Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i Y s

poruka: 48
|
čitano: 16.813
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i Y s".
16 godina
Re: Okljaštreni, ali jeftiniji, Teslini Modeli 3 i
Ferritin kaže...
CroVandal kaže...
cinco44 kaže...
Vi Tesla sektaši postajete gori od BMW sektaša.

Pazi ovo ja kupujem BMW na struju, valjda najgore od

oba svijeta 😂

BMW su jedini europski EV vrijedni spomena!

Zato ga i razmatram iako nisam 100% odlucio. Vozio sam jucer IX1 i jako sam zadovoljan. Uglavnom vozio sam ga skoro cijeli dan i probavao. Mislim da bez problema naparavi 300km sa jednom punjenjem i to autoput meni dovoljno. Tesla sam vozio vise puta i isto jako dobar dojam iako BMW je razinu iznad najmanje po kvaliteti imho.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Gallu kaže...
Trojka u ovom standard izdanju nema nikakav autopilot. Za ostale feature isto nisam baš siguran. 

Netočno! Autopilot je uključen. Pogledaj službene stranice.

Te fore sa autopilotom da je isključen iz Standard verzije su samo za Američko tržište jer tamo savršeno dobro funkcionira FSD koji je 1000x bolji od istoga te ga na taj način pokušavaju gurati.

5 godina
Isječak iz recenzije:
"The only questionable deletion is the removal of autosteer functionality. As you can see in the video above, this is just a marketing ploy to get customers to pay more, either for the Premium car or for Tesla's Full Self-Driving software"

Napisao si da ovaj Standard ima najbolji autopilot na tržištu - nema. Moraš nadoplatiti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 7:48 (Gallu).
18 godina

Gledam malo i usporedujem a posto mi jedino Enyaq na nesto lici onda sam usporedio sa Enyaqom.
Tesla Y je 2k jeftinija od najjeftinijeg Enyaqa i pretpostavljam da je to ciljano trziste.

Ove modele su napravili da uzmu dio kolaca gdi im VAG "krade" musterije sa jeftilen modelima. Jeftilen i 40k bas ne idu u istu recenicu ali takva su vremena.

Da moram birati nesto od VAG za 40k ili Teslu onda bi definitivno uzel Teslu. Vozil sam novu novcatu Oktaviju prije nego smo uzeli Y i vozil sam Enyaq te Skoda/VAG ne moze Tesli ni prismrdit.

Na kraju dana Tesla ostvaruje dobit na tim autima dok drugi gube novce.

EDIT:

Skoda sa toplinskom pumpom pocinje tek od 50k.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 10:40 (NEW_MAN).
16 godina
Gallu kaže...
Isječak iz recenzije:
"The only questionable deletion is the removal of autosteer functionality. As you can see in the video above, this is just a marketing ploy to get customers to pay more, either for the Premium car or for Tesla's Full Self-Driving software"

Napisao si da ovaj Standard ima najbolji autopilot na tržištu - nema. Moraš nadoplatiti.

Čitaš američke recenzije koje nemaju veze sa stvarnim stanjem u EU. FSD ne postoji u EU. Teslin trenutni autopilot je najbolje što možeš dobiti unutar EU da radi na našim cestama.

Nadoplatiti ne moraš ništa jer Autopilot dolazi za džabe, tj. uključen je u svim verzijama automobila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 12:33 (Ferritin).
18 godina
Ferritin kaže...
Gallu kaže...
Isječak iz recenzije:

Čitaš američke recenzije koje nemaju veze sa stvarnim stanjem u EU. FSD ne postoji u EU. Teslin trenutni autopilot je najbolje što možeš dobiti unutar EU da radi na našim cestama.

Nadoplatiti ne moraš ništa jer Autopilot dolazi za džabe, tj. uključen je u svim verzijama automobila.

Tesla prodaje aute sa adaptivnim tempomatom koji je besplatan. Enhanced Autopilot koji ima Navigate on Autopilot, Auto Lane Change, Autopark, Summon, Smart Summon - kosta 3800€, a FSD prevara, sve iz Enhanced Autopilt + Respond to traffic lights and stop signs (Autosteer on city streets - Coming Soon od 2016.) je 7500€.

16 godina

Pogledaj BMW, svi imaju toplinski pumpu. U Njemackoj dobio ponudu osnovni IX1 novi sa premium paketom 36500€ Edrive20.

BMW ce od iduce godine izbaciti hrpu novih modela od serije 3 pa nadalje navodno da ce biti domet bolji od Tesle 3 za slicnu cijenu.

VAG ne bih kupio nikad od ovih "normalnih" modela.

18 godina
CroVandal kaže...

Pogledaj BMW, svi imaju toplinski pumpu. U Njemackoj dobio ponudu osnovni IX1 novi sa premium paketom 36500€ Edrive20.

BMW ce od iduce godine izbaciti hrpu novih modela od serije 3 pa nadalje navodno da ce biti domet bolji od Tesle 3 za slicnu cijenu.

IX1 je klasu manji auto, nekaj ko Golf SUV. IX3 je komparativni auto u odnosu na Y.

Mislim da bude Tesla sljedece godine u velikim problemima, ogromnim ako nesto ne promijene.

Vecina Kineza ima 800V punjenje i primjera radi Xpeng G6 se puni 12 minuta u odnosu na Y koji treba 30 minuta, ima jos stavki koje Tesla nema i Njemci dobivaju od sljedece godine. Pratim EV trziste vec neko vrijeme i opcenito tehnologije vezane uz robotiku... Kinezi imaju robote koji su jeftiniji od Teslinih, imaju bolje aute, imaju manje vise sve bolje te sve vise guraju na strana trzista, a Njemci i svi ostali rade svoje EV te polako dostizu/prestizu Teslu. To znaci da budu svi zivi sve manje trebali Carbon Credits od Tesle i bez tih kredita Tesla posluje s minusom.

EDIT:

IX1 u Austriji nema ispod 46k :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 15:30 (NEW_MAN).
16 godina

EDIT:

Meni su ponudili popust samo direkt kad sam otisao u BMW i raspitao, cijene online su dosta skuplje od ponuda kad ides kupovat. Tesla nenudi nikad popust to je poznato ta cijena koja je online je i u centrima. Uzeo bi IX3 ali 2 problema rasprodan je do 2027. Navodno i zato sto je rasprodan nedaju popust na njega trenutno.

18 godina
CroVandal kaže...

EDIT:

Meni su ponudili popust samo direkt kad sam otisao u BMW i raspitao, cijene online su dosta skuplje od ponuda kad ides kupovat. Tesla nenudi nikad popust to je poznato ta cijena koja je online je i u centrima. Uzeo bi IX3 ali 2 problema rasprodan je do 2027. Navodno i zato sto je rasprodan nedaju popust na njega trenutno.

Mi smo uzeli Y u sestom mjesecu na leasing sa 0% kamate i bolji auto nisam u zivotu imal, ali kad ga usporedim sa G6 od Xpenga ispada da je Y drlog.

Ovi jeftini modeli su ok ako oces Teslu a nemas vise od 40k, a vise nego ok ako usporedis sa VW ili Skodom za 40k. Stellantis ni nem spominjal jer nemaju nist za 40k a da nije smece.

Cak mi se vise dopada Standard verzija Y od napred bez ove svjetlece crte prek cijelog auta. Lightbar iza je jebenica i auto od iza izgleda predobro ali mi je prednji kraj groblje.

16 godina

Dat ce tesla opet 0% ili neku akciju nema druge barem dok ne predstave neke nove modele

5 godina
Čak i da je tako - sramota je da prodaju nešto okrljašteno kao jeftinije (a u biti kada na papir staviš što u biti dobiješ je skuplje).
18 godina
Gallu kaže...
Čak i da je tako - sramota je da prodaju nešto okrljašteno kao jeftinije (a u biti kada na papir staviš što u biti dobiješ je skuplje).

Maknuli su "premium" komponente i ponudili po konkurentnoj cijeni te jos uvijek bolji proizvod od 90% automobila na trzistu. Ko voli nek izvoli, nitko nikoga ne tjera na nista i ako netko zeli Teslu a nema 50k onda moze uz par kompromisa imat Teslu. To sve kaj fali je masi ljudi krajnje nevazno. To je savrseni sluzbeni auto i nije daleko do Oktavije koju sam imal u prosloj firmi a kostala je 36k! 

16 godina

5000 Eura jeftinije nego prijasnji standard model negdje mora se nesto srezati. mislim da je auto i dalje ok. ono sto je zanimljivo da je cijena ista u DE i u HR bez obzira na razliku u PDV-u ko vecine je cijena u HR veca. Model 3 Standard ima panoramski krov to su na Y maknuli odnosno navodno su samo zaljepili tkaninu preko sto smisla nema ali ajd. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2025 8:28 (CroVandal).
5 godina
CroVandal kaže...

5000 Eura jeftinije nego prijasnji standard model negdje mora se nesto srezati. mislim da je auto i dalje ok. ono sto je zanimljivo da je cijena ista u DE i u HR bez obzira na razliku u PDV-u ko vecine je cijena u HR veca. Model 3 Standard ima panoramski krov to su na Y maknuli odnosno navodno su samo zaljepili tkaninu preko sto smisla nema ali ajd. 

3000 eura jeftinije, a skinuli su zvučno izolirana stakla, aluminijske felge, hlađena sjedala, napredniji audio sustav i adaptivne amortizere, što kod bilo kojeg proizvođača vrijedi znatno više od 3000€.

17 godina
Gallu kaže...
CroVandal kaže...

3000 eura jeftinije, a skinuli su zvučno izolirana stakla, aluminijske felge, hlađena sjedala, napredniji audio sustav i adaptivne amortizere, što kod bilo kojeg proizvođača vrijedi znatno više od 3000€.

Digli su cijenu prije nešto vremena u tišini (pederska posla) tako da je bio koliko se sječam 41 ili 42 bez manuala. 

17 godina
CroVandal kaže...

S razlogom je na drugom mjestu top brendova za 2026, malo mi je falilo da uzmem BMW struića ali ženaaaaaa 

1. Subaru
  2. BMW
  3. Porsche
  4. Honda
  5. Toyota
  6. Lexus
  7. Lincoln
  8. Hyundai
  9. Acura
  10. Tesla
5 mjeseci
NEW_MAN kaže...
Gallu kaže...
Čak i da je tako - sramota je da prodaju nešto okrljašteno kao jeftinije (a u biti kada na papir staviš što u biti dobiješ je skuplje).

Maknuli su "premium" komponente i ponudili po konkurentnoj cijeni te jos uvijek bolji proizvod od 90% automobila na trzistu. Ko voli nek izvoli, nitko nikoga ne tjera na nista i ako netko zeli Teslu a nema 50k onda moze uz par kompromisa imat Teslu. To sve kaj fali je masi ljudi krajnje nevazno. To je savrseni sluzbeni auto i nije daleko do Oktavije koju sam imal u prosloj firmi a kostala je 36k! 

Hrabra tvrdnja, možda od 90% strujića europskih ili strujića generalno. Ja kad vidim Teslu ne vidim ništa premium, osim polu atraktivnog dizajna i interijera s Temu-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice