Igranje i mentalno zdravlje: Gdje je granica izmeđ

poruka: 5
|
čitano: 3.394
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Igranje i mentalno zdravlje: Gdje je granica izmeđ".
4 godine

Kako virtualno napreduje u odnosu na materijalno stupnjevi ovisnosti sve će više biti ovakvi:

1. "Nisam ovisan"

2. "Nisam puno ovisan - i drugi su ovisni o svojim hobijima"

3. "Jesam ovisan i to je dobro! Uštekaj me u matricu i daj mi taj steak i vino! Transhumanizam sada!"

Samo se tješite da je virtualno nešto što se može prevazići. Sjećam se kad je biti na internetu bilo nešto za geekove. Sad je svaka baba na internetu i konzumira AI opijum kao i svi drugi.

2 0 hvala 0
7 tjedana

Ja kako sam ostario sram me reći nekome da igram igrice, svega mi...

Svatko ima svoje ovisnosti i strasti, i može provoditi vrijeme kako hoće...

Više od 1-2 sata dnevno za odraslu osobu je too much po meni..

Ali se sjećam dobro legendarne Dragine recenzije Warcraft 2, kad je igrao po cijele dane, postao asocijalan i žena ga izbacila iz kuće...

typing... scrolling...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2025 23:11 (dejvid2).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Igranje i mentalno zdravlje: Gdje je granica i
2 sata dnevno je zapravo 30 dana godišnje, što je svakako pun racku previše za bilo koga. Nije stvar samo zabave i dopamina, već je tijelo 30 dana zakočeno u jednom položaju.

A kad se u ovu brojku dodaju jos sjedenje pred tv-om i mobitelom...
“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Nikad nisam radio sjedeci posao, uvijek na nogama u pokretu. Oko 15 do 20 tisuca koraka samo na poslu, sljakanje, stepenice. Dok sam bio mladji - nogomet, breakdance, kosarka i - igraonica. Sad sam "stari" i dalje se igram i sljakam. Odradim obaveze (kucne, cura, klinac) pa komp. S 39 godina svima govorim da se igram, da volim informatiku i tak mi svejedno kaj si bu ko mislil. :)

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina

tako je. Dosta cesto se nadjem u situacijama gdje, nakon sto kazem da tu i tam odigram koju partiju na kompu, osjetim pogled od random osobe "kaj ti još igraš igrice?".

1. ne igram igrice nego video igre.

2. što ti radiš u slobodno vrijeme? doomscrollas? (u 95% slucajeva tu sve staje i vise ne diramo tu temu)

3. kad su odgovori da ljudi citaju knjige, u redu. ja slušam audiobook dok masakriram zombije u codu4. ez.

4. dok spomenem da tu i tamo 3d printam, odmah doleti da sam dijete i da se bavim "igrackama". Na to poklopim da sam morao nauciti raditi u CAD/CAM softwareu za svoje potrebe da si isprintam neke stvari koje nije moguce kupiti (rozete za cijevi koje su dimenzija koje ne postoje u ducanu, povisene nogice za kuciste koje nisam nasao nigdje na netu, custom nosac za dvije tipkovnice za policu jer tipkovnice nisu mehanicke pa nije dobar bilo kakav nosac, kuciste za 2 mrežna switcha da se moze staviti u kut na policu i da mogu montirati vent na to...). Tu odmah stajemo i osoba koja ste htjela radit pametna vise ne prica samnom jer nema municije. ez. 

uglavnom da, igram igre jer je to bolje provodjenje vremena od 90% aktivnosti (izlazak na zrak, sunce i travu je obavezan, ipak sam covjek).

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2025 7:14 (Bass).

9 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice