I ove se godine nastavljaju poskupljenja telekoma

poruka: 65
|
čitano: 12.385
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I ove se godine nastavljaju poskupljenja telekoma ".
18 godina

Oni su kao duhan. 

Poskupi i svi nastave pušit. 

Jedinstven spoj, duhan + tarife cca 250€ + 50€ kava i samo ih promatrajte po terasama..

Malo Ronhill, malo Arena sport mađarska druga liga, malo bjesnoće po mrežama, a palac natečen.. 

Diži sve to još 20%

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
10 0 hvala 2
18 godina

Hvala Bogu!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 2 hvala 0
21 mjesec

Zašto bi oni bili crne ovce.. 

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: I ove se godine nastavljaju poskupljenja telek
Država smijurija koja im je ovo dopustila. A nikad cijene nisu padale niti će ih spustiti kad inflacija posustane

12 0 hvala 1
17 godina

-nije problem promjena cijena.. više-niže, teoretski je 'isto' .. nego to što je država-zakon dozvolio takvim tumačenjem uvođenje protupravnog uskraćivanja prava na raskid.. pravo jedne ugovorne strane je iznad druge strane.. pravni nonsens, pogotovo da s bilo kojom izmjenom bitnih uvjeta, što cijena usluge svakako jest, korisnik mora imati pravo raskida, neštetno, bez penala.. no eto, u bananadržavi tog prava nema, suspendirano u korist telekoma.. što i nije neobično ako vidimo tko ili što je hakom.. privjesak, podstanar.. umjesto institucija-regulator za zaštitu građana, katering i pr za telekom(e.. u jednini.. no svi imaju isti benefit..) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

26 0 hvala 3
11 godina

Baš me zanima jel će se netko sjetiti u predizborno vrijeme igrati na kartu ukidanja ovakve legalne pljačke. 

Moj PC  
15 0 hvala 0
18 godina

A šta oni to točno isporučuju? Račun plina vode i struje mi je zajedno manji od računa mobitela i interneta!

8 0 hvala 3
20 mjeseci

lol

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 15:55 (SharkZ).
14 godina
suspendiran

U Sloveniji unlimited tarifa 5G, 10 eura mjesečno, HT - 34 eura, i opet im treba para.

Moj PC  
17 0 hvala 1
14 godina

Normalno da poskupljuju jer po inflatornoj klauzili dižu cijenu, budući da inflacija nikad nije bila niti će biti nula, oni će uvijek poskupljivati i tako cirkularno doprinijeti inflatornom indeksu koji im je podloga za poskupljenje sljedeće godine.

22 0 hvala 3
12 godina

I telekomi imaju troškove. Kod nas se ukorijenio neki jugo mentalitet da bi pružatelji usluga trebali vječno imati iste cijene. Jer telekomi ne troše struju, plin i nemaju operativne troškove, materijale, uređaje, plaće i sve na što inflacija utječe.

Nadglednik dina
Moj PC  
0 34 hvala 0
14 godina
SharkZ kaže...
BDS kaže...

A šta oni to točno isporučuju? Račun plina vode i struje mi je zajedno manji od računa mobitela i interneta!

Fun fact, plin, vodu i struje moraš plaćati, mobitel i internet ne moraš, odnosno, uvijek možeš uzeti neke najjeftinije tarife.

Nitko vas ne sili potpisivat ugovore s privatnim firmama na 2 godine, uzimat skupe telefone, 5G routere, razne tv pakete, itd...

Najjeftinija tarifa ce ti isto poskupiti za x%, svake godine, iako imas potpisan ugovor u kojem jasno pise cijena. A ovo da "ne moras" imati internet ili mobitel u 2026. godini necu komentirati uopce.

Entry Point kaže...

I telekomi imaju troškove. Kod nas se ukorijenio neki jugo mentalitet da bi pružatelji usluga trebali vječno imati iste cijene. Jer telekomi ne troše struju, plin i nemaju operativne troškove, materijale, uređaje, plaće i sve na što inflacija utječe.

Je, siguran sam da odmah preusmjere to poskupljenje na place svojim radnicima. Jadni. Dizu oni cijene usluga ionako, oduvijek, ovdje je poanta i nevjerojatna stvar da se omogucuje ovakva ucjena i monopol, nigdje drugdje ne postoji ovako nesto da potpises ugovor po jednim uvjetima pa jedna strana samostalno odluci dic cijenu i jos nemas prava na raskid (iako, i da imas, ne bi ti nista znacilo jer kartel i svi rade isto u dogovoru). Zasto je bas u toj djelatnosti dozvoljena kartelizacija treba upitati HDZov HAKOM.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
17 godina

Trose oni svi sve, al eto kod mene u CH 40chf tarifa sa ukljucenim USA i Kanadom i 40gb roaminga, drugi broj i treci broj je 35chf svaki sa isto 40gb roaminga unutar EU pa ono, internet (2,5mbit)+tv (neznam cca 300kanala mislim da ostale pizdarije ko i u HRV) 50chf tak da badava kaj svi oni trose struju, ocito se u HRV trosi i nekaj drugo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
20 mjeseci
Minneyar kaže...

Najjeftinija tarifa ce ti isto poskupiti za x%, svake godine, iako imas potpisan ugovor u kojem jasno pise cijena. A ovo da "ne moras" imati internet ili mobitel u 2026. godini necu komentirati uopce.

Poskupit će i voda, plin, struja, gorivo i kruh..

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 15:55 (SharkZ).
14 godina
SharkZ kaže...
Minneyar kaže...

Poskupit će i voda, plin, struja, gorivo i kruh, ja sam se referirao na to da on više plaća mobitel+internet nego kućne režije, a to može jedino ako si je nabio sve moguće tarife na max i još uzeo neke mobitele.

Na kraju krajeva, nisi uopće obvezan uzimat bilo kakav ugovor, pogotovo ne onaj s OBVEZNIM TRAJANJEM, imaš bez ugovorne obveze, a imaš i bonove. 

Čitaj s razumijevanjem i bolje je da ništa ne komentiraš.

Komentirat cu itekako kad vidim gluposti, a ti si slobodan stisnuti block  Cijene rastu i bez ikakvog ugovora, tako da opet kakve ima veze imas li obvezno trajanje ili ne? Svake godine daj vise kolko oni odluce, a drugu opciju nemas jer su u kartelu i doslovno unutar istog (evo btw upravo dobio mail od T-coma, isto 3.7%) dana svi objavljuju svoje poskupljenje. 

I normalno je da stvari poskupljuju, odnosno necu sad dublje u tu temu kolko su opravdana koja poskupljenja, ali normalnije je da poskupljuju dinamikom trzista nego ove monopolisticke jednostrane promjene ugovora i dogovori oko cijene i datuma objave "novosti".

17 godina

@Entry Point, i u Sloveniji telekomi imaju troškove, ali su cijene njihovih tarifa neusporedivo niže nego u Hrvatskoj. I usput ostavi se jeftine demagogije o jugo mentalitetu, osim ako nisi HDZ-ovac, oni koriste takve jeftine floskule.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 16:36 (zvir12).

29 0 hvala 4
20 mjeseci

Imaš recimo i starlink, oni ne dižu cijene prema inflaciji, uglavnom snađi se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2026 15:56 (SharkZ).
14 godina
Entry Point kaže...

Upravo u jugi su cijene rasle svaki dan i to je bilo nešto najnormalnije, po tome ste ti i Telekomi puno bliži jugo-mentalitetu. Jedino što su u Jugi to zvali "poskupljenje", a sad se zove "indeksi".

18 godina

neki minimum moralnosti bio bi da su i svojim radnicima za isti postotak automatski dignu place... i sve dok se to ne pocne dogadjati,  mislim da ih mozemo zvati pohlepnom gamadi

Moj PC  
26 0 hvala 5
17 godina
ante_etna kaže...
Entry Point kaže...

Upravo u jugi su cijene rasle svaki dan i to je bilo nešto najnormalnije, po tome ste ti i Telekomi puno bliži jugo-mentalitetu. Jedino što su u Jugi to zvali "poskupljenje", a sad se zove "indeksi".

-korekcije, usklađivanje.. bezbroj varijacija na temu..

-pa u citat entryja.. -nije stvar u tržišnim, pravnim, odnosima.. cijena je stvar tržišta, možeš bilo što prodavati po bilo kojoj cijeni.. no kad postoji ugovor, tad je obvezujući za obje strane uz jednako pravo penalizacije za kršenje-neisporuku kao bonusi ili malusi.. pravna jednakost, obje strane.. ne jednostrano, a to je upravo ono što im inflatorna klauzula daje.. tj sama takva klauzula-formulacija-tumačenje je loša, pogrešno, protupravno, netržištno.. itd.

-imaš cjenu, cjenik, pravila igre.. nije važno koja cijena, lupi sad duplo, ili 10x višu cijenu.. no kad potpišemo ugovor, tad je to ono važno.. tad me ne zanima tekući cjenik, odnosno upravo samo postojanje ugovorne ti je objašnjenje u čemu je razlika s tekućim cjenikom, trenutnim-promjenjivim cjenama na tržištu, bilo čega, goriva, hrane.. svega.. i to covidom pa ratovima biz uspije progurati pod nosom eu birokracije koja kao ćorava to ne vidi.. naravno, nisu ćoravi, pa ni glupi.. korupcija-lobiranje.. itd.

-nije problem cijena, problem je pravilo, ugovor, pravila igre i pravna jednakost, pravna logika i antilogika novog normalnog.. i odskakući s takvim etiketiranjima yugo i sl. .. uozbilji se :) ..

17 godina
Evo meni baš jutros stigla poruka od A1 da zbog inflacije dižu cijene. Oće li tako biti i sa mojom plaćom?

2 0 hvala 1
14 godina
ihush kaže...
ante_etna kaže...
Entry Point kaže...

-korekcije, usklađivanje.. bezbroj varijacija na temu..

-pa u citat entryja.. -nije stvar u tržišnim, pravnim, odnosima.. cijena je stvar tržišta, možeš bilo što prodavati po bilo kojoj cijeni.. no kad postoji ugovor, tad je obvezujući za obje strane uz jednako pravo penalizacije za kršenje-neisporuku kao bonusi ili malusi.. pravna jednakost, obje strane.. ne jednostrano, a to je upravo ono što im inflatorna klauzula daje.. tj sama takva klauzula-formulacija-tumačenje je loša, pogrešno, protupravno, netržištno.. itd.

-imaš cjenu, cjenik, pravila igre.. nije važno koja cijena, lupi sad duplo, ili 10x višu cijenu.. no kad potpišemo ugovor, tad je to ono važno.. tad me ne zanima tekući cjenik, odnosno upravo samo postojanje ugovorne ti je objašnjenje u čemu je razlika s tekućim cjenikom, trenutnim-promjenjivim cjenama na tržištu, bilo čega, goriva, hrane.. svega.. i to covidom pa ratovima biz uspije progurati pod nosom eu birokracije koja kao ćorava to ne vidi.. naravno, nisu ćoravi, pa ni glupi.. korupcija-lobiranje.. itd.

-nije problem cijena, problem je pravilo, ugovor, pravila igre i pravna jednakost, pravna logika i antilogika novog normalnog.. i odskakući s takvim etiketiranjima yugo i sl. .. uozbilji se :) ..

Kužim, uvijek se ova tema razgrana na dvije grane, jedna koja govori zašto netko poskupljuje, opravdano/neopravdano, pohlepa vs nužnost opstanka, slobodno tržište, bla i druga grana koja kaže ako ti ja prodam za 100 i tako potpišemo ugovor i onda ti pošaljem račun na 105 uz obrazloženje da me boli k. što je na ugovoru jer meni je agencija rekla da ja mogu to promijeniti i to se ne smatra promjenom.

16 mjeseci
I tako odoše naše pare van (Dojčland i menadžeri u ovoj priči), dakle nije bilo dosta što banke izvlače , enivej jesmo sad svi naučili i shvatili da nije dorbo prodati zlatne koke- državne firme , kao niti državno zlato.

Evo samo jedan sitni primjer sve te prodane tvrtke (t-com, INA, banke,...) su bili sponzori naših odličnih sportaša koji su stvarali imiđ ove države. Sad , sad samo HEP i plinara, kladionice i Tomy.

Mogao bi Thumpson odpjevati jednu na tu temu , za promjenu nešto zdravo i korisno za društvo 🤔
Tu nas kradu i osiromašuju , dosta više o partizanima i vastašama.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
20 mjeseci
ihush kaže...

-imaš cjenu, cjenik, pravila igre.. nije važno koja cijena, lupi sad duplo, ili 10x višu cijenu.. no kad potpišemo ugovor, tad je to ono važno..

Točno, a ugovor koji si potpisao ima inflacijsku klauzulu, znači svjesno si stavio svoj potpis i pristao na potencijalno dizanje cijene.

9 godina

Slava Ukraini

4 7 hvala 0
16 godina
Hrvatska kao i veci dio europ pokusava glumit kapitalisticku drzavu sa socijalistickim postavkama. Standardan uvijet kapitalizma bi bila konkurencija (koja u hrvatskoj ne postoji) i kada dode do inflacije jedni podignu cijene drugi ne ili jedni podignu za 2% drugi za 4% i NAKON STA TI ISTEKNE UGOVOR ti biras oces ostat kod istog ili prijec drugome. Uskladeno podizanje cijena za isti postotak od svih postojecih operatera u jednoj drzavi se naziva kartelom i kao takvo bi se trebalo zakonski kaznjavati a ne zakonski omogucavati pod izlikom jednakih troskova za sve.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 17:52 (stirko55).

15 0 hvala 0
17 godina
SharkZ kaže...
ihush kaže...

-imaš cjenu, cjenik, pravila igre.. nije važno koja cijena, lupi sad duplo, ili 10x višu cijenu.. no kad potpišemo ugovor, tad je to ono važno..

Točno, a ugovor koji si potpisao ima inflacijsku klauzulu, znači svjesno si stavio svoj potpis i pristao na potencijalno dizanje cijene.

-ne, nema .. hakom nakdnadno takvim tumačenjem to dozvolio, što ti je dovoljno konkretan dokaz da takve klauzule nema, jer da je ima, bila bi nepotrebna dodatna-nova..

-svatko može formirati cjene na tržištu kako želi.. osim javnih djelatnosti kao telekom koji to mora obaviti mjesec unaprijed.. što će reć, oni cjenik mogu godišnje promijeniti 12 puta.. no to se odnosi na tekući cjenik, bez dodatnog ugovora, ugovorne na rok, koja postoji upravo zato da bi eliminirala promjene koje su na tržištu moguće.. s jedne strane cijenu, s druge korištenje usluge, tj i telekom u tome dobije korist, dobije vezanog korisnika za taj rok.. nitko ništa ne daje đabe.. i ugovorna je imala smisao-svrhu.. dok inflatorna koju su lobistički progurali nema jer eliminira smisao ugovorne.

14 godina
SharkZ kaže...
Minneyar kaže...

Komentirat cu itekako kad vidim gluposti

Pa realno jedine gluposti pišeš ti.

OPET, to su privatne firme, ako su ti problem ova njihova poskupljenja uzmi si mobilnu tarifu za 5 eura i uživaj, ne moraš imati flat i 5G da bi gledao tik-tok.

Ne znam šta točno dobivaš s ovim gunđanjem po forumu? Promjenit ćeš nešto?

Imaš recimo i starlink, oni ne dižu cijene prema inflaciji, uglavnom snađi se.

A sta ti imas od branjenja monopolistickog kartela na forumu?

15 godina

Bankama su dali da gule građane - građani šute. Telekomima su dali da gule građane - građani šute. Osim naravno internet ratnika koji žive u maminom podrumu.

4 0 hvala 0
17 godina
Gle ih šta su se uskokodakali.

Pustimo da institucije rade svoj posao.
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice