemaljske" oblike života oko vulkanskih izvora."

Ovo zapravo nevjerojatno izgleda koliko je ta flora i fauna šarena na tim dubokim "oazama života" usred ničega. Kako je dospio tamo neki rak, zaista da se zapitaš dali je moguće da je u pitanju neka mini evolucija života ili samo pukom srećom da je životinja doronila.

PS, što se tiče gnoja ima jedna dobra stara narodna - "najukusnija salata iz govana raste" 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 23:40 (Sirotanovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice