Strah od budućnosti: 10 klasičnih filmskih distopi

poruka: 9
|
čitano: 3.572
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Strah od budućnosti: 10 klasičnih filmskih distopi".
9 godina

Čini mi se da smo kao civilizacija definitivno zakoračili u distopiju  u 20. Siječnja  ove godine 

Imamo elemente iz svih navedenih filmova , osim izvrsnog Matrixa koji je više metafizičko  newage filozofsko pre*eravanje nego distopija 

waaagh ;
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2025 20:59 (warhammer).

1 0 hvala 0
17 godina

Kak je moguće preskočiti Fahrenheit 451? Iz 1966. naravno..

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina

mene zanima kako je moguce preskociti idiokraciju, film koji vec 40% i sad zivimo......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
Re: Strah od budućnosti: 10 klasičnih filmskih dis
Damir22 kaže...

mene zanima kako je moguce preskociti idiokraciju, film koji vec 40% i sad zivimo......

-film? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 mjeseca
protjeran

Nadodajem film - In Time. Ali ne gledan i ne čitan više išta takve tematike. Nema se smisla time maltretirat. 

1 0 hvala 0
11 mjeseci
Terminator 2, Ja sam legenda, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, ...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

i bilo bi tocnije da napravite malu ispravku. ne nuznu, ne politicki konkretnu, ali svakako tocnu.

Matrix film(ovi) su djelo wachovski BROTHERS-a. to sto su se oni kasnije sjetili da su ustvari zene, dakle nisu topla braca, vec seke..... proso voz, revidiranje povijesti na maksimumu, gdje god guglas, spominju se lili i lana, a ne larry i andy.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Tanka je linija između utopije i distopije, nešto što je zamišljeno kao savršeno društvo ispada distopija (Loganov bijeg), a za to ni ne moramo ići daleko u budućnost. Dodao bih oba Vremeplova, ne znam je li netko gledao Sleeper gdje se sprda malo s cijelom tom tematikom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2025 12:53 (ante_etna).

1 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

i bilo bi tocnije da napravite malu ispravku. ne nuznu, ne politicki konkretnu, ali svakako tocnu.

Matrix film(ovi) su djelo wachovski BROTHERS-a. to sto su se oni kasnije sjetili da su ustvari zene, dakle nisu topla braca, vec seke..... proso voz, revidiranje povijesti na maksimumu, gdje god guglas, spominju se lili i lana, a ne larry i andy.....

1984. u praksi.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice