Ljudi se ponašaju bolje prema ostalima dok ih prom

poruka: 4
|
čitano: 3.409
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ljudi se ponašaju bolje prema ostalima dok ih prom".
18 godina
neaktivan

Sjetio sam se da ce me kartonirati, pa nista od posalice 

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2025 9:17 (Dwyane Wade).

2 0 hvala 0
20 mjeseci
Re: Ljudi se ponašaju bolje prema ostalima dok ih
Ne bih htio da se gura normalne ljude sa ovakvima u istraživanja i vadi zaključke, to je nedostatak kulture ili zdrave pameti (socijalne osviještenosti).
S ovog foruma bi smo svi odmah ponudili svoje sjedeće mjesto trudnici, koliko god bilo ili nebilo betmena ili spajdermena u busu.
A ovakvo vrtićko ponašanje iz "istraživanja" je na granici onog kad dijete tuče drugo dijete pa kad skuži da ga gleda teta onda nakon udarca pomiluje žrtvu, porazno istraživanje za talijane.

Ali da u psihologiji bolje reagiramo u rizičnim situacijama ako je nekakav autoritet jasno prisutan.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 7:36 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Procitam tekst.

Captain obvious.

1 0 hvala 0
7 godina

Meni se čini da je odgovor kao i obično u evolucijskoj psihologiji. Ljudi nagonski reagiraju opreznije, ziheraškije (iliti u skladu s provjereno sigurnim društvenim šablonama) u novim situacijama tj. gde postoji nepoznat faktor s kojim nisu na čisto kako se postaviti (kao iznenadna pojava tog "Batmana"). Rekao bih i kako je najkul stvar što su istraživanje proveli psiholozi s jednog katoličkog sveučilišta, što još jednom dokazuje da moderna crkva ipak razmišlja "izvan kutije" (nisam rekao da je takva crkva i kod nas, čast izuzecima).

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 12:24 (Al Crane).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice