Dacia Duster Hybrid 140 Journey: Jednostavnost, sv

poruka: 24
|
čitano: 14.461
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dacia Duster Hybrid 140 Journey: Jednostavnost, sv".
17 godina

Super je kaj poklopac motora nema neku gumu ili izolaciju pa motor izgleda ko da se netko ispovracao po njemu. To bude sigurno dobro na duge staze, vlaga po kablima, vrucim cijevima i svemu opcenuto je super stvar.

6 0 hvala 0
17 godina
Re: Dacia Duster Hybrid 140 Journey: Jednostavnost
NEW_MAN kaže...

Super je kaj poklopac motora nema neku gumu ili izolaciju pa motor izgleda ko da se netko ispovracao po njemu. To bude sigurno dobro na duge staze, vlaga po kablima, vrucim cijevima i svemu opcenuto je super stvar.

baš sam to htio komentirat, mislim wtf kako je uopće ušlo toliko blata unutra? izgleda kao da je prskalo odispod iza motora

16 godina

Frend ima dustera starog 5 godina, dobar dio podvozja je počel hrđat.

To je nedopustivo za relativno novi auto po našim standardima.

Za usporedbu, moj pežo star 21 godinu nema trunke hrđe na podvozju, limarija bez hrđe,sve original.

Uglavnom kaj sam htjel reč, negdje su morali snižavat troškove izrade, nažalost odlučili su štedjet na adekvatnoj zaštiti od hrđe.

Sumnjam da je kaj drugačije na novom modelu.

1 2 hvala 1
17 godina

Još bi to kak tak prošlo, iako je cijena paprena kad vidim koliko skromno unutrašnjost izgleda, da nema kineza koji za tu lovu nude daleko veći luksuz pa ova dacia izgleda smiješno prema njima. 

4 1 hvala 0
11 godina
ja imam dustera starog 15 godina i ni traga korozije, ni najmanje naznake. Motor 1.6 benzinac, 330 000 nikakva kvara, još orginal auspuh, 1 set kvačila promjenjen i par žarulja i to je sve.
12 godina
Zasto je max brzina od 160kmh tek adekvatna kad je max brzina u hr 130kmh?

1 3 hvala 0
14 godina
danko99 kaže...

Površinska korozija podvozja je nažalost sve češće pojava, znam lika kojem je Hilux star godinu i kusur skroz zahrđao po podvozju.

14 godina

Novi Duster za 28k ili novi kinez koji je po svemu bolji za 24k?

https://www.mgmotor.hr/konfigurator?vid=3128

3 1 hvala 0
17 godina
trolaslavonska kaže...

Zato što ako konstantno voziš 130 km/h automobilom kojem je maksimalna brzina 130 km/h nećeš baš dugo moći voziti a da se motor ne raspadne zbog preopterećenja.

S druge strane ako imaš automobil kojem je maksimalna brzina 250 km/h onda možeš voziti brzinom od 130 km/h cijeli dan i neće ni osjetiti...

2 mjeseca

Hmmm.. kupit Daciu (made in China, assembled in EU) ili kupit byd suv atto 2 i ušparat 9K eurića (barem mi freelanceri - obrtnici) , ušparat na gorivu i nemat brige oko eko testa 

*retoričko pitanje  

..možda da naš donPlenki uvede talijanski model poticanja za građanstvo

https://www.index.hr/auto/clanak/u-italiji-nova-se-elektricna-dacia-moze-kupiti-za-3900-eura-evo-i-kako/2715528.aspx

UtinamSemper
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 2:09 (mh82).

1 1 hvala 0
17 godina
Za pet godina taj auto ide na otpad. Previse problematicnih sklopova, a kvaliteta izrade nikad niza.

0 2 hvala 0
14 godina
Duster 1.6 4x4 2010., aftermarket plin od pocetka 235k km. Samo potrosna roba, jedan kuplung, jedni diskovi. Pumpa za gorivo, neka cjevcica je pukla, zamijenio drugom, 2 selne evo radi i dalje. Pred 3 mjeseca prvi put promijenio svjecice.

Auto vuce tonu vode u IBC tanku uz makadamsku uzbrdicu. 2wd auti mi imaju problema uopce popest to bez proklizavanja kad su prazni.

Sad cemo vidjet kakav ce bit ovaj novi 4x4 s elektricnom straznjom.

1 1 hvala 0
11 godina
Al sam se dobro nasmijao..... Ako auto ide 250 onda na 130 nije opterećen,ali ako ga ograničiš na 160 onda je..... Nema veze šta mu postaviš blokadu na 160 i što je on i dalje na 130 na 2t rpm .....
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 10:27 (szagorec).
4 godine
danko99 kaže...

Za usporedbu, moj pežo star 21 godinu nema trunke hrđe na podvozju, limarija bez hrđe,sve original.

Da, natrpaju ti automobil raznim elektonskom "pomagačima", a osnovnu stvar izostave, a ta stvar je najjeftinija.

Zaštitni poklopci ispod motora protiv blata , kamenčića, itd. i zaštitni poklopac ispod haube, protiv buke. 

合気道 五段 Me, myself and I
8 godina
danko99 kaže...

Uglavnom kaj sam htjel reč, negdje su morali snižavat troškove izrade, nažalost odlučili su štedjet na adekvatnoj zaštiti od hrđe.

Sumnjam da je kaj drugačije na novom modelu.

Ma da i onda je svizac smotao čokoladu.... 21 godinu i francuz bez imalo hrđe je jednako moguće kao i polarna svjetlost u Nigeriji! Ali znaš kako je Trump rekao za koronu, ako se ne testiraš na nju onda je nemaš!

5 mjeseci
trolaslavonska kaže...

Zato jer je bucan, tandrkav i vjerovatno skakuce po cesti.

Kada radis auto za nesto vece brzine putovanja treba o puno sitnica voditi brigu da bi pri toj brzini bio ugodan za voziti.

neko je dao komentar kako to govori o izdrzljivosti motora. U ovome slucaju ne radi se o tome. motor je izdrzljiv, samo nema puno snage.

Smanjivanje snage je jedan od najlaksih nacin da se potrosnja drzi pod kontrolom. 

Mozes ga voziti sa ciglom na gasu i nece mu sigurno biti nista, samo toci dobro gorivo i mjenja ulje redovito.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2025 0:13 (My2Cents).
4 godine
mh82 kaže...

Hmmm.. kupit Daciu (made in China, assembled in EU) ili kupit byd suv atto 2 i ušparat 9K eurića (barem mi freelanceri - obrtnici) , ušparat na gorivu i nemat brige oko eko testa 

*retoričko pitanje  

..možda da naš donPlenki uvede talijanski model poticanja za građanstvo

Talijani su u k**** s financijama, a opet nemilice država diže kredite.

Italiju se čeka da bude nova Grčka. 

Pozdravljam odluku da se tako jeftini autići prodaju jeftino sirotinji, no sve to košta.

Plenković nije Vučić da o svemu odlučuje sam.

Srbija se od dugova neće nikada oporaviti, ali Vučića to nije briga, ma vratit ćemo novac kaže, kako, ne znam.

合気道 五段 Me, myself and I
2 mjeseca
maxus182 kaže...

Prije par mjeseci kod velesajma, ne znam šta je čovjek radio, loše uslikano u prolazu, ali spomenutom MG-u otpala cijela stražnja osovina... Slabo se vidi na slici, ali smo u prošli i u nevjerici gledali. 

5 mjeseci
Hrža kaže...
maxus182 kaže...

Prije par mjeseci kod velesajma, ne znam šta je čovjek radio, loše uslikano u prolazu, ali spomenutom MG-u otpala cijela stražnja osovina... Slabo se vidi na slici, ali smo u prošli i u nevjerici gledali. 

Ha oce to 

https://www.bigwheels.my/600-units-of-chery-omoda-5-recalled-following-broken-axle-issue/

https://www.carthrottle.com/news/ford-fiesta-hit-pothole-so-hard-it-ripped-whole-axle

Desava se, mnogima. Zato je najbitnije od svega kvalitetno jamstvo pouzdan distributer i postprodajna podrska.

Greske se desavaju nema smisla o tome drviti, no kada se desi kako ce se reagirati prema vlasniku, e to se racuna.

17 godina
Hrža kaže...
maxus182 kaže...

Slabo se i vidi koji je auto. Meni ovo vuce na nesto iz VW kuhinje. Malo sam guglal da najdem taj MG i nisam nasao niti jedan koji odgovara fotki.

2 mjeseca
NEW_MAN kaže...
Hrža kaže...
maxus182 kaže...

Slabo se i vidi koji je auto. Meni ovo vuce na nesto iz VW kuhinje. Malo sam guglal da najdem taj MG i nisam nasao niti jedan koji odgovara fotki.

Mg je bio, u zivotu to nisam vidio cak niti u teskim udesima. A ovaj je bio sam na cesti. Ne znam sta se dogodilo ali.

17 godina
NEW_MAN kaže...

Mislim da je to ovaj MG HS Trophy sa fotke ispod:

17 godina
Widowmaker kaže...
NEW_MAN kaže...

Mislim da je to ovaj MG HS Trophy sa fotke ispod:

To je taj. Bas me zanima kaj se desilo i kak se auto tak raspal, nije da se osovina drzi na jednom serafu.

Jednom sam dozivio da je na autu pukla osovina ali to je bilo na Zastavi prije 35 godina i auto je naletio na rupu na cesti koje je bila dimenzije kotaca!

14 godina

Kolega je kupio Duster prve generacije 1.5 dCi i imao sam nesretnu priliku voziti se s njim oko 150 km.

Iskreno, tih 150 km mi je bilo jedno od najtraumatičnijih iskustava u autu ikad.

Auto je tada imao oko 45 000 km, dakle sasvim normalnu kilometražu, ali je plastika škripala cijelim putem.

Kabina zvuči kao da će se raspasti na svakom ležećem policajcu.

Motor 1.5 dCi je inače solidan i pouzdan mali dizel, ali ova šklopocija je pri preticanju bila prava noćna mora.

Nema snage, auto vuče kao da nosi prikolicu punu cigli, a svako pretjecanje izgleda kao mučenje motora.

Možda je nešto bilo pokvareno, ali kada prilikom svakog pretjecanja hvataš sjedalo od nelagode, nije svejedno.

Unutrašnji prostor je baš uzak. Toliko uzak da mi je kolega, koji ima naviku tapkati me po ramenu dok priča, dva sata lupkao rame jer jednostavno nema mjesta da se makneš od njega. To je bilo 150 km čiste patnje u svim mogućim oblicima.

Ventilacija kabine je bila još jedan veliki problem.

Nakon nekog vremena vozačko i suvozačko staklo počnu se magliti, a nikako ne možeš naštimati one ventilacijske otvore da to riješe.

Šajba se magli i u kutovima gdje zrak uopće ne može doprijeti. Auto je tada bio star oko tri godine, a hrđa je već zahvatila blatobrane i pragove.

Za mene je to dovoljan dokaz da je riječ o poluproizvodu.

I na kraju, imao sam priliku voziti se i u novom Loganu, koji je, po mom mišljenju, još gori od Dustera.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice