Ja sam im puno puta prijavio lažne i opasne oglase ili postove i svaki put su me otkantali da je sve ok.
Par puta je bila riječ i o lažnim Sora AI i ChatGPT desktop aplikacijama i linkom na koji se klikne i downloada se rar s passwordom koji sadrži trojana. Sve kako bi iskoristili pomamu za AI-em.
I svejedno su rekli da se to ne kosi s ničim što se tiče njih. Potpuno sam bio šokiran takvih odgovorom. Pogotovo na ovakav jasni primjer širenja malicioznog softvera njihovim korisnicima.
Nedavno sam isto naletio na post gdje je kao sponsored članak (neki random page - ukrajinski) i link na članak na jutarnji.hr, a ustvari se otvara potpuno deseta friško objavljena stranica (firewall ju je blokirao kao newly-observed-domain). Siguran sam da će i to biti sve ok što se tiče facebooka.
Mislim da sam blokirao valjda 1000 gluposti koje su mi se pojavljivale iz čistog mira na mom feedu, ali sponsored oglase ne možeš nikako maknuti. Svakako bi trebao netko nešto poraditi na tome. Količina prevara brutalno raste u zadnjih nekoliko godina, a digitalne platforme su raj za gamad svih vrsta.
Upravo zbog sve više lažnog smeća nema više nikakvog smisla koristiti facebook (ako je ikad i imalo smisla). No meni je koristan da vidim neke vijesti za stranice koje sam followao na jednom mjestu (neke izdavače knjiga i stripova, vijesti koje me zanimaju i sl).

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS