Pametne vage - Novo doba kućnog vaganja

poruka: 7
|
čitano: 2.076
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pametne vage - Novo doba kućnog vaganja".
17 godina

https://www.nabava.net/osobne-vage/xiaomi-osobna-vaga-smart-scale-s200-cijena-bijela-crna-siva-tamno-siva-05-kg-150-kg-761732711

ima vaga i po 11 eur

Xiaomi Smart Scale S200 (11 eur)

Ovo je model za korisnike koji samo žele precizno pratiti svoju kilažu bez potrebe za detaljnim zdravstvenim izvještajima.

Preciznost: S200 je nešto preciznija u samom mjerenju mase (koraci od 50g u odnosu na 100g kod S400).

Vaganje predmeta: Može vagati male predmete (pakete, voće) već od 100g.

Jednostavnost: Idealna ako vas ne zanima postotak masti ili mišićne mase, već samo trend rasta ili pada kilograma.

Xiaomi Body Composition Scale S400

Ovaj model je namijenjen onima koji vježbaju, na dijeti su ili žele dublji uvid u zdravlje.

Analiza tijela: Koristi elektrode (vidljivi krugovi na vagi) kako bi izmjerila otpor tijela i procijenila koliko imate sala, vode i mišića.

Dvofrekvencijski BIA: Koristi visoke i niske frekvencije za preciznije prodiranje kroz stanične membrane, što je čini znatno točnijom od starijih modela.

Zdravstveni markeri: Uz težinu, mjeri i otkucaje srca, mineralni sastav kostiju i starost tijela.

Koju odabrati?

• Odaberite S200 ako vam vaga služi samo da provjerite kilažu ujutro, želite što manji uređaj i važno vam je da je vaga vrlo precizna u gram (npr. za praćenje težine beba ili manjih ljubimaca).
  • Odaberite S400 ako ste u procesu transformacije tijela (teretana, dijeta). Razlika u cijeni je obično mala, a podaci o postotku masti i mišićnoj masi su puno korisniji od same kilaže za praćenje napretka.

0 1 hvala 0
9 godina

Imam s400, odlicna. Mislim da je bila 28 eura

1 1 hvala 0
7 godina
Re: Pametne vage - Novo doba kućnog vaganja
Bedastoča

2 1 hvala 0
16 godina

Imam Withings Body Cardio već par godina i moram priznati da je odlična, nije bila jeftina (cca 180€) ali po meni vrijedi ako vam je zanimljivo praćenje informacija o tijelu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Sve te informacije o postotku masti, mišića i ostaloga treba uzeiti sa zrnom soli. Niti jedna brojka nije i ne može biti apsolutno točna. Ali niti ne mora biti, dovoljno je pratiti trend.
Zato je meni najvažnije imati vagu koja je podržana od aplikacije treće strane i koja mi omogućuje izvoz podataka u .csv format po potrebi.
Važem se svaki dan od 2022. i imam sve podatke u jednoj aplikaciji (OpenScale), iako sam promjenio 3 vage. Kod svake promjene vage se vidi skok u podacima o postocima, kilogrami su ok.
Ako ne mijenjate vagu, neće se mijenjati niti algoritmi izračuna tako da ćete misliti da su sva ta mjerenja točna.
Gledam te!

2 0 hvala 0
15 godina

Već jedno vrijeme razmišljam o kupnji ovakve vage, i svaki puta odustanem. Naime, nisam još naišao na model koji je dovoljno precizan u odnosu na stvarne podatke, a to su usporedba sa DEXA scanom. Na svim yt videima koje sam pogledao a tiču se određenih modela nailazim da su odstupanja od DEXA-e prevelika, i time sve te 'pametne' vage čine te da si u većoj zabludi. Ako koji model dođe blizu pravih rezultata u jednom segmentu, onda je uvijek netočan u ostalima. Te domaće vage nažalost totalno su nepouzdane. Ja bi bio zadovoljan i s 80% točnosti podataka, ali nažalost to nije niti toliko u stvarnosti. Withings vage koje se čak hvale da su 95% točne u odnosu na DEXA su isto tako nepouzdane. Tako da ove recenzije po časopisima nemaju nikakvog smisla, jer mene uopće ne zanima kakva je aplikacija, kakav je dizajn same vage, koliko joj traje baterija, s čim se može ili nemože povezati. Zanima me jedino je l točna.

1 0 hvala 0
14 mjeseci
Re: Pametne vage - Novo doba kućnog vaganja
Također mogu potvrditi da i Huawei scale 3 vaga maši dobrano postotak masnog tkiva , kod mene sigurno promašaj za 20- 25%.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2026 22:10 (Sirotanovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice