Porsche patentirao W12 motor s tri reda cilindara

poruka: 4
|
čitano: 3.707
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Porsche patentirao W12 motor s tri reda cilindara".
15 godina

Pomalo sam skeptičan oko svih tih novotarija kod ICE motora. Ono, isplati li se toliko puno ulagati u ICE kada ih elektromotori smažu za doručak, što se tiče performansi, a koliko god to netko volio ili ne volio, stvari se pomalo ali sigurno kreću prema dominaciji elektromotora i padu ICE. 

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina

Možda jednog dana kad se riješi problem trajnosti baterija, brzine punjenja baterija koje bi moralo biti isto kao vrijeme potrebno da se napuni tank goriva, da se mreža punionica razgrana u obujmu barem koliko sada postoji benzinskih pumpi i konačno da se cijena tih full električnih automobila korigira na neke razumne svote.

Do tada ICE motori i mild hibridi imaju konkretnu budućnosti, dok su full EV i dalje u nekoj magli i realno, njihova prodaja jako ovisi o državnim subvencijama koje u svakom trenutku mogu stati, kako je sad npr. u SAD-u (arstechnica članak).

Halo Bing! Kako bratac?

4 0 hvala 0
10 godina

Za bogataše će uvijek biti zanimljivi Porsche-i s ICE motorima i ne vidim razlog zašto bi ih ikada prestali proizvoditi ako imaju svoju publiku. Kolko vidim, ljudi se još uvijek bave jahanjem iz hobija i to uglavnom nisu ljudi tipa Average Joe. Kolko vas ima konja doma (ili Porsche-a)? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: Porsche patentirao W12 motor s tri reda cilind
učo kaže...

Pomalo sam skeptičan oko svih tih novotarija kod ICE motora. Ono, isplati li se toliko puno ulagati u ICE kada ih elektromotori smažu za doručak, što se tiče performansi, a koliko god to netko volio ili ne volio, stvari se pomalo ali sigurno kreću prema dominaciji elektromotora i padu ICE. 

ha čuj, bugatti je razvio i u pogon stavio potpuno novi v16 motor, porsche nije daleko od takve firme i w12 motor neće ugrađivati u nekog trabanta za kupca prosječne kupovne moći

na sličan način cijela ta niša supersportskih automobila fercera i teško je reći da se nekima ne isplati razvoj motora za male serije takvih automobila

nije to neki motor koji bi trebao donijeti revoluciju na masovnom tržištu, oni isplativost traže u visokoj cijeni takvih automobila, gdje troškove razvoja pokrivaju i u iznimno ograničenim serijama

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice