Dodat ću samo jedan, dobro poznat s hifi događaja, Chris Jones: Roadhouses and Automobiles
Ovih 5 albuma iskoristite za testiranje vaših zvuč
- poruka: 13
- |
- čitano: 13.226
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moja referentna stvar za bilo kakav test 
https://open.spotify.com/track/6ttsH99vfvkAPF3s1tIPqB?si=6c51ffa7ffd44a7d
Obratiti pažnju kako se lijepo čuju zvuci akustične gitare, kao da čuješ "žice gitare"...
Samo tomson, te 500 hiljada njegovih pristaša na lajv koncertu.

Od davnih dana su meni Pinkići i Dark side of the moon referentna stvar za preslušavanje zvučnika. Za dinamiku i kvalitetu ljudskih glasova tu mi je Carmina burana.
samo tekno
Također provjeriti kakav je dinamički raspon sa izvora testnog albuma, evo primjer za Pink Floyd - Dark Side of the moon, vidi se da su kasnije verzije albuma lošije, zato valja tražiti vinyl rip ili starije verzije CDova iz 80ih...
Ovo su jako dobro producirani albumi koji ce zvucati solidno na bilo cemu, i vise su za pokazivanje prijateljima.
Za pravo testiranje nije toliko bitno da je album vrhunski produciran, moze biti dapace i los, nego koliko ga dobro poznajes da bi mogao cuti razlike i detalje izmedju razlicitih sustava. Svako moze imati svoj set albuma ili pjesama koje jako dobro poznaje.
BTW, kad autor texta pise samo "Bug.hr", znaci li to da ga je ChatGPT napisao?
Moja preporuka svima (osim audiofilima, oni bi već trebali znati za ovo) za testiranje zvučnika.
Yao Si Ting - Speak Softly Love Spotify | YouTube
Općenito cijela njena Collection kompilacija ima jako dobrih i kvalitetnih prerada.
ah...
ja imam novu favoritkinju, jučer na HRT3, zli Rus Kiril Petrenko, šef Berlinske filharmonije, naravski započeo Waldbuhne 2024. drugim zlim Rusom, Musorgskim, "Noć na Goloj gori"....
to je krasno za testiranje...
ali favoritkinja je Yuva Wang, mačka došla u dop...ku i sjela za klavir i fantastična je, ne samo oku ugodna, nego baš vrhunska pijanistica:
Samo tomson, te 500 hiljada njegovih pristaša na lajv koncertu.

Zar uvik moraš bit ovako glup?
Krellac
Zkj, vređate nas slušatelje MPT??

morrisoN