Ruralna Amerika offline: Trump je ukinuo program d

poruka: 6
|
čitano: 3.198
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ruralna Amerika offline: Trump je ukinuo program d".
7 tjedana

Nikada mi nije bilo jasno guranje optike kao rješenja za ruralne sredine (namjesto ulaganja u 5g);

(ChatGPT odgovor) 

Example Cases / Numbers

Here are a few concrete examples:

A U.S. county with about 4,190 home passings and ~19 passings per mile: fiber deployment cost was estimated at $16,000 per passing, whereas fixed wireless for a subset (line-of-sight limitations meant fewer homes) cost about $6,100 per passing. (legislature.vermont.gov)

In another region, fiber in flat terrain cost about $11,550 per household; in mountainous / forested terrain this jumped to $23,967. Meanwhile fixed wireless was around $1,303 per household. (Valley Vision - Sacramento)

From a costing study: FTTH capex in rural settings might reach approx $10,000 per home passed, plus connection (“home connected”) costs of maybe $2,000 extra. FWA“home passed / connected” might be several hundred dollars. (insidetowers.com Wireless Infrastructure Association)

(...)

0 0 hvala 1
7 godina

Ovo je otprilike ravno ukidanju programa za poticanje pismenosti. Jbg. ak nemaš para, budi nepismen. Tako i ovo..štetno i nepromišljeno. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

A uvijek si mogu uzeti starlink.

Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina

Kod njih je ukinuo program, a kod nas nije nije ni poceo - ruralna Slavonija, Lika... zadnja rupa na svirali.. Doduse i u HR je trebalo nesto tako zapoceti, ali na kraju je EU uzela pare, jer ovi nisu nista zapoceli i nikome nista. 

5 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
Re: Ruralna Amerika offline: Trump je ukinuo progr
dejo6 kaže...

A uvijek si mogu uzeti starlink.

Vrlo vjerojatno je ovo i pravi razlog ukidanju tog programa.  

12 mjeseci
Re: Ruralna Amerika offline: Trump je ukinuo progr
Trampastični šaljivdžija veliki, ukida uz razne pomoći ucviljenima i UN vojne misije... ono ušteda par milijuna a onda najavi spejz kupolu od 500 milijardi dolara i još toliko u UI, te podiže američki vojni proračun na 1000 milijardi dolara (prije njega je bio oko 750 milijardi), na kontu čeka će se još više obogatiti oni najbogatiji.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice