Tko radi, zaradi!
Podignuta optužnica protiv 24 hrvatska IPTV pirata
- poruka: 13
- |
- čitano: 12.453
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tko radi, zaradi!
-zarada? smiješno.. no u očima svakog klinca je 900.000 .. i klasične medijske bajke o hakerima, koji mlate pare.. realnost, više bi zaradili konobarenjem, tj malo matematike, ni 10.000 godišnje po 'poduzetniku' .. a kad se odbije kazna-trošak i zapljena opreme, poneki je đabe radio.. i to je ok, tj kriminal se ne isplati, ne sitno, ne kokošarenje.. tj ako već netko želi krasti, nek krade više.. bar da zna zašto je kriv, ovako žicer zaradi više za taj period (4 godine, 24 osobe..).
-matematika, nije teško, no klinac će od svega vidjeti samo 900.000 .. kao što riba vidi mamac umjesto udice.. a mediji?
Ne koristim IPTV ali koriste roditelji. Jedini razlog zbog kojeg bi ih prebacio sa 15€ tromjesečnog IPTV piratskog paketa na nešto službenije i skuplje bi bila široka dostupnost 4K + visoki bitrate ili 50 fps u tim službenim kanalima. Kad se to dogodi neka me obavijeste jer jedino tako će izvući lovu iz mene.
Usput, nije "podignuta optužnica protiv pirata" jer nijedan sud još nije presudio da se radi o piratima.
Dakle - "podignuta optužnica protiv ljudi koje se optužuje da su pirati".
Još kad bi službeni provideri shvatili da ljudi ne žele davati silne novce za povremeno gledanje određenih programa na televiziji. Ne gledam TV često, ali kada gledam onda gledam određeni sport ili određeni dokumentarni/igrani film.
I naravno povremeni korisnik onda shvati da mora platiti još hrpe dodatnih paketa za povremeno gledanje. To vidim kao pljačkom.
Ne želim plaćati hrpu para da pogledam dnevnik, Formulu 1, koju tekmu Lige Prvaka, 4 filma i par dokumentaraca. I onda se u svemu tome pojavljuje siva/crna ekipa koja nudi baš ono što čovjeku treba po poštenoj cijeni. Tu nastaje problem.
Dosta mi je takozvane modularnosti paketa visoke cijene pa onda imamo 100000 programa čiji je sadržaj 99% vremena smeće. 6-10 EUR mjesečno se čini prihvatljiva cifra za plaćanje all in one paketa od ekipe s povezom na oku i drvenom nogom.
Tko radi, zaradi!
-zarada? smiješno.. no u očima svakog klinca je 900.000 .. i klasične medijske bajke o hakerima, koji mlate pare.. realnost, više bi zaradili konobarenjem, tj malo matematike, ni 10.000 godišnje po 'poduzetniku' .. a kad se odbije kazna-trošak i zapljena opreme, poneki je đabe radio.. i to je ok, tj kriminal se ne isplati, ne sitno, ne kokošarenje.. tj ako već netko želi krasti, nek krade više.. bar da zna zašto je kriv, ovako žicer zaradi više za taj period (4 godine, 24 osobe..).
-matematika, nije teško, no klinac će od svega vidjeti samo 900.000 .. kao što riba vidi mamac umjesto udice.. a mediji?
Istina, ovi momci su radili za minimalac 4 godine, kad se sve zbroji.
Ne računajući kazne.
Ali ima još jedna stvar, pošteni pirati obično rade za slavu a ne za pare.
Jedni i drugi krše zakon?
Heroji a ne zločinci !
Ne koristim IPTV ali koriste roditelji. Jedini razlog zbog kojeg bi ih prebacio sa 15€ tromjesečnog IPTV piratskog paketa na nešto službenije i skuplje bi bila široka dostupnost 4K + visoki bitrate ili 50 fps u tim službenim kanalima. Kad se to dogodi neka me obavijeste jer jedino tako će izvući lovu iz mene.
Usput, nije "podignuta optužnica protiv pirata" jer nijedan sud još nije presudio da se radi o piratima.
Dakle - "podignuta optužnica protiv ljudi koje se optužuje da su pirati".
Ja skroz zadovoljan sa ovim:
Očito je 900.000€ ispod granice kad lopov prestane biti lopov, a postane perspektivan gospodarstvenik, ugledan građanin i cijenjeni političar.
Dobro da znamo.
Jedni i drugi krše zakon?
Zločinac
Osoba koja je počinila zločin (teže kazneno djelo).
Naglasak je na činu koji je štetan za pojedinca i društvo, poput ubojstava, silovanja.
Kriminalac
Osoba koja čini kriminal (nezakonite i opasne radnje, kršenje zakona).
Širi pojam koji obuhvaća i manje teška kaznena djela, često vezana uz imovinu (krađa, prevara).
Ključne razlike (nijanse):
Svi zločinci su kriminalci, ali ne mora svaki kriminalac biti "zločinac" u smislu težine djela.
"Zločin" je često teži pojam (npr. ubojstvo), dok "kriminal" može biti širi spektar protuzakonitih radnji.
kupujem kod kineza i miran sam
očito je dio od prvobitnih 6 M eura preusmjeren u džepove uskokovaca...