Podrška za programe za Windows - Aplikacije i igre

poruka: 4
|
čitano: 4.937
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Podrška za programe za Windows - Aplikacije i igre".
16 godina

Nemos virovat. Top

0 0 hvala 0
17 godina

-bug (u liku mbakse) se bacio na linux frontu.. :) .. -ni neće. (odgovor na pitanje, kad će..) :))

-eto, članak koji započinje s wine-om, koji kako mu akronimski naziv kaže, nije emulator :)) .. ok, možemo ga svrstati u nepostojeću klasu-naziv konvertera-linkera-prevoditelja-translatora.. jer emulator u srži naziva nešto emulira, hw-računalo... kao što i virtualac-virtualizira isti taj hw, tj umjesto hw je sw -emulacija-virtualizacija.. a ovo je nešto kao prevođenje, ili nije šija nego vrat.

.. i to kao uvodni korak u korištenje win appsa na lin bez win.. ili smisao-razlog, kao npr gašenje win10 supporta i guranje msa na win11 kao i lažni uvjeti za tpm-ostalo.. i lavina juzera koja iz tog razloga hrli na linux .. samo što nije :) ..

-realnost? grafikon linuxa ostaje vodoravna-ravna crta.. treba objasniti? :)

-wine, linux, free, ms, .. ništa novog, sve već barem desetljeće-dva.. no eto, iz nekog razloga kao win10-11, baš sad je onaj ključni-prelomni trenutak.. sad će!! -neće. ili ok, možda se varam, no činjenice, brojke-stanje-graf kažu razlika-promjena nula.. ne ja, podatci-činjenice. .. onak, možda je šest (slovima) juzera prešlo s win na lin.. možda i koji više, možda ih je više prešlo pogreškom ili mimikrijom-varkom pojedine distre koja izgledom imitira win.. možda su u šumici.

-linux.. odličan sustav, no ovisi o namjeni, konkretnom radu-tasku.. kao što je traktor odličan za oranje a šleper za prijevoz tereta.. juzer kupi običan auto.. postoji razlog.

-emulatori-virtualci ili wine.. postoje appsi, nativno za svaki os-platformu... tj wine je recimo višak, tj nema posebnog razloga da proivođač ne napravi neku app-soft-igru za bilo koju platformu, linux.. rade za mobače ios-android, masovno.. rade za mac, pri čemu su mac i lin blizanci skoro isti-identični, uz razliku, linux ima tisuću i jednu-dvije varijacije istog, dok win-mac jednu, koja tad radi, a pod lin radi mreža, bez guija-juzerskog frontenda, servisi.. jednostavno nije primarno juzerski-DE os, nego serverski, rekli bi šleper-traktor.. ne osobni auto... a u takvoj usporedbi je ovakvo silovanje gore nego ono koje radi ms .. pa ako i dođe koji slučajni juzer, pobjegne vrlo brzo nazad ili baci sve i uzme mac-plejku-mobač.. jer mu danas možda računalo ne treba kao prije desetljeća.. i opet, ako do sad nije, ni neće.. što potvrđuje onaj graf, koji da je pingmašina (montijevci-srce..) bi jasno sugerirali smrt pacijenta :) .. 

edit: čak nema ni odskoka mrtve mačke (za znalce, DeadCatBounce)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2026 16:57 (ihush).

0 1 hvala 0
7 godina
Re: Podrška za programe za Windows - Aplikacije i

[Post deleted]

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2026 13:20 (bernibug).
17 godina
Re: Podrška za programe za Windows - Aplikacije i
bernibug kaže...
... Evo ja sam taj priznajem. ..

- uz prisjećanje na klasičan mujo-vic (sjeti se bolan, ubitćete..) :) .. priznajem i ja, mada ne znam što i naravno da je sve u oku promatrača :)) .

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice