Sve je više detalja o nadolazećem redizajnu Opel A

poruka: 23
|
čitano: 4.719
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve je više detalja o nadolazećem redizajnu Opel A".
5 mjeseci

Diesel!?! pa ne tako davno tvrdili su mozda cak od 2026 samo elektrika.  Hm, reality check kicked in!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sve je više detalja o nadolazećem redizajnu Op
My2Cents kaže...

Diesel!?! pa ne tako davno tvrdili su mozda cak od 2026 samo elektrika.  Hm, reality check kicked in!

Je, nisu u stanju napraviti konkurentan elektricni auto pa fantaziraju o dieselu. 

40k je trenutno elektricna Astra i na njoj sigurno gube novce, dok je najskuplji dizel model Astre 34k i na njemu ostvaruju dobit.

Nije problem elektrika nego je problem kaj su prespavali tranziciju pa ne mogu konkurirat nikome pa ni samom sebi, npr. ovo https://www.leapmotor.net/B05

Taj leapmotor B05 dolazi sljedece godine i bolji bude od Astre u svakom pogledu a kostal bude 10k manje.

Poanta forsiranja elektrifikacije je da se sto prije postigne profitabilnost i Stellantis to ne bude postigel nikad pa ni onda, zato su kupili pola Leapmotora jer su skuzili da je otisla baba s kolacima.

Kinezi su vec profitabilni sa nekoliko brendova i sljedece godine bude recimo njih top 5 postalo profitabilno sa nizim cijenama od ostatka svijeta, a da ne pricamo o tome da daju vise opreme, bolji interijer i opcenito su im auti na papiru bolji.

Do 2030. budu solid state baterije mainstream i domet EVa bude 1k km tak da sa 2030. ko se nije skrio magarac je bio.

Stellantis bude do 2030. pogasil pol brendova ili budu prodavali Leapmotor aute sa Opel, Fiat i drugim znackama. Nesto kao ovo https://www.carscoops.com/2025/10/stellantis-might-sell-rebadged-chinese-models-in-europe/

Pogledaj kak se VW hvali da u Kini rade auto u pola cijene, a nisu rekli da im Xpeng i Kinezi rade aute jer oni sami nisu u stanju napraviti u Kini tocno nista. Novi Audi je isto Kineski proizvod a Njemci su napravili dizajn.

Svi zivi kupuju udjele u Kineskim firmama jer jednostavno nisu u stanju napraviti konkurentan proizvod a ako ga naprave onda ih kosta duplo vise nego Kineza.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 11:04 (NEW_MAN).
5 godina

Kinezi pa profitabilni? Svako malo nas pumpaju da im trune 30-40 ha automobila parkiranih u svakom većem kineskom gradu i da im je automobilska industrija na umoru...

Što se tiče Astre čekam više detalja, karavanska verzija u GS trimu mi je i sada lijepa, rado bi maznio na poticaje električnu verziju i napokon se riješio krša na unutarnje izgaranje.

0 0 hvala 0
17 godina
Eric Prydz kaže...

Kinezi pa profitabilni? Svako malo nas pumpaju da im trune 30-40 ha automobila parkiranih u svakom većem kineskom gradu i da im je automobilska industrija na umoru...

Što se tiče Astre čekam više detalja, karavanska verzija u GS trimu mi je i sada lijepa, rado bi maznio na poticaje električnu verziju i napokon se riješio krša na unutarnje izgaranje.

Napisao sam Top 5 a ne svih stotinu. Da, Kina ima jedno stotinjak marki koje rade aute i najmanje devedeset ih bude propalo. Masu od njih imaju aute koji trunu i ne mogu ih prodat.

Od Top 5 Geely, BYD, GWM, SAIC su profitabilni a Xpeng bude do kraja godine profitabilan, Cheery, Changan, Leapmotor i Xiaomi su ili budu profitabilni. Xiaomi npr. ima skoro godinu dana listu cekanja na novi auto.

Automobilska industrija u Kini je na umoru samo u pricama za malu djecu, a najbolji pokazatelj je da su svi CEO sefovi u EU dobili otkaz ili su na odlasku.

Kina ima jedno 100 brandova i najmanje, najmanje 90 ih bude propalo.

Pajdo je imal Astru GTC koja je u svoje doba bila jedan od ljepsih automobila u Golf klasi i meni je opcenito novi dizajn Opela fora, ima neki americki musclecar izgled od naprijed kaj mi se dopada. Interijer je isto lijep, jedino im je infotainment malo slow ali spojis telefon i nije te briga. 

5 godina
Teško da će biti diesel jer je ova Astra temeljena na novom Peugeotu 308 koji u ponudi nema diesel motor.

@matko - punica mi ima Peugeot 2014 godište. Parkiran je pored mora cijele godine i hrđa ga nije pojela. Prošao je 175k kako po otoku tako i po autocesti par puta godišnje Korčula - Rijeka. Svaki auto treba redovito održavati, a ne misliti da ćeš nešto doma sklapati u garaži sam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 15:54 (Gallu).
5 godina

Blagi hibrid će vjerojatno biti glavna uzdanica, što je normalno u ovom trenutku.

Plug in hibridi su još uvijek preskupi, a EV za ljude koje je muči range anxiety ili lova u startu.

0 0 hvala 0
17 godina
matkoGSi kaže...

Hrabro tvrditi da neki novonastali kinez bude bolji od Opela,Volkswagena,nebitno koje etabilirane marke koja iza sebe ima trocifren broj modela i rade aute zadnjih 100 godina moze samo kompletni moron ispranog mozga

Stellantis je smece,Peugeot i i njegovo guranje sebe u neku premium klasu postaje vec jadno,jos nadodaj da su tehnoloski najgori proizvod sto je europa ikad imala,ali nije bitno,ne padaju vec drugi tehnicki pregled zbog hrdje i opcenitog raspadanja 

samo vi kupite bling bling kineza,dajte 30-50 tisuca eura za ono sto ce samo presa za metal prozvakati u iducih par godina

Nisu Kinezi tu da nama ponude dobar auto po dobroj cijeni...

Novonastali Kinezi postoje nekih cetvrt stoljeca i manje vise su jedne te iste tvornice koje su proizvodile ili proizvode VW, Ford i ostale proizvode. Kinezi nisu ponovo izmislili kotac, oni su iskopirali sve najbolje od zapada ulozili milijarde i napravili bolje te jeftinije verzije automobila.

Kina nije dopustila VW da otvori tvornicu nego je bio deal fifti fifti, pola vlasnistva je VW a druga polovica Republic of China. Ti stvarno mislis da je Kinez ponovo izmisljal kvake, kocnice, retrovizore i sve od nule? Iskopirali su sve ali sve i dok je Zapad vozil na benzin i dizel oni su utukli milijarde u elektrifikaciju. Imaju monopol na baterije, magnete i rijetke metale a tocno to trebas za EV.

Kineski auti su postali benchmark i samo zato kaj 99% ljudi u EU nema pojma o pojmu to ne znaci da su njihovi automobili smece. Sad fino zagooglaj CEO Stellantis otkaz (kao otisao je svojevoljno lol), CEO VW otkaz a rugal se Tesli, CEO Porsche otkaz, pogledaj malo kak ide Nissanu i da je na rubu bankrota. VW je investiral 400 milijuna u Xpeng, Stellantis je kupil 50% Leapmotors, Smart od Mercedesa je Geely automobil, Mazda 6e je Changan rebrand, Toyota u Kini je FAW Group i GAC rebrand, googlaj Jim Farley Xiaomi i opce njegove komentare o Kineskoj autoindustriji.

Sve kaj dolazi na trziste su Kineski auti i njihove platforme na koje su EU i USA proizvodaci stavili svoj dizajn, cak i OS koji koriste nije iz EU ili USA.

0 0 hvala 1
14 godina
Gallu kaže...
Teško da će biti diesel jer je ova Astra temeljena na novom Peugeotu 308 koji u ponudi nema diesel motor.

@matko - punica mi ima Peugeot 2014 godište. Parkiran je pored mora cijele godine i hrđa ga nije pojela. Prošao je 175k kako po otoku kao i po autocesti par puta godišnje Korčula - Rijeka. Svaki auto treba redovito održavati, a ne misliti da ćeš nešto doma sklapati u garaži sam.

Nisi me razumio,napisao sam,koliko god Peugeot bio los proizvod ne hrdja kao Kinezi

NEW_MAN kaže...
matkoGSi kaže...

Hrabro tvrditi da neki novonastali kinez bude bolji od Opela,Volkswagena,nebitno koje etabilirane marke koja iza sebe ima trocifren broj modela i rade aute zadnjih 100 godina moze samo kompletni moron ispranog mozga

Stellantis je smece,Peugeot i i njegovo guranje sebe u neku premium klasu postaje vec jadno,jos nadodaj da su tehnoloski najgori proizvod sto je europa ikad imala,ali nije bitno,ne padaju vec drugi tehnicki pregled zbog hrdje i opcenitog raspadanja 

samo vi kupite bling bling kineza,dajte 30-50 tisuca eura za ono sto ce samo presa za metal prozvakati u iducih par godina

Novonastali Kinezi postoje nekih cetvrt stoljeca i manje vise su jedne te iste tvornice koje su proizvodile ili proizvode VW, Ford i ostale proizvode. Kinezi nisu ponovo izmislili kotac, oni su iskopirali sve najbolje od zapada ulozili milijarde i napravili bolje te jeftinije verzije automobila.

Kina nije dopustila VW da otvori tvornicu nego je bio deal fifti fifti, pola vlasnistva je VW a druga polovica Republic of China. Ti stvarno mislis da je Kinez ponovo izmisljal kvake, kocnice, retrovizore i sve od nule? Iskopirali su sve ali sve i dok je Zapad vozil na benzin i dizel oni su utukli milijarde u elektrifikaciju. Imaju monopol na baterije, magnete i rijetke metale a tocno to trebas za EV.

Kineski auti su postali benchmark i samo zato kaj 99% ljudi u EU nema pojma o pojmu to ne znaci da su njihovi automobili smece. Sad fino zagooglaj CEO Stellantis otkaz (kao otisao je svojevoljno lol), CEO VW otkaz a rugal se Tesli, CEO Porsche otkaz, pogledaj malo kak ide Nissanu i da je na rubu bankrota. VW je investiral 400 milijuna u Xpeng, Stellantis je kupil 50% Leapmotors, Smart od Mercedesa je Geely automobil, Mazda 6e je Changan rebrand, Toyota u Kini je FAW Group i GAC rebrand, googlaj Jim Farley Xiaomi i opce njegove komentare o Kineskoj autoindustriji.

Sve kaj dolazi na trziste su Kineski auti i njihove platforme na koje su EU i USA proizvodaci stavili svoj dizajn, cak i OS koji koriste nije iz EU ili USA.

Nitko im ne osporava razvoj i tehnoloski napredak,ali sveukupno njihovi proizvodi nisu za dugorocnu upotrebu 

https://www.autoexpress.co.uk/car-insurance/362519/exclusive-some-chinese-cars-almost-uninsurable-parts-and-repair-support

BYD ima opasne probleme sa hrdjom na nepunih godinu dana starim vozilima

da ne nabrajam dalje,...neka njih jos podalje od mene 

Svemirski mega car
17 godina
matkoGSi kaže...
Gallu kaže...

@matko - punica mi ima Peugeot 2014 godište. Parkiran je pored mora cijele godine i hrđa ga nije pojela. Prošao je 175k kako po otoku kao i po autocesti par puta godišnje Korčula - Rijeka. Svaki auto treba redovito održavati, a ne misliti da ćeš nešto doma sklapati u garaži sam.

Nisi me razumio,napisao sam,koliko god Peugeot bio los proizvod ne hrdja kao Kinezi

NEW_MAN kaže...
matkoGSi kaže...

Nitko im ne osporava razvoj i tehnoloski napredak,ali sveukupno njihovi proizvodi nisu za dugorocnu upotrebu 

https://www.autoexpress.co.uk/car-insurance/362519/exclusive-some-chinese-cars-almost-uninsurable-parts-and-repair-support

BYD ima opasne probleme sa hrdjom na nepunih godinu dana starim vozilima

da ne nabrajam dalje,...neka njih jos podalje od mene 

Clanak je pun neistina ili krivih informacija i izgleda ko da je namjerno pisan da posere Kineske aute.

Improving support: Since these initial issues, Chinese manufacturers have worked to improve their logistics and support.

ByD: Reports that 90% of its parts are available within 48 hours.

Jaecoo: States that parts for its 7 SUV are typically available within 24 hours.

Znaci taj clanak je star godinu i pola tak da ono cisto sumnjam da je situacija priblizno toliko dramaticna.

Meni je pajdo kupil novi Golf u salonu, novi novcati i bil je na jedno desetak servisa jer mu je infotainment sral nesto. Ono ko u crticu, ugasis auto, izades van zakljucas a on i dalje svira muziku! Vozis se i jednostavno ti se ekran u gasi i ne vidis brzinomjer ni nista.

Iskreno receno imam vise povjerenja u Kineze jer znam da su sve iskopirali od Tesle a mehaniku od ostatka autoindustrije.

12 godina
NEW_MAN kaže...

Clanak je pun neistina ili krivih informacija i izgleda ko da je namjerno pisan da posere Kineske aute.

Improving support: Since these initial issues, Chinese manufacturers have worked to improve their logistics and support.

Jaecoo: States that parts for its 7 SUV are typically available within 24 hours.

Znaci taj clanak je star godinu i pola tak da ono cisto sumnjam da je situacija priblizno toliko dramaticna.

Meni je pajdo kupil novi Golf u salonu, novi novcati i bil je na jedno desetak servisa jer mu je infotainment sral nesto. Ono ko u crticu, ugasis auto, izades van zakljucas a on i dalje svira muziku! Vozis se i jednostavno ti se ekran u gasi i ne vidis brzinomjer ni nista.

Iskreno receno imam vise povjerenja u Kineze jer znam da su sve iskopirali od Tesle a mehaniku od ostatka autoindustrije.

Evo našeg NEW MANa najvećeg kineskog fanboja na bug-u. 

Recimo z Dubrovnika sam, gdje ono moram ići na servis ili popravak svog BYD-a? Ili Jaecoo? Forthing?

Znači ti ovako ozbiljno kažeš da više vjeruješ u kopije, i to u zemlji gdje su standardi kvalitete iznimno niski? Tebi je mozak ispan na max. Što je još smješnije gledao sam neki review novog kineskog auta nedavno i čovjek je s pola snage prepolovio i isčupao volan s osovinom. A osovina je napravljena od prešanih ostataka metala, vrlo slično materijalu od kojeg se rade recimo Hot Wheels autići. I onda ti uletiš sa "kopija je bolja".

Nadglednik dina
17 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Recimo z Dubrovnika sam, gdje ono moram ići na servis ili popravak svog BYD-a? Ili Jaecoo? Forthing?

Znači ti ovako ozbiljno kažeš da više vjeruješ u kopije, i to u zemlji gdje su standardi kvalitete iznimno niski? Tebi je mozak ispan na max. Što je još smješnije gledao sam neki review novog kineskog auta nedavno i čovjek je s pola snage prepolovio i isčupao volan s osovinom. A osovina je napravljena od prešanih ostataka metala, vrlo slično materijalu od kojeg se rade recimo Hot Wheels autići. I onda ti uletiš sa "kopija je bolja".

Ti iz Dubrovnika sigurno ne budes kupoval auto za koji moras u Split na servis. Standardi kvalitete su onakvi kakve proizvodac postavi i samo zato jer je neki idiot potrag volan na silu to ne znaci da isto tak ne mozes potrgat volan na vlastitom autu. Isto tako to je auto koji je bio sudaru i nije nikakav review novog kineskog auta. Stvarno pusis sve kaj vidis na internetu i propagandu protiv zlih Kineza. Probaj tu istu idiotariju kaj je napravil glup Poljak pa mi javi kak je bilo. Taj poljak je dva metarni idiot koji bi potrgal volan na fakin traktoru. Osovina napravljena od presanih ostataka metala? Mozes napisat vece gluposti? Moderni auti imaju servo i stup od volana moze prakticki biti od plastelina ako ga ne iscupas ili imas udes. Glupi poljak je nasel auto koji je bil u sudaru i na silu iscupal volan. 

Vecina automobila iz Kine ima pet zvjezdica na Euro NCAP, imaju zakone koji definiraju kvalitete baterije i traze od proizvodaca da ih se moze probiti cavlom bez da se zapale, dok s druge strane u EU nemamo jednu ozbiljnu tvornicu baterija. Kina brani izradu automobila sa kvakama koje se uvlace, rade na zakonu da ogranice ubrzanje automobila na 5sekundi do 100 jer vide da ima previse budala na svijetu. Standardi u Kini su u mnogo slucajeva isti ili visi nego kod nas a djelovi su isti kao i kod konkurencije. Kaj ti mislis da milijuni Kineza kupuju losije aute od zapadnjackih jer imaju neki oblik mentalne retardacije? Kineski auti imaju garancije isto kak i EU ako ne i bolje.

Uglavnom nemas pojma o pojmu ali glavno da sam ja fanboy. 

Brojke govore svoje i umjesto da gledas gluposti na youtube odi skoci do Splita i baci djir sa Sealion 7 pa mi javi dojmove. 

5 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

To nije problem samo BYDa, to je najviše problem Tesle. Smiješno je da BYD ima više servisnih stanica od Tesle u HR.

12 godina
NEW_MAN kaže...

Standardi u Kini su u mnogo slucajeva isti ili visi nego kod nas a djelovi su isti kao i kod konkurencije. Kaj ti mislis da milijuni Kineza kupuju losije aute od zapadnjackih jer imaju neki oblik mentalne retardacije? Kineski auti imaju garancije isto kak i EU ako ne i bolje.

u nekima su stvarima i standardima svakako ispred, ali je to još uvijek tržište u razvoju i jedan veliki kupus

nemam ništa protiv kineskih automobila, osim što za tako veliku investiciju ipak ne mislim uletat grlom u jagode

koliko god se i zapadni automobili pokvarili kvalitetom i može ti se dogoditi svašta, neke stvari i standardi su ipak kroz godine utegnuti i smatramo ih zdravo za gotovo da takvi moraju bit, ne nužno po pitanju sigurnosti... ali, kao i za prve koreance kad su se probijali na tržištu jeftinoćom, radije pričekam barem pet godina da se dokažu i isprave neke stvari koje će se pokazati kao falinga tek kroz koju godinu korištenja

s druge strane, ko voli nek izvoli, kupio je i moj kolega onaj prvi hyundai accent na koji ja osobno ne bi niti bicikl naslonio i potrefilo da da je imao sreće

isto tako kolegica uzela jednu od prvih dacia, nakon dvije godine auto je počeo gubiti onaj zaštitni sloj laka i izgledao je katastrofa, ko da ima lepru, mislim da je bilo problema i sa mehanikom

bilo što novo i neispitano na tržištu treba uzet sa zrnom soli, tvoje oduševljenje je razumljivo, svi se mi zakačimo ponekad

samo što uopće nisi objektivan u toj promociji, ne uzimaš neke stvari niti sa zrnom soli... ti si moj kolega rođen da te naguze

17 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

Standardi u Kini su u mnogo slucajeva isti ili visi nego kod nas a djelovi su isti kao i kod konkurencije. Kaj ti mislis da milijuni Kineza kupuju losije aute od zapadnjackih jer imaju neki oblik mentalne retardacije? Kineski auti imaju garancije isto kak i EU ako ne i bolje.

u nekima su stvarima i standardima svakako ispred, ali je to još uvijek tržište u razvoju i jedan veliki kupus

nemam ništa protiv kineskih automobila, osim što za tako veliku investiciju ipak ne mislim uletat grlom u jagode

koliko god se i zapadni automobili pokvarili kvalitetom i može ti se dogoditi svašta, neke stvari i standardi su ipak kroz godine utegnuti i smatramo ih zdravo za gotovo da takvi moraju bit, ne nužno po pitanju sigurnosti... ali, kao i za prve koreance kad su se probijali na tržištu jeftinoćom, radije pričekam barem pet godina da se dokažu i isprave neke stvari koje će se pokazati kao falinga tek kroz koju godinu korištenja

s druge strane, ko voli nek izvoli, kupio je i moj kolega onaj prvi hyundai accent na koji ja osobno ne bi niti bicikl naslonio i potrefilo da da je imao sreće

isto tako kolegica uzela jednu od prvih dacia, nakon dvije godine auto je počeo gubiti onaj zaštitni sloj laka i izgledao je katastrofa, ko da ima lepru, mislim da je bilo problema i sa mehanikom

bilo što novo i neispitano na tržištu treba uzet sa zrnom soli, tvoje oduševljenje je razumljivo, svi se mi zakačimo ponekad

samo što uopće nisi objektivan u toj promociji, ne uzimaš neke stvari niti sa zrnom soli... ti si moj kolega rođen da te naguze

Auto je poslije kupovine nekretnine najveca investicija i razumijem da ljudi nemaju povjerenja u nove brandove, ali govoriti da su smece a nije vidio, sjedio ili vozio jedan nema smisla.

EU, USA i Japan svi do jednoga proizvode rebrand automobile kineskih proizvodaca u Kini i prodaju pod svoje. Niti jedan jedini Legacy proizvodac automobila ne prodaje svoje vlastite aute u Kini nego su platili Kinezima da im naprave elektricne aute, doslovno!

Svi auti imaju garanciju tak da ne razumijem u cemu je problem? Ne prodaje neki lik na crno aute ispod stola pa ako kaj krepa mozes se slikat. Auti se prodaju u autokucama i to jednim te istim koji prodaju ostale brandove. Kod mene u Austriji ista firma koja dila BMW prodaje i BYD, kak i zasto? Zasto bi se netko upustao u tako nesto? Vide racunicu i jasno im je da ako im se ne pridruze da budu popusili.

Ja navodim cinjenice, nikakva promocija, ja nisam napisal jednu jedinu neistinu.

Nekad smo se rugali Skodi, Hyundayu i svim zivim novim markama jer su bili realno gledano kante za smece na kotacima. Kineski auti u kojima sam se vozil su u usporedbi sa mojim proslim Audi A3 i Skodom Oktavijom, najmanje klasu vise po interijeru, infotainmentu i primjera radi BYD Sealion 7 je bolji od nove Tesle Y koju sad vozim! Vozil sam ID.3 jedno sto puta, Enyaqa i ni jedan ni drugi nisu po kvaliteti materijala ili infotainmentu komparabilni Kinezima, a cjenovno najmanje. Garancije su svima iste.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2025 11:18 (NEW_MAN).
12 godina
NEW_MAN kaže...

Ti iz Dubrovnika sigurno ne budes kupoval auto za koji moras u Split na servis. Standardi kvalitete su onakvi kakve proizvodac postavi i samo zato jer je neki idiot potrag volan na silu to ne znaci da isto tak ne mozes potrgat volan na vlastitom autu. Isto tako to je auto koji je bio sudaru i nije nikakav review novog kineskog auta. Stvarno pusis sve kaj vidis na internetu i propagandu protiv zlih Kineza. Probaj tu istu idiotariju kaj je napravil glup Poljak pa mi javi kak je bilo. Taj poljak je dva metarni idiot koji bi potrgal volan na fakin traktoru. Osovina napravljena od presanih ostataka metala? Mozes napisat vece gluposti? Moderni auti imaju servo i stup od volana moze prakticki biti od plastelina ako ga ne iscupas ili imas udes. Glupi poljak je nasel auto koji je bil u sudaru i na silu iscupal volan. 

Vecina automobila iz Kine ima pet zvjezdica na Euro NCAP, imaju zakone koji definiraju kvalitete baterije i traze od proizvodaca da ih se moze probiti cavlom bez da se zapale, dok s druge strane u EU nemamo jednu ozbiljnu tvornicu baterija. Kina brani izradu automobila sa kvakama koje se uvlace, rade na zakonu da ogranice ubrzanje automobila na 5sekundi do 100 jer vide da ima previse budala na svijetu. Standardi u Kini su u mnogo slucajeva isti ili visi nego kod nas a djelovi su isti kao i kod konkurencije. Kaj ti mislis da milijuni Kineza kupuju losije aute od zapadnjackih jer imaju neki oblik mentalne retardacije? Kineski auti imaju garancije isto kak i EU ako ne i bolje.

Brojke govore svoje i umjesto da gledas gluposti na youtube odi skoci do Splita i baci djir sa Sealion 7 pa mi javi dojmove. 

Ček malo, sad neću kupovati auto? Pa zar nisu najbolji na svijetu, kopije koje rasturaju i svi ih trebamo? Odluči se.

Nitko ne bi smio prepoloviti stup volana ni na kojem automobilu malo jačom trešnjom. I da pokazao je presjek volana. Naći ću ti video kad nađem vremena.

Euro ncap svašta trpi. 

Standardi i testiranja u kini su u većini slučajeva niži. Milijuni kineza kupuju kineske automobile jer su jeftiniji, i jer se forsira da se kupuje kinesko.

To što Kineski automobil u europi ima istu garanciju kao i europski automobil mi znači koliko i crno pod noktom ako ga nemam gdje popraviti ili moram ići 500-1000km do prvog servisa.

Neću nikad voziti ni kupiti Kineski automobil iz istog razloga zbog kojeg kinezi kupuju kineske automobile. Ja ću podržavati europsku industriju (a time i naše proizvođače) koju Kina svom silom perfidno želi uništiti. Ne dam svoje novce komunističkoj partiji kine. Ti i ostali koje veseli uništavanje Europske industrije slobodno kupujte fartinge, ping ponge, don juane ili kako god se zovu.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2025 11:30 (Entry Point).
17 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Ček malo, sad neću kupovati auto? Pa zar nisu najbolji na svijetu, kopije koje rasturaju i svi ih trebamo? Odluči se.

Nitko ne bi smio prepoloviti stup volana ni na kojem automobilu malo jačom trešnjom. I da pokazao je presjek volana. Naći ću ti video kad nađem vremena.

Euro ncap svašta trpi. 

Standardi i testiranja u kini su u većini slučajeva niži. Milijuni kineza kupuju kineske automobile jer su jeftiniji, i jer se forsira da se kupuje kinesko.

To što Kineski automobil u europi ima istu garanciju kao i europski automobil mi znači koliko i crno pod noktom ako ga nemam gdje popraviti ili moram ići 500-1000km do prvog servisa.

Neću nikad voziti ni kupiti Kineski automobil iz istog razloga zbog kojeg kinezi kupuju kineske automobile. Ja ću podržavati europsku industriju (a time i naše proizvođače) koju Kina svom silom perfidno želi uništiti. Ne dam svoje novce komunističkoj partiji kine. Ti i ostali koje veseli uništavanje Europske industrije slobodno kupujte fartinge, ping ponge, don juane ili kako god se zovu.

Sigurno ne budes isel u 3pm po auto ako imas dealership neceg drugog u gradu. 

Stup volana i taj video koji navodis su u autu koji je imal udes. Lil je potrgal i iscupal potrgani volan, nema jednog jedinog kabla i nicega. Dokazan fake video, pogledaj u videu se vidi da je razbijeno ogledalo da je spaga za vucu automobila na suvozacevom podu. Video napravljen s namjerom senzacionalizma i da bi se posralo neki proizvod.

Daj jedan navod ili nesto a ne da pises gluposti. Po cemu i gdi si ti vidio, citao ili nasao neku relevantnu informaciju o standardima u Kini i testiranjima te du su u vecini slucajeva nizi? Milijuni Kineza kupuju kineske aute jer su bolji i kad pitas Kineza kaj misli o VW onda ti rece da je to auto za stare ljude i da su zaostali. Svi auti u Kini podljezu istim zakonima i pravilima a pad prodaje ili nepostojeca prodaja elektricnih automobila od ne kineskih brandova je zato jer su auti smece. Jedan VW ili Porsche se manje prodaju jer su losiji i skuplji! Nisu sposobni napraviti konkurentan proizvod a tvoj zakljucak je da kupuju jer je jeftiniji. Ti samo vidis cijenu a ne vidis da je auto losiji.

Ti ocito nisi ciljana skupina kupaca i kupi si vrhunski VW koji kosta 10k vise pa gustaj.

Vozi kaj god oces i nemoras kupiti Kineski automobil, nitko te ne tjera. Podrzi EU proizvodace koji prodaju skuplje sa manje opreme i skupljim servisima jer evo proizvodi se u EU, a 90% tog overpriced EU auta se sastoji od djelova iz Kine!

Mene ne veseli unistavanje Europske industrije, ona se sama unistila pohlepom i kratkorocnom dobiti kad su prebacili svu proizvodnju u Kinu. Mene veseli konkurencija i cinjenica da se moze dobiti vise za vlastiti novac. Prije dvije godine je VW imal rekordnu godinu sa dobiti od 22 milijardi eura! Tu dobit su ostvarili na lapanima koji puse EU pricu, a ne kuze da zivimo u kapitalizmu i da je vlasnik te iste EU tvornice netko u Kini ako ima dionice. Njemci gase sve tvornice i sele u Madarsku, da mogu prebacili bi sve u Kinu! VW je isplatil dividende, kupili su za 400 milijuna Xpeng dionica, za 4 milijarde Rivian, ali glavno da je zlocesta komunisticka partija tebi za vratom i gleda kak da ti se krvi napije. BTW VW je od iste partije dobil 500 milijuna subvencija u Kini.

Zivis u zabludi i nemoj se toliko sekirat nego uzivaj i vozi kaj te veseli.

12 godina
NEW_MAN kaže...

...ali govoriti da su smece a nije vidio, sjedio ili vozio jedan nema smisla.

EU, USA i Japan svi do jednoga proizvode rebrand automobile kineskih proizvodaca u Kini i prodaju pod svoje. Niti jedan jedini Legacy proizvodac automobila ne prodaje svoje vlastite aute u Kini nego su platili Kinezima da im naprave elektricne aute, doslovno!

Svi auti imaju garanciju tak da ne razumijem u cemu je problem? 

to je pretjerivanje ofkors, ne treba se obazirat na to

ovo jednostavno nije istina, u kini hrpa zapadnih proizvođača ima svoje tvornice, jedini je problem bio što im država nije dopuštala da imaju tvornice u kini u 100-postotnim vlasništvu, pa su bili prisiljeni na joint venture s bilo kojom kineskom frmom s kojom se uspiju dogovoriti, ali know how je uglavnom bio njihov... sad ofkors i kinezi imaju know how, dal iz temelja vlastiti ili ukraden ili ukraden pa dorađen, nebitno

ljudi su s daleko jeftinijim stvarima imali problema ostvariti garanciju ili bi čekali mjesecima jer nema rezervnih dijelova ili bi im jednostavno rekli da nešto ne spada pod garanciju ili nešto deseto gdje ostanu naguženi, tako da nije to baš sveto pismo

17 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

...ali govoriti da su smece a nije vidio, sjedio ili vozio jedan nema smisla.

Svi auti imaju garanciju tak da ne razumijem u cemu je problem? 

to je pretjerivanje ofkors, ne treba se obazirat na to

ovo jednostavno nije istina, u kini hrpa zapadnih proizvođača ima svoje tvornice, jedini je problem bio što im država nije dopuštala da imaju tvornice u kini u 100-postotnim vlasništvu, pa su bili prisiljeni na joint venture s bilo kojom kineskom frmom s kojom se uspiju dogovoriti, ali know how je uglavnom bio njihov... sad ofkors i kinezi imaju know how, dal iz temelja vlastiti ili ukraden ili ukraden pa dorađen, nebitno

ljudi su s daleko jeftinijim stvarima imali problema ostvariti garanciju ili bi čekali mjesecima jer nema rezervnih dijelova ili bi im jednostavno rekli da nešto ne spada pod garanciju ili nešto deseto gdje ostanu naguženi, tako da nije to baš sveto pismo

Sestricni od zene je na BMW X3 krepal motor i nije im pokrila garancija! Auto je bil star manje od tri godine i imal je oko 50k km. Nemojte me hebat vi i vasi EU proizvodi i zlocesti komunisti sa pingpong autima. Meni na Espace pukel blok motora isto made in EU.

Boli me ona stvar za ime marke i od kud dolazi, kupujem za svoje novce i kupil budem onoga koji ponudi vise, bolje, jace a da cijena odgovara. Zivimo u kapitalizmu i fantaziramo o tvornicama u EU gdi se EU elita obogatila te sad gase svu proizvodnju u Njemackoj i sele sve, ali sve u Madarsku! Sele u fasisticku MAdarsku gdi je sef drzave pijun Rusije ali da, kupujmo europsko. Situacija u kojoj se nalazi EU auto industrija je zato jer su prespavali elektrifikaciju. Trziste bude odradilo svoje kak je odradilo sa brodogradilistima i svime ostalim. Najbolje da svaki mjesec dam pola place da bi neki lik u Njemackoj mogel imat dobar zivot a ja bi se trebal voziti u autu punom jeftine plastike i koristit infotainment koji trzulji!

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2025 12:44 (NEW_MAN).
12 godina
NEW_MAN kaže...

nemojte me hebat vi i vasi EU proizvodi i zlocesti komunisti sa pingpong autima...

di sam spomenuo zločeste komuniste i pingpong aute...

očito si odlučio kako si odlučio, oduševljen si i nabrijan, pravi fanboi, imaš narativ koji to podržava, vadiš iz konteksta informacija ono što ti paše i provodiš propagandu

sve je to super, samo nastavi... ali to ne znači da ćemo se svi složiti s tobom i da će netko tvoje tvrdnje uzeti kao sveto pismo

osobno bih svakome savjetovao da riskira s nečim novim i nedokazanim isključivo ako ga nije briga za pare ili za neki uređaj koji mu neće izbit 50k eura iz džepa, a otplaćuje taj iznos mukom kroz idućih pet ili sedam godina

17 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

nemojte me hebat vi i vasi EU proizvodi i zlocesti komunisti sa pingpong autima...

di sam spomenuo zločeste komuniste i pingpong aute...

očito si odlučio kako si odlučio, oduševljen si i nabrijan, pravi fanboi, imaš narativ koji to podržava, vadiš iz konteksta informacija ono što ti paše i provodiš propagandu

sve je to super, samo nastavi... ali to ne znači da ćemo se svi složiti s tobom i da će netko tvoje tvrdnje uzeti kao sveto pismo

osobno bih svakome savjetovao da riskira s nečim novim i nedokazanim isključivo ako ga nije briga za pare ili za neki uređaj koji mu neće izbit 50k eura iz džepa, a otplaćuje taj iznos mukom kroz idućih pet ili sedam godina

Komunisti i pingpong su išli ovog dečka prije tebe. Ti si realan i ne pretjeruješ.

Novci su vaši, gušti su vaši i na kraju dana radite kak vas pamet ući.

Auto je skupa investicija i masu ljudi uzima na leasing na tri godine oa vrate auto u auto kuću te nikad ne izađu iz garancije.

Vozis chillas i vratis pa uzmes nesto drugo, nemas brige sa nicime!

12 godina
NEW_MAN kaže...

Auto je skupa investicija i masu ljudi uzima na leasing na tri godine oa vrate auto u auto kuću te nikad ne izađu iz garancije.

a tako bi i ja probao, stvarno je mala šansa da nešto pođe po zlu u tri godine

nekidan sam gledao video nekog rabljenog kineza, da me ubiješ ne znam kojeg... neki luksuzni suv i autić je skroz ok nakon par godina

EDIT

našao... 

100k kilometara, a bogme izgleda ok i dalje

međutim, ja uzimam aute na barem 7-8 godina korištenja, ne volim plaćat punu cijenu i onda idem na par godina stara vozila

tu mogu bar donekle provjeriti po iskustvima što kupujem, tak da mi kinezi ne dolaze u obzir

isto tako električari mi se full sviđaju, ali imam neke rezerve i mrzim televizore u autu bez gumbića i kotačića, pa ću o njima razmišljat za 5-10 godina kad potrošim sljedeći auto koji uskoro kupujem, tad će mi i kinezi već biti dovoljno na tržištu da mi svakako uđu u uži izbor

17 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

a tako bi i ja probao, stvarno je mala šansa da nešto pođe po zlu u tri godine

nekidan sam gledao video nekog rabljenog kineza, da me ubiješ ne znam kojeg... neki luksuzni suv i autić je skroz ok nakon par godina

EDIT

našao... 

100k kilometara, a bogme izgleda ok i dalje

međutim, ja uzimam aute na barem 7-8 godina korištenja, ne volim plaćat punu cijenu i onda idem na par godina stara vozila

tu mogu bar donekle provjeriti po iskustvima što kupujem, tak da mi kinezi ne dolaze u obzir

isto tako električari mi se full sviđaju, ali imam neke rezerve i mrzim televizore u autu bez gumbića i kotačića, pa ću o njima razmišljat za 5-10 godina kad potrošim sljedeći auto koji uskoro kupujem, tad će mi i kinezi već biti dovoljno na tržištu da mi svakako uđu u uži izbor

Brzo se naviknes na tv u autu i ako je auto dobar onda nista ne koristis osim volana. Namjestio sam 22 stupnja u autu, zicevi i volan su na automatic i auto me automatski hladi i grije. Ekran taknem jednom ili dva puta dnevno. Kad udem u auto jednom taknem da mi ne pinga kad prekoracim brzinu i u jutro mi automatski pali navigaciju da idem na posel a nejdem svaki dan u ured. Ako ocu neku pjesmu pritisnem tipku na volanu i recem kaj ocu da svira i pocne svirat sa spotify. Ne diram ekran skoro nikad pa ni onda, a ako onda na parkiralistu. Ako prerano dodem pred skolu po dijete onda si pogledam nesto na youtube ili na netflixu, ali inace nemas kaj slagat jer sve jednostavno radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2025 14:04 (NEW_MAN).
12 godina
NEW_MAN kaže...

Brzo se naviknes na tv u autu...

meni je to big no no i dok god ima automobila poput mazde 3 gdje je sve normalno na kotačiće i gumbe, te televizore nemam namjeru uzimati

a bogme, koliko vidim, većina proizvođača najavljuje da se vraća gumbima i kotačićima

to je ionako bila njihova podvala da nam umjesto onog što je ergonomski i sigurnosno bolje rješenje uvale faking televizore i tome značajno ušparaju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice