Kako dobiti bolje odgovore od ChatGPT-ja ili Gemin

poruka: 6
|
čitano: 7.075
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako dobiti bolje odgovore od ChatGPT-ja ili Gemin".
17 godina

Navedite što NE želite

koliko eksperti govore, navođenje onog što ne želiš je krivo kod AI-ja jer funkcionra po principu da mu se time upravo da ideja da i to uključi u svoj odgovor. Stoga je pravilan način napisati samo što želiš i to točno kako to želiš (dakle umjesto "nemoj staviti natuknice" treba mu reći "rezultat prikaži ..." i onda točno navesti u kom obliku da ga prikaže)

1 0 hvala 1
12 mjeseci

Meni puno koristi, ako mu na kraju upita dodam još "be brutal".

0 0 hvala 0
16 godina

Odlično pravilo koje česti primjenjujem je kada radim nešto i neznam točno što želim, na kraju prompta mu kažem: "Postavi mi sva pitanja koja ti fale kako bi što bolje odradio ovaj zadatak". I onda on izvuče hrpu pitanja koja me navode što da mu točno dam, a sam se većinom ne bi možda ni pola sjetio, i onda nakon toga rezultati budu puno kvalitetniji.

Ili kada radim neke specifične stvari, pokušavam dati što više materijala iz provjerenih izvora (nekakvi članci, videi, web stranice i sl.) Znao sam u Gemini cijeli kurs na neku temu staviti u njega i onda bi koristio to znanje iz tog dokumenta a ne svoje "općenito" znanje. 

Na drive-u imam cijeli folder sa takvim dokumentima koje onda samo nakačim u gemini kada tako nešto radim da odmah ima bolji kontekst i primjere na temelju kojih treba dalje raditi.

Btw:

Ovaj Gemini 3 je ludilooo. Baš sam ova dva dana radio na novom video projektu, kupio sam sony kameru za snimanje i zapeo na color gradingu jer nemam puno iskustva u tome. Doslovce sam mu dao screenshot svoje snimke, rekao mu u kojim postavkama sam snimao, te sam mu dao screenshot videa sa youtube čiji mi se stil svidio, i dao mu prompt da me vodi korak po korak kako da obradim video. Analizirao je sliku i dao mi jako precizne upute, ali usput i objašnjavao čemu svaka funkcija služi tako da nisam samo dobio "gotove postavke" što da napravim. Kroz proces sam mu par puta slao screenove da vidi progress na temelju čega je radio korekcije, i na kraju sam došao do rezultata sa kojim sam ful zadovoljan :D

Stoja
Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina

Moj Ćet postaje vickast... valjda je to pokupio od mene  

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2025 18:13 (Al Crane).

0 0 hvala 0
7 godina

Lik (AI) ne zna razliku između činiti i laprdati.

Pitao sam AI što sve može učiniti za mene, a on meni počne o čemu sve može pričati, razgovarati, i sl.

0 0 hvala 0
12 mjeseci
Re: Kako dobiti bolje odgovore od ChatGPT-ja ili G
Čuo sam dobru od UI izreku "ne pada govno daleko od guzice" 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice