Konačno! Ovo je posebno bitno korisnicima Linuxa, jer Whatsapp nema nativnu aplikaciju za Linux.
WhatsApp Web dobiva glasovne i videopozive
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.559
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radi i za WhatsApp Business?
Hmm, zasto je ovo novost? Na whatsapp webu sam na dnevnoj bazi. U više navrata sam preslušavao i slao glasovne. Uvjeren sam da je ta opcija bila tu i prije godinu dana, ako ne i više!? Mislim da je i videopoziv bio oduvijek opcija, ali nisam nikad koristio.
Pričam o whatsappu preko browsera, aplikaciju nemam skinutu za windowse.
Hmm, zasto je ovo novost? Na whatsapp webu sam na dnevnoj bazi. U više navrata sam preslušavao i slao glasovne.
Vijest se ne odnosi na glasovne poruke, nego na glasovne i videopozive - to su potpuno različite stvari.
Uvjeren sam da je ta opcija bila tu i prije godinu dana, ako ne i više!?
Krivo si uvjeren (osim ako si beta tester ili štoveć pa imaš funkcionalnost koju obični korisnici nemaju). Glasovni i videopozivi još uvijek nisu mogući za opću populaciju.
Mislim da je i videopoziv bio oduvijek opcija, ali nisam nikad koristio.
Možda zato jer nisi mogao? Niti možeš? 
Mea culpa, krivo sam pročitao očito. Riječ "glasovne" me odvela u krivom smjeru. Evo i tebi jedan, kad već pobjedonosno migamo
Znači dosta se poslovne korespondencije u novije vrijeme odvija na WA. I tom alatu kritično nedostaje nekih "uredskih" featura, toliko da puno njih prebacuje sve sa WA na mail, nepotrebno gnjaveći klijenta koji je već sve napisao/poslao, a može se razgovor jednostavno pinat na top. Doduše, taj feature nisam pronašao u mobilnoj verziji nego samo u desktop WA verziji. I na taj način se mogu izdvajati prioritetne poruke. Jako zgodan feature jer i klijent dobije nofitikaciju da je ovaj razgovor pin-an na top. Ali ograničenje je 3 pin-ane poruke. I to ograničenje nije moguće zaobići ni za WA bizinis. Osim toga razgovori se mogu dodavati u favorite ili custom mape ali nije to toliko dobro kao pin-an razgovor.
I to je, sam osnovno i minimum minimuma što bi trebalo napravit, a ja bi mogao reći još tonu ideja. Jer je aplikacija tako dobro pozicionirana, ima tako dobru nišu da ima veliki potencijal.
Whatsapp web je drastično bolji od desktop aplikacije, a to je tragedija koliko je desktop app očajan.