Konačno je objavljen prijedlog Zakona o priuštivom

poruka: 41
|
čitano: 9.341
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Konačno je objavljen prijedlog Zakona o priuštivom".
2 godine
Re: Konačno je objavljen prijedlog Zakona o priušt
picajzla0707 kaže...
Štrumpf Nazgul kaže...

Vidi se da si klinjo koji još nije ni počeo živjeti. Odrasli ljudi kad zasnuju obitelj i dobiju djecu, ako ikako mogu, itekako trebaju živjeti u blizini svojih roditelja ili barem rodbine jer njihova pomoć pri podizanju i odgoju djece je neprocjenjiva i nazamjenjiva. 

da ne govorimo o pomoći koju naši stariji trebaju od svoje djece i unuka... imam nekoliko starih susjeda kojima su djeca i unuci ili u njemačkoj il u zagrebu

još donekle dok susjed i ja možemo uskakati za pomoć, jednog susjeda dvije godine sam vozio svaki mjesec u zg na injekciju koju dobija direktno u oči - kreneš u šest ujutro i vratiš se u osam navečer, drugu susjedu jednom tjedno vozim u trgovinu - treba joj dvi ure dok obavi šoping, treću jednom tjedno vozim na vađenje krvi jer pije tablete protiv zgrušavanja krvi i uvijek je moraju kontrolirat... izgubim dosta vremena na to, nije mi teško niti se žalim, nisam nikom uzeo niti kune čak niti za gorivo - ali majku mu poljubim, pa gdje su im djeca i unuci

Upravo tako, to sam zaboravio, ali da. I roditelji ovise o nama, a mi bi trebali seliti zbog jeftinijih nekretnina?! Tako nešto može provaliti samo netko tko nije ni okusio stvarni život.

Mučko Đubre
18 godina

To su sve zakoni u sluzbi populizma i gradevinskog lobija. Od drzave ne ocekujem nista osim da me prevari i ima za budalu, a sve kao briga o mladima, sirotinji i kaj si ga znam o kome. Sve se placa iz neke kase koju pune porezni obveznici i vec vidim kak je ekipa kupila oranice po dva eura kvadrat da bi prenamjenom postale zone gradnje priustivih stanova na kojima bude ista ekipa okrenula milijune na racun poreznih obveznika!!

Oklada da budu na tim priustivim stanovima zaradili puno puno puno vise nego na stanovima u centru gdi sve kosta visestruko vise?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2025 14:48 (NEW_MAN).
7 godina
picajzla0707 kaže...

da ne govorimo o pomoći koju naši stariji trebaju od svoje djece i unuka... imam nekoliko starih susjeda kojima su djeca i unuci ili u njemačkoj il u zagrebu

još donekle dok susjed i ja možemo uskakati za pomoć, jednog susjeda dvije godine sam vozio svaki mjesec u zg na injekciju koju dobija direktno u oči - kreneš u šest ujutro i vratiš se u osam navečer, drugu susjedu jednom tjedno vozim u trgovinu - treba joj dvi ure dok obavi šoping, treću jednom tjedno vozim na vađenje krvi jer pije tablete protiv zgrušavanja krvi i uvijek je moraju kontrolirat... izgubim dosta vremena na to, nije mi teško niti se žalim, nisam nikom uzeo niti kune čak niti za gorivo - ali majku mu poljubim, pa gdje su im djeca i unuci

To je problem socijalne drzave, odnosno institucija. Ti isti da nemaju djecu, ne bi se nista bitno promijenilo. Ali kao da drzavu briga za starce u danasnje vrijeme, drzava ih gleda samo i jedino kao trosak.

16 godina
SamoPitam3 kaže...

To je problem socijalne drzave, odnosno institucija. Ti isti da nemaju djecu, ne bi se nista bitno promijenilo. Ali kao da drzavu briga za starce u danasnje vrijeme, drzava ih gleda samo i jedino kao trosak.

Kapitalisticka drzava je takva. Ili si na korist ili te nema. 

16 mjeseci
Majku mu ludu pa koliko potroše na vrijeme ,gorivo i glupost da svoje smeće voziš u neki kvart da metneš u tuđi koš.
Ne znam kako kod vas , unas se plaća par eura odvoz dodatnog smeća (nekad je bilo 10kn dodatni spremnik) i sad da ga nosam neđe 🙄

Jako mi se sviđa što danas sve odvajamo, tako da napunim smećem kantu jednom mjesečno.
Mana je što imam puno dvorište kanti raznih boja i pratim raspored odvoza.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2025 0:08 (Sirotanovic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
stirko55 kaže...

Najveci problem ovoga sta drzava ne zeli shvatit da ne mogu svi zivit tamo di bi zelili. Da se prepusti slobodnom trzistu puno bolje bi se rijesila situacija. Kada bi cijene nekretnina u jednom dijelu postale preskupe ljudi bi se pribacivali u druge jeftinije dijelove, za sobom povukli dio poslova i onda bi se taj dio dodatno razvijao i tako u krug. Ovako se docodi do pogodovanja ljudima sa niskim primanjima da idalje zive u dijelovima koje inace nebi mogli priustiti, a onda svi zajedno to otplacujemo kroz vece poreze. Dio za policsjce, vatrogasce i deficitarna zanimanja cak i podrzavam jer su u interesu zajednice

Vidi se da si klinjo koji još nije ni počeo živjeti. Odrasli ljudi kad zasnuju obitelj i dobiju djecu, ako ikako mogu, itekako trebaju živjeti u blizini svojih roditelja ili barem rodbine jer njihova pomoć pri podizanju i odgoju djece je neprocjenjiva i nazamjenjiva. Po tebi bi se netko samo zbog cijene stana trebao seliti u neki Pripičkovec i napustiti roditelje, rodbinu, prijatelje, cijelu društvenu mrežu u kojoj je odrastao i koju je gradio godinama? Želiš da postanemo kao glupi Ameri, svatko za sebe pa ako zagusti da ostanemo bez kučeta i mačeta? Da nam se zadnje vrijedno što postoji u društvu rasturi jer se nekome tako više isplati? Ovo je prva dobra stvar koju su ovi debili i kriminalci koji nam vode državu predložili da je na korist svima, a ne samo njima i umjesto da ju podržimo, neki bljezgare o tržištu. 

Zapravo se slazem sa time sta govoris, ali isto tako neki ljudi ne mogu prihvatit cinjenicu da nisu u financijskoh mogucnosti da imaju to. Ko je onda vise u zabludi ja sa svojom izjavom ili ljudi koji ne prihvacaju cinjenice?

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
2 godine
stirko55 kaže...
Štrumpf Nazgul kaže...
stirko55 kaže...

Najveci problem ovoga sta drzava ne zeli shvatit da ne mogu svi zivit tamo di bi zelili. Da se prepusti slobodnom trzistu puno bolje bi se rijesila situacija. Kada bi cijene nekretnina u jednom dijelu postale preskupe ljudi bi se pribacivali u druge jeftinije dijelove, za sobom povukli dio poslova i onda bi se taj dio dodatno razvijao i tako u krug. Ovako se docodi do pogodovanja ljudima sa niskim primanjima da idalje zive u dijelovima koje inace nebi mogli priustiti, a onda svi zajedno to otplacujemo kroz vece poreze. Dio za policsjce, vatrogasce i deficitarna zanimanja cak i podrzavam jer su u interesu zajednice

Vidi se da si klinjo koji još nije ni počeo živjeti. Odrasli ljudi kad zasnuju obitelj i dobiju djecu, ako ikako mogu, itekako trebaju živjeti u blizini svojih roditelja ili barem rodbine jer njihova pomoć pri podizanju i odgoju djece je neprocjenjiva i nazamjenjiva. Po tebi bi se netko samo zbog cijene stana trebao seliti u neki Pripičkovec i napustiti roditelje, rodbinu, prijatelje, cijelu društvenu mrežu u kojoj je odrastao i koju je gradio godinama? Želiš da postanemo kao glupi Ameri, svatko za sebe pa ako zagusti da ostanemo bez kučeta i mačeta? Da nam se zadnje vrijedno što postoji u društvu rasturi jer se nekome tako više isplati? Ovo je prva dobra stvar koju su ovi debili i kriminalci koji nam vode državu predložili da je na korist svima, a ne samo njima i umjesto da ju podržimo, neki bljezgare o tržištu. 

Zapravo se slazem sa time sta govoris, ali isto tako neki ljudi ne mogu prihvatit cinjenicu da nisu u financijskoh mogucnosti da imaju to. Ko je onda vise u zabludi ja sa svojom izjavom ili ljudi koji ne prihvacaju cinjenice?

Uvijek će biti sirotinje koja će morati u potelušice Pripičkovca, ali ova inicijativa države je barem kap u moru da se pokuša srediti stvari. Uostalom, da nam je mreža vlakova kao u Njemačkoj, i ja bi radije živi u Pripičkovcu, ali sa 15 minuta do grada i roditelja, a ne sa više od sat vremena drmanja po kaldrmama.

Mučko Đubre
16 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
stirko55 kaže...
Štrumpf Nazgul kaže...
stirko55 kaže...

Uvijek će biti sirotinje koja će morati u potelušice Pripičkovca, ali ova inicijativa države je barem kap u moru da se pokuša srediti stvari. Uostalom, da nam je mreža vlakova kao u Njemačkoj, i ja bi radije živi u Pripičkovcu, ali sa 15 minuta do grada i roditelja, a ne sa više od sat vremena drmanja po kaldrmama.

Koja to inicijativa drzave?

Znam iz prve ruke da drzava u infratrukturu ulaze samo ako je bas prisiljena ili ako kupuje politicke bodove. Za drustveno dobro i stvarne potrebe nema apsolutno nikakve mogucnostida drzava da i centa.

16 godina
Ocito jos uvijek postoje ljudi koji ne shvacaju da zakon o priustivom stanovanju ne koristi doslovno nikome isto ko sta ni pusti APN-ovi nisu
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
16 godina
stirko55 kaže...
Ocito jos uvijek postoje ljudi koji ne shvacaju da zakon o priustivom stanovanju ne koristi doslovno nikome isto ko sta ni pusti APN-ovi nisu

Koristi, samo pojedincima na stetu drustva. HDZ i steliti ce i dalje pobjedivati na izborima.

16 mjeseci
APN na početku priče je pomogao jako puno mladim bračnim parovima sa sufinanciranjem prve imovine , a što dalje to je bilo manje isplativo , cijene su podivljale radi APN kredita.

Ista stvar i sa poticajima za solarne kolektore, dok izvođači radova nisu podigli cijene.

Ista stvar sa energetskim obnovama.

Tko je uskočio na vrijeme taj je super prošao, što dalje to je manje isplativo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice