Podignuta optužnica protiv 24 hrvatska IPTV pirata

poruka: 13
|
čitano: 12.453
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Podignuta optužnica protiv 24 hrvatska IPTV pirata".
18 godina

Tko radi, zaradi!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Re: Podignuta optužnica protiv 24 hrvatska IPTV pi
Kant kaže...

Tko radi, zaradi!

-zarada? smiješno.. no u očima svakog klinca je 900.000 .. i klasične medijske bajke o hakerima, koji mlate pare.. realnost, više bi zaradili konobarenjem, tj malo matematike, ni 10.000 godišnje po 'poduzetniku' .. a kad se odbije kazna-trošak i zapljena opreme, poneki je đabe radio.. i to je ok, tj kriminal se ne isplati, ne sitno, ne kokošarenje.. tj ako već netko želi krasti, nek krade više.. bar da zna zašto je kriv, ovako žicer zaradi više za taj period (4 godine, 24 osobe..).

-matematika, nije teško, no klinac će od svega vidjeti samo 900.000 .. kao što riba vidi mamac umjesto udice.. a mediji?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine

Ne koristim IPTV ali koriste roditelji. Jedini razlog zbog kojeg bi ih prebacio sa 15€ tromjesečnog IPTV piratskog paketa na nešto službenije i skuplje bi bila široka dostupnost 4K + visoki bitrate ili 50 fps u tim službenim kanalima. Kad se to dogodi neka me obavijeste jer jedino tako će izvući lovu iz mene.

Usput, nije "podignuta optužnica protiv pirata" jer nijedan sud još nije presudio da se radi o piratima.

Dakle - "podignuta optužnica protiv ljudi koje se optužuje da su pirati".

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2026 19:04 (Ribnjak2048).

2 0 hvala 1
14 mjeseci
Zar je termin kriminalac i zločinac isto?

3 0 hvala 0
17 godina

Još kad bi službeni provideri shvatili da ljudi ne žele davati silne novce za povremeno gledanje određenih programa na televiziji. Ne gledam TV često, ali kada gledam onda gledam određeni sport ili određeni dokumentarni/igrani film. 

I naravno povremeni korisnik onda shvati da mora platiti još hrpe dodatnih paketa za povremeno gledanje. To vidim kao pljačkom. 

Ne želim plaćati hrpu para da pogledam dnevnik, Formulu 1, koju tekmu Lige Prvaka, 4 filma i par dokumentaraca.  I onda se u svemu tome pojavljuje siva/crna ekipa koja nudi baš ono što čovjeku treba po poštenoj cijeni. Tu nastaje problem.

Dosta mi je takozvane modularnosti paketa visoke cijene pa onda imamo 100000 programa čiji je sadržaj 99% vremena smeće. 6-10 EUR mjesečno se čini prihvatljiva cifra za plaćanje all in one paketa od ekipe s povezom na oku i drvenom nogom.

6 0 hvala 3
7 godina
ihush kaže...
Kant kaže...

Tko radi, zaradi!

-zarada? smiješno.. no u očima svakog klinca je 900.000 .. i klasične medijske bajke o hakerima, koji mlate pare.. realnost, više bi zaradili konobarenjem, tj malo matematike, ni 10.000 godišnje po 'poduzetniku' .. a kad se odbije kazna-trošak i zapljena opreme, poneki je đabe radio.. i to je ok, tj kriminal se ne isplati, ne sitno, ne kokošarenje.. tj ako već netko želi krasti, nek krade više.. bar da zna zašto je kriv, ovako žicer zaradi više za taj period (4 godine, 24 osobe..).

-matematika, nije teško, no klinac će od svega vidjeti samo 900.000 .. kao što riba vidi mamac umjesto udice.. a mediji?

Istina, ovi momci su radili za minimalac 4 godine, kad se sve zbroji.
Ne računajući kazne.

Ali ima još jedna stvar, pošteni pirati obično rade za slavu a ne za pare.

15 mjeseci
Atomino kaže...

Jedni i drugi krše zakon?

16 godina

Heroji a ne zločinci !

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
7 0 hvala 1
16 godina
Ribnjak2048 kaže...

Ne koristim IPTV ali koriste roditelji. Jedini razlog zbog kojeg bi ih prebacio sa 15€ tromjesečnog IPTV piratskog paketa na nešto službenije i skuplje bi bila široka dostupnost 4K + visoki bitrate ili 50 fps u tim službenim kanalima. Kad se to dogodi neka me obavijeste jer jedino tako će izvući lovu iz mene.

Usput, nije "podignuta optužnica protiv pirata" jer nijedan sud još nije presudio da se radi o piratima.

Dakle - "podignuta optužnica protiv ljudi koje se optužuje da su pirati".

Ja skroz zadovoljan sa ovim:

GAMETAG: ANDIxHR
17 godina

Očito je 900.000€ ispod granice kad lopov prestane biti lopov, a postane perspektivan gospodarstvenik, ugledan građanin i cijenjeni političar.

Dobro da znamo.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2026 14:51 (cro_blue).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 mjeseci
Novice kaže...
Atomino kaže...

Jedni i drugi krše zakon?

Zločinac

Osoba koja je počinila zločin (teže kazneno djelo).

Naglasak je na činu koji je štetan za pojedinca i društvo, poput ubojstava, silovanja.

Kriminalac

Osoba koja čini kriminal (nezakonite i opasne radnje, kršenje zakona).

Širi pojam koji obuhvaća i manje teška kaznena djela, često vezana uz imovinu (krađa, prevara). 

Ključne razlike (nijanse):

Svi zločinci su kriminalci, ali ne mora svaki kriminalac biti "zločinac" u smislu težine djela.

"Zločin" je često teži pojam (npr. ubojstvo), dok "kriminal" može biti širi spektar protuzakonitih radnji.

10 godina

kupujem kod kineza i miran sam

2 0 hvala 0
14 godina

očito je dio od prvobitnih 6 M eura preusmjeren u džepove uskokovaca...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice