Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i Y s

poruka: 48
|
čitano: 15.293
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i Y s".
15 godina

Pa za tu cijenu kupis kineza sa full opremom i boljim dizajnom,... ili kupis neki EU benzinac, klasiku.. i usput podupires EU kompanije

5 5 hvala 0
10 godina
Re: Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i
bus kaže...

Pa za tu cijenu kupis kineza sa full opremom i boljim dizajnom,... ili kupis neki EU benzinac, klasiku.. i usput podupires EU kompanije

cijena je skroz ok.
I dalje takav "oklajštren" ima dosta vise opreme od nekih etabliranih.

Što se tice kineza, ne hvala.

Za EU benzinca se slazem, međutim za 37k€ ti i nije nesto prevelik izbor 

17 godina
bus kaže...

isao sam odmah pogledati, cisto za usporedbu, BYD Seal... a jbt, kod nas niti kinez nebre biti jeftin xD

a sto se tice podupiranja EU kompanija... tak cu ih podupirat kak i oni mene, pogotovo kaj neko smece of VW-a nebres ispod 30k niti pogledat, a kamoli kupit... zajebi ti te price o kupovanju domaceg... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2025 16:57 (Miro).
16 godina

I još se dobije 500€ popusta ako kupite auto kroz referral kod, a osoba koja vas je preporučila dobije 250€ kredita ili 1000km na Superchargeru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

prpa kad kupac prestane nesto kupovati. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

6 0 hvala 0
12 godina

Ali najbolje od svega , oni i dalje imaju stakleni (panorama krov),ali su ovdje da bi model bio jeftiniji gore zakalemili tkaninu ......   Koja komedija......Znači,ideš da kao bude jeftiniji i ajde makneš zvučnike,grijače,display,ok ,tako i štediš. Ali kako štediš ako dodatno ideš lijepit platno i vjerojatno neku izolaciju ......  To je samo da te "uskrate" za luksuz   AKo tko to smtara luksuzom . Ja ga na automobilu imam kao ful pokretni i ne vidim baš neke koristi od njega,eto,bio u opremi koju sam uzimao. Da nije,nikad ne bih doplatio za to.

5 0 hvala 0
5 godina
3000€ jeftiniji od do nedavno dostupnog RWD modela, a skinuli su zvučnu izolaciju, aluminijske felge, adaptivne amortizere i hlađena sjedala. Što vrijedi puno više od 3000€. Što znači da je cijena porasla.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2025 19:19 (Gallu).

4 0 hvala 0
16 godina
szagorec kaže...

Ali najbolje od svega , oni i dalje imaju stakleni (panorama krov),ali su ovdje da bi model bio jeftiniji gore zakalemili tkaninu ......   Koja komedija......Znači,ideš da kao bude jeftiniji i ajde makneš zvučnike,grijače,display,ok ,tako i štediš. Ali kako štediš ako dodatno ideš lijepit platno i vjerojatno neku izolaciju ......  To je samo da te "uskrate" za luksuz   AKo tko to smtara luksuzom . Ja ga na automobilu imam kao ful pokretni i ne vidim baš neke koristi od njega,eto,bio u opremi koju sam uzimao. Da nije,nikad ne bih doplatio za to.

Ovo sa panoramom se odnosi samo na Model Y, ne i na Model 3.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2025 20:23 (Ferritin).
8 godina

Znači za 40 iljada dobijem srednje govno od auta, sa nikakvom opremom i sa realnim dosegom od nekih 350 km. Ako ovo nije neki žešči vic onda neznam šta je. Nažalost smo na kineze nabili 30% carine inače nitko nebi ni pomirisao ovaj Muskov isprdak...

Moj PC  
8 3 hvala 0
16 godina
nikonja kaže...

Znači za 40 iljada dobijem srednje govno od auta, sa nikakvom opremom i sa realnim dosegom od nekih 350 km. Ako ovo nije neki žešči vic onda neznam šta je. Nažalost smo na kineze nabili 30% carine inače nitko nebi ni pomirisao ovaj Muskov isprdak...

Sa nikakvom opremom?

Svaki Tesla u istom cijenovnom rangu ima duplo više "opreme" od bilo kojeg fosilca i EV kineza (dostupnog na našem tržištu) za iste pare.

16 godina
Ferritin kaže...
nikonja kaže...

Sa nikakvom opremom?

Svaki Tesla u istom cijenovnom rangu ima duplo više "opreme" od bilo kojeg fosilca i EV kineza (dostupnog na našem tržištu) za iste pare.

Koja je to konretno tako egzotična oprema? (pogotovo u ovom standard izdanju)

16 godina
jozef kaže...

Nisam rekao da je egzotična oprema, ali ajmo redom:

- Daleko najresponzivniji i najkorisniji infotaiment sustav na tržištu sa 2 velika updejta godišnje (rang 20+ novih featura) i nekoliko manjih (budi sretan ako dobiješ 2 omanja updejta na ostalim autima)

- Daleko najbolja integracija sa aplikacijom (npr. podešavanje/praćenje punjenja, zagrijavanje/hlađenje auta, mobitel ključ, automatsko otvaranje gepeka/frunka, punjenje na superchargerima, praćenje statistike punjenja, itd.)

- Sentry mode

- Najbolji autopilot na tržištu (adaptivni cruise kontrol na stereoidima, lane keep, steering assistance)

- stakleni krov

- matrix LED svjetla

- 360 kamere

- grijana sjedala i volan

Ovo je minimalni standard za sve Tesle pa i ove najjeftinije. Ništa se ne nadoplaćuje.

Nije oprema, ali:

- najefikasniji strujići u svojim cijenovnim rangovima tj. uvijek među najbržima i sa najviše dometa i najmanjim baterijama

- Unutar top 3 najsigurnija auta po Euro NCAPu zbog aktivnih značajki sigurnosti

- najbolji resale value od svih ostalih strujića

- nepostojanje redovnih servisa u garantnom roku (za razliku od većine ostalih marki) = još manji troškovi "održavanja"

16 godina
Ferritin kaže...
jozef kaže...

- Daleko najresponzivniji i najkorisniji infotaiment sustav na tržištu sa 2 velika updejta godišnje (rang 20+ novih featura) i nekoliko manjih (budi sretan ako dobiješ 2 omanja updejta na ostalim autima)

- Daleko najbolja integracija sa aplikacijom (npr. podešavanje/praćenje punjenja, zagrijavanje/hlađenje auta, mobitel ključ, automatsko otvaranje gepeka/frunka, punjenje na superchargerima, praćenje statistike punjenja, itd.)

- Sentry mode

- Najbolji autopilot na tržištu (adaptivni cruise kontrol na stereoidima, lane keep, steering assistance)

- stakleni krov

- matrix LED svjetla

- 360 kamere

Ovo je minimalni standard za sve Tesle pa i ove najjeftinije. Ništa se ne nadoplaćuje.

Nije oprema, ali:

- najefikasniji strujići u svojim cijenovnim rangovima tj. uvijek među najbržima i sa najviše dometa i najmanjim baterijama

- Unutar top 3 najsigurnija auta po Euro NCAPu zbog aktivnih značajki sigurnosti

- nepostojanje redovnih servisa u garantnom roku (za razliku od većine ostalih marki) = još manji troškovi "održavanja"

Infotament je stvar ukusa, meni osobno nije najbolji, pretrpan, nezgrapan preveliki ekran, bezvezan layout, nema korisničke prilagodbe, paljenje svjetala i brisača preko ekrana (a tek tipke za žmigavce!). Da, djeluje fluidnije, ali što ti vrijedi što nema lag od 0,2 sekunde ako ti trebaju tri radnje da promjeniš smjer puhanja zraka (swipe, pa pritisnuti na točno mjesto i tek onda podešavaš). "Najbolji smo, jer smo tako mi rekli" mi je u rangu Plenkovića kad kaže da su najuspješnija zemlja EU. Sve ostalo ima svaki bolji auto, ali priznajem možda ne za toliko novaca. 
Servisni intervali su dulji, ali nije da ih nema. Kočiono ulje, filtere kabine, gume, rashladnu tekućinu baterije, ovjes koji stenje pod velikom masom vozila... sve to opet moraš mijenjati. Prednost jest to što (valjda) manje vremena gubiš na servise. 
Sad sam ispao hejter, što nisam. Nije Tesla loša, dosta toga mi se sviđa, ali realnost je da ima i mane preko kojih je teško preći (a rezultat su štednje i tvrdoglavosti).

16 godina
jozef kaže...

Infotament je stvar ukusa, meni osobno nije najbolji, pretrpan, nezgrapan preveliki ekran, bezvezan layout, nema korisničke prilagodbe, paljenje svjetala i brisača preko ekrana (a tek tipke za žmigavce!). Da, djeluje fluidnije, ali što ti vrijedi što nema lag od 0,2 sekunde ako ti trebaju tri radnje da promjeniš smjer puhanja zraka (swipe, pa pritisnuti na točno mjesto i tek onda podešavaš). "Najbolji smo, jer smo tako mi rekli" mi je u rangu Plenkovića kad kaže da su najuspješnija zemlja EU. Sve ostalo ima svaki bolji auto, ali priznajem možda ne za toliko novaca. 
Servisni intervali su dulji, ali nije da ih nema. Kočiono ulje, filtere kabine, gume, rashladnu tekućinu baterije, ovjes koji stenje pod velikom masom vozila... sve to opet moraš mijenjati. Prednost jest to što (valjda) manje vremena gubiš na servise. 
Sad sam ispao hejter, što nisam. Nije Tesla loša, dosta toga mi se sviđa, ali realnost je da ima i mane preko kojih je teško preći (a rezultat su štednje i tvrdoglavosti).

Po ovom komentaru vidim da nisi nikad vozio auto vise od 1 dana jer ne poznajes osnovne funkcije.

Brisači i svjetla se vrlo lagano pale i namještaju preko gumbića na volanu.

Svi trenutni modeli 3 i Y dolaze sa ručicom za žmigavce dok "stariji" Model 3 koji se prodavao cca. 1.5 godinu sa gumbićima za žmigavce možeš staviti ručicu ako ti baš toliko smeta (preko službenog servisa).

Kakvo mjenjanje kočionog ulja, tekućine baterije, ovjesa? To se unutar garancije NE mijenja NIŠTA. Čak ni preventivno.

A spominjanje filtera zraka... lol. Mogao si reći da je servis što se stavlja i tekućina za stakla i što bi bilo dobro oprati auto...

17 godina
Meni osobno garancija od 80k km je tragična. Ja na ioniqu nema ograničenje na km. Ovih 80k bih u dvije godine potrošio.

1 0 hvala 0
18 godina
Vi Tesla sektaši postajete gori od BMW sektaša.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
16 godina
cinco44 kaže...

Pazi ovo ja kupujem BMW na struju, valjda najgore od

oba svijeta 😂

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2025 9:20 (CroVandal).
6 godina
jozef kaže...
Ferritin kaže...
jozef kaže...

- Sentry mode

- stakleni krov

- matrix LED svjetla

- 360 kamere

Nije oprema, ali:

Samo pitanje, evo vozim Audi 2014 i ne pamtim kada sam zadnji put dirao ista oko svijetala, ili oko brisaca a vozim auto vec 4 godine. Sve radi automatika. 

A i nije nesto veca masa, tipa opet ovaj moj Audi ima 1800kg, dok recimo model Y ima oko 2000kg sto je neznatno tezi auto. 

4 godine

Svaki kilogram preko nekih 1600 nije "neznatno teži auto". Sve je to preteško i kao takvo se i osjeća u vožnji.

16 godina
CroVandal kaže...
cinco44 kaže...

Pazi ovo ja kupujem BMW na struju, valjda najgore od

oba svijeta 😂

BMW su jedini europski EV vrijedni spomena!

10 godina
Miroslav123 kaže...

Svaki kilogram preko nekih 1600 nije "neznatno teži auto". Sve je to preteško i kao takvo se i osjeća u vožnji.

to bas i nije tako, za nekakav opci osjecaj u voznji najvise znaci centar mase vozila.

Zbog toga neki teski EV-ovi imaju fantasticne vozne osobine ( u odnosu na masu)

4 mjeseca
Ferritin kaže...
jozef kaže...

- Sentry mode

- stakleni krov

- matrix LED svjetla

- 360 kamere

Nije oprema, ali:

Ekran na touch mi nije plus koliko god bio "koristan" i "responzivan", stakleni krov također, pogotovo ljeti... A niti njihov volan s Temu-a mi također nije nešto napet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2025 12:49 (Hrža).
16 godina
Hrža kaže...

Ekran na touch mi nije plus koliko god bio "koristan" i "responzivan", stakleni krov također, pogotovo ljeti... A niti njihov volan s Temu-a mi također nije nešto napet.

Taj volan nije u proizvodnji na Modelu 3 2 godine, a na Modelu Y zadnjih godinu dana. Modele X i S necu ni spominjati.

Ovo je trenutni dizajn volana.

16 godina
Ferritin kaže...

Kakvo mjenjanje kočionog ulja, tekućine baterije, ovjesa? To se unutar garancije NE mijenja NIŠTA. Čak ni preventivno.

A spominjanje filtera zraka... lol. Mogao si reći da je servis što se stavlja i tekućina za stakla i što bi bilo dobro oprati auto...

Kočiono ulje ima vijek 2 godine, rashladna baterije max 4 godine, gume teško traju više od 2 godine na vozilu te mase i ubrzanja. Pa koliko je onda garancija? 3 mjeseca? :-D

slitinabakra kaže...

Samo pitanje, evo vozim Audi 2014 i ne pamtim kada sam zadnji put dirao ista oko svijetala, ili oko brisaca a vozim auto vec 4 godine. Sve radi automatika. 

A i nije nesto veca masa, tipa opet ovaj moj Audi ima 1800kg, dok recimo model Y ima oko 2000kg sto je neznatno tezi auto. 

Voziš li se sa stalno upaljenim maglenkama ili samo sa daylight svjetlima u magli?
Ja sam već u nekim godinama kad imam stare navike, prvo kad uđem u auto vežem pojas i palim svjetla, to mi je ritual. Ako stavim na AUTO mogao bi se "zblesirat" ;-) 
Imaš pravo, sad vidim da model 3 ima već od 1600kg, to je otprilike kao Golf, uopće i nije tako težak auto kao što sam mislio.

Miroslav123 kaže...

Ne nužno, ovisi kako je ovjes napravljen/posložen, kakav je balans vozila, što kod struje uglavnom nije toliki problem tj. lakše je rasporediti masu. Ma OK, osjeti se, i bolji handling ima lagana Miata, Lotus, Integra... ali to je već neka druga priča.

Ferritin kaže...

Da ne piše mislio bih da je volan s Lade. :-P

P.S. malo trolam, NHF.

4 mjeseca
Ferritin kaže...
Hrža kaže...

Taj volan nije u proizvodnji na Modelu 3 2 godine, a na Modelu Y zadnjih godinu dana. Modele X i S necu ni spominjati.

Ništa bolji, ovo je sramotno za auto koji starta od skoro 40k eura... Sad si i mene podsjetio na one "F1" volane iz X i S.  

6 godina
jozef kaže...
slitinabakra kaže...

Voziš li se sa stalno upaljenim maglenkama ili samo sa daylight svjetlima u magli?
Ja sam već u nekim godinama kad imam stare navike, prvo kad uđem u auto vežem pojas i palim svjetla, to mi je ritual. Ako stavim na AUTO mogao bi se "zblesirat" ;-) 
Imaš pravo, sad vidim da model 3 ima već od 1600kg, to je otprilike kao Golf, uopće i nije tako težak auto kao što sam mislio.

Magla mi je toliko cesta da budem iskren i na Audiu bi morao trazit di se pale  a kratka i duga auto sam hendla. 
Al dobro svako ima svoje rituale slazem se, jedno vrijeme je ritual bio "vezanje, pa iskljucivanje smeca od start-stop" pa mi je bilo cudno kad sjednem u druge aute 

16 godina
jozef kaže...

Kočiono ulje ima vijek 2 godine, rashladna baterije max 4 godine, gume teško traju više od 2 godine na vozilu te mase i ubrzanja. Pa koliko je onda garancija? 3 mjeseca? :-D

Evo i službenog izvatka.

- Kočiono se provjerava svake 4 godine (nakon isteka garancije).

- Rashladna tekućina baterije ne da se ne mijenja, nego se niti ne gleda i ima garanciju 8 godina.

A na gume ti niti jedan proizvođač neće dati garanciju? O čemu pričamo?

16 godina
Ferritin kaže...

250€ kredita ili 1000km na Superchargeru.

1000 km struje je 250€ ... damn, dosta je skupa ta vožnja na struju 

https://www.youtube.com/@gaap86
6 godina
mrsmith kaže...
Ferritin kaže...

250€ kredita ili 1000km na Superchargeru.

1000 km struje je 250€ ... damn, dosta je skupa ta vožnja na struju 

Cijena je kod nas od 0.22 do 0.47 po kwh. 250 / 0.47 = 531kwh = 6.6 puna Tesla Y sto znaci da ako kazemo realan domet 380km to je 2508km. 

Zato kazu ili

5 godina
Trojka u ovom standard izdanju nema nikakav autopilot. Za ostale feature isto nisam baš siguran.
Ne treba servis ako sve radi ako nešto ne radi - jedini servis je u ZG.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2025 16:10 (Gallu).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice