AI 'rojevi' napast će društvene mreže oponašajući

poruka: 10
|
čitano: 3.411
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI 'rojevi' napast će društvene mreže oponašajući ".
10 godina

Dok smo se prije, dok je "socijala" bila nova, radi nekih pomodarsko/polunarcisistickih razloga otvarali svijetu s time tko smo, sto smo, kako izgledamo, ta prica sada ubrzano postaje liability, rastuca opasnost. 

Veliki sustavi u pozadini crunchaju brojeve, uce iz nasih reakcija, geolociraju i analiziraju nase reakcije, lajkove, vrijeme provedeno na postovima, gdje zaustavljamo stranice itd.  

Vrijeme je da stvari krenu drugim smjerom, samo-socijal-network-izolacionizma.

Gledam sve te likove po komentarima, kako ispucavaju gnjevno emocije i kipte od bijesa, ta prica nije zdrava. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2026 23:14 (Gebirgs).

6 0 hvala 1
2 godine
Re: AI 'rojevi' napast će društvene mreže oponašaj
Ma kakva loša vijest?! To je najbolje što se može dogoditi! Društvene mreže su i onako najveće zlo ove civilizacije, a ovo će ih učiniti besmislenima do kraja pa će nestati.
Mučko Đubre
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

'AI' rojevi napast če...

Neče. Nema potrebe, postoje sendvičari.

2 0 hvala 0
2 godine
Sendvičari? Misliš na one koji, među ostalim, baš nikad ne razlikuju č i ć?
Mučko Đubre
16 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
Ma kakva loša vijest?! To je najbolje što se može dogoditi! Društvene mreže su i onako najveće zlo ove civilizacije, a ovo će ih učiniti besmislenima do kraja pa će nestati.

To ti misliš.

Ne znam koliko imaš oko sebe starijih ljudi koji po Facebooku gutaju AI sranja o Bogu, Hrvatima, Srbima, Thompsonu ali oko mene ih ima dosta, a to će samo bit još gore. Algoritmi će samo prepoznat AI postove kao enganging i gurat sve više i više tih sranja.

Punac mi doslovno ne zna prepoznati razliku između AI generirane slike i prave slike, a o tekstu neću niti govoriti.

Trenutno je situacija loša, postat će još gora, ali zato profiti rastu i to je jedino bitno.

11 godina
Gebirgs kaže...

Dok smo se prije, dok je "socijala" bila nova, radi nekih pomodarsko/polunarcisistickih razloga otvarali svijetu s time tko smo, sto smo, kako izgledamo, ta prica sada ubrzano postaje liability, rastuca opasnost. 

Veliki sustavi u pozadini crunchaju brojeve, uce iz nasih reakcija, geolociraju i analiziraju nase reakcije, lajkove, vrijeme provedeno na postovima, gdje zaustavljamo stranice itd.  

Vrijeme je da stvari krenu drugim smjerom, samo-socijal-network-izolacionizma.

Gledam sve te likove po komentarima, kako ispucavaju gnjevno emocije i kipte od bijesa, ta prica nije zdrava. 

To je upravo i problem, dok smo se otvarali svijetu preko foruma i Usenet grupa, to otvaranje je bilo ograničeno, i to ograničenje je zapravo bilo zdravo. S dolaskom društvenih mreža, to se otvaranje proširilo na cijeli svijet. Što je potpuno nepotrebno, jer naša psihologija i društvene interakcije jednostavno nisu evoluirale istom brzinom.

A kada tome dodaš da je cijeli model društvenih mreža zasnovan na monetizaciji svakog pojedinog aspekta, ispalo je da je toksičnost najbolja za posao. Ja osobno nikad nisam kupovao priču o društvenim mrežama izvan 1:1 komunikacije.

16 godina

Hebote koji je ovo populistički tekst u maniri najzadrtijih "ajmo širit strah od AI-ja" portala...
Autor teksta full kaska barem godinu-dvije za stvarnim stanjem.
Pa ti famozni "AI Rojevi" (jbt koji prijevod) već odavno šalabajzaju društvenim mrežama...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

AI sadržaj će pojesti i uništiti internet slopom, reklamama i propagandom. Mi se još možemo spasiti, ali se bojim za buduće generacije koje će biti kondicionirane za takvu (lažnu) stvarnost.

Nadglednik dina
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

AI rojevi su vrsta organizma koji je samodostatan

Od kad je AI živo biće?

Amenoum

1 0 hvala 1
18 godina
I mog iskustva starudije su najbolje, najpametnije, najsposobnije i znaju sve, nitko kao oni i njihova krasna generacija.

Eto im brate AI od gusta. Nek uzivaju sa rojevima, idealan spoj.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice