Donald Trump oduševljen Lip-Bu Tanom, šefom Intela

poruka: 17
|
čitano: 9.063
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Donald Trump oduševljen Lip-Bu Tanom, šefom Intela".
17 godina

Narancasti opet pokusava spasiti nesto sto nije zasluzilo spasavanje, iako je je vrlo vjerjatno i sm kriv za akceleraciju pada (ne i uzrok pada)

Intel je u slobodnom padu.

Masovna otpustanja radnika proteklih godina, nemaju proizvod koji bi ozbiljnije konkurirao konkurenciji, investicije za koje nemaju pokrica.....

Uostalom, Gamers Nexus je to najbolje sazeo:

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

0 3 hvala 0
15 godina

šupkolizači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jebe se butana propana, usa će ga financirat ne treba ništa mozgat dobro bi se uklopio sa našim uhljebima.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
Re: Donald Trump oduševljen Lip-Bu Tanom, šefom In
dery kaže...

Jebe se butana propana, usa će ga financirat ne treba ništa mozgat dobro bi se uklopio sa našim uhljebima.

I ti isto drobis takve gluposti koje nemaju veze s realnoscu, da bi se takva korporacija izvukla iz ovakvih govana trebat ce mozak Isusa, mozemo se samo nadati najboljem jer ja nemislim placati AMD-u 600€ za pisljivi 1080p procesor koji mi nemoze u novom Battlefieldu tjerati mid range gpu na 100%

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 15:33 (Boris grozni).
17 godina
Boris grozni kaže...

GN je sažeo stare i nove budalastine jer nema o cemu pricati kao i svi ostali, jedan dan šef Intela dobiva otkaz u drugom ga hvale i tako dalje, hw youtuberi su se pretvorili u jedan veliki copy paste trend sadrzaj, danas je i popularno biti gay 

Ne znam na sto tocno mislis, a sumnjam da nisi niti pogledao GN video pa onako iz  preleta samo seruckas.

Intel nije izdao posteni NOVI procesor tko zna od kada.

Neznam koliko si star i da li se sjecas K7 (Athlon) procesora. 

Kada je izasao van i pokazao naznake da moze biti bolji od Intela (ako izuzmemo problem pregrijavanja), Intel je u godinu dana izdao novi procesor koji je pregazio AMD i cijenom i performansama i, tada novitetom, termalnom protekcijom.

Unutar 12 mjeseci!

Zadnjih 5 godina (barem koliko pamtim) Intel servira nastimane benchmarkove, PR stuntove ( single core gaming performace) , a usput se i  pre rastegao, sto financijski, a sto krivim smjerom R&D-a (Arc, anybody?).

Intel danas nije firma koja je postojala prije 20tak godina i zasluzuje da se raspadne na milion komada.

Rekavsi to, ako Intel pukne, to ce biti najgora stvar koja se moze dogoditi za nas potrosace.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 16:44 (syncmaster245b).

0 2 hvala 1
17 godina
syncmaster245b kaže...
Neznam koliko si star i da li se sjecas K7 (Athlon) procesora. 

Kada je izasao van i pokazao naznake da moze biti bolji od Intela (ako izuzmemo problem pregrijavanja), Intel je u godinu dana izdao novi procesor koji je pregazio AMD i cijenom i performansama i, tada novitetom, termalnom protekcijom.

Unutar 12 mjeseci!

Zar nije u pitanju bio Athlon 64? I dan-dan danas mi radi konfa na tom procu. A Intel se povratio nakon što je odustao od nove arhitekture (jel' to bilo WLIW?) i krenuo od stare (i386 ako se dobro sjećam)

17 godina
zzib kaže...

Zar nije u pitanju bio Athlon 64? I dan-dan danas mi radi konfa na tom procu. A Intel se povratio nakon što je odustao od nove arhitekture (jel' to bilo WLIW?) i krenuo od stare (i386 ako se dobro sjećam)

E ....i  me sad, tko ce se vise sjetiti.

Moze biti.

Htio sam sano naglasiti da Intel nije vise onako agilan (najblaze receno)  kao sto je nekada bio.

17 godina

Lakše je predvidjeti sedmicu na lotu, nego što će Trump izgovoriti za nekoliko sati.

10 0 hvala 1
17 godina
syncmaster245b kaže...
..i cijenom i performansama i, tada novitetom, termalnom protekcijom.

...

-pa ne baš :) .. intel oduvijek ima termalnu zaštitu.. ne crkava iz tog razloga, dok je u doba durona bijeli dim bio čest, ne za papu nego napuštanje duše cpu-a.. :)

... odnosno tad je imao performanse a ono drugo bitno za tržište je cijena, koju je mogao kad poželi sniziti koliko poželi jer je mlatio novac i jer je to takav biz s rezanjem wafera-čipa.. tj za isti trošak materijala-wafera možeš izrezati-prodati celerona ili i9.. pri čemu je u istom procesu jezgra-osnova ista (tek kasnije su razdvojili staro-novo raubovanjem starije tehnologije za proizvodnju starije-jeftinije generacije čipa po nižoj cijeni, klasično štengasto poslovanje pri čemu je iduća stepenica-generacija nasljednik prethodne, slabiji-jači-cijena.. tj renejma se npr stari i7 u i5, i5 u i3, .. mada je ekšli onaj prethodni-isti, uz male modifikacije kao isključena instrukcija ili količina keša.. tek da nije baš očigledno isto.. :)

-intel je bio jak, zarađivao, debela margina zarade.. a tržište je prihvaćalo cijenu npr 2000$ za jači.. sad je top model ispod 500... dok su nekadašnji top-najskuplji bili 3-4-pa do 6000$ npr serverski xeoni..

-panika, loš plan, smjer.. i eto ga kako kao underdog dudla svima dok ih pokušava uvjeriti da je još tu, alfa.. :) odnosno sve to potječe iz davnih vremena, ibm-a, kad su intel-microsoft zabili u guzu ibmu i stvorili wintel.. neuništivi jaki desetljećima toliko da im ni ibm nije mogao ništa.. tj upravo prvi takav pokušaj je s amd-čipom, .. tj to je klasični dec-alpha ili ibm-ppc, koji je nekad bio i macov cpu.. odnosno, sam utor-slot je stvar s tih superračunala i sam utor, koji je morao biti 'nekompatibilan' tj mirror-ogledalo u odnosu na original-izvor.. što su u idućoj iteraciji opet vratili na socket.. itd. tad je ibm pokušao i vidio da ne ide, prejaki.. no želja za osvetom je ostala kao i recept.. pri čemu amd nema dovoljno resursa, snage.. nego mora biti poguran nekim kao ibm, pogoni-razvoj.. i to se dogodilo, no ovaj put je intel pao, jer je predugo spavao, bauljao i ekšli prodavao toplu vodu uz svaki drugi socket koji ima pin manje-više i time nekompatibilan sam sa sobom, tj silovanje kupca da baci i kupi drugo komplet, ne samo dio koji treba kao cpu.. a kad s tim dodamo i ostatak kao ram, sata, usb.. dobijemo realnost da je računalo svakih 5 god postalo zastarjelo pa do tog da danas mora i jače napajanje jer gpu traži više.. ili banalno da se mijenja kućište jer više nisu zanimljivi otvori za cd-dvd nego led paneli i ventilatori u boji.. pa se mijenja promjene radi, ne zato jer se nešto konkretno promijenilo.. tj cpu je već desetljeće 'isti'.. npr posljednji avx2-ili 512.. kojeg su odbacili pa sad opet vratili.. druge tehnološke fičer razlike nema, clock je samo clock kao što je broj jezgara samo broj.. a umnožak ta dva broja daje teoretske perormanse i zapravo je svejedno-slično ima li stari xeon npr 16 jezgri na 3ghz ili 8 na 6, .. ok, zbog idlanja, optimizacije tad prednost ima viši clock.. ili ovisi o konkretnim taskovima koje neka app traži-koristi, multi-single..  no to je onak, prednost, ne veća-osjetna razlika i više sinergija svih ostalih razlika od chipseta-rama-ostalo.. + stara računala nemaju nvme-m2 a s time je razlika drastična-osjetna.

-dodatno, kao uvjet za win11, lažni cpu requirementsi.. ni jedna jedina cpu instukcija nije problem-kriterij.. ima svaki +10-20god star cpu.. tek oko 20god dolazimo do generacije koja nema poneku mogućnost kao see4.2 ili avx.. no u wintel igri su to gurali, blesavo.. itd. misleći da će ih win kao partner nekako spasiti.. neće, ms boli kiki i ima svoje brige-snove do te mjere da za ms planove hw i sw-os nisu važni, sporedni.. terminal-internet i plaćaj servis-uslugu.. kao npr netflix, steam, .. cloud servisi-usluge, plačaš-imaš, ne plaćaš-nemaš.. mjesečno-trajno itd.. sw to može, hw ne.

-zvjer cpu je i dalje jači od arma, no troši.. traži struju, hlađenje.. nije za mobilne i sl. uvjete-kriterij.. a u tome su milijarde..

-arm radi s pola wata.. intel ne može ni ledicu upaliti .. karikirana razlika :) .. evolucija i promjene na tržištu-potražnje, kao što je stolječima zanimanje kovač bilo traženo, sad više nije..

-nije dakle stvar u fičerima.. čak ne u performansama, nego namjeni-potražnji-promjeni.. od ajfona (ne samo smartphone nego i ostatak, kao digitalizacija i brzi internet, wlan.. pa i roaming tarife kao i flat..) se sve promijenilo pa i klinci koji više ne žele van nego tipkaju ma mob.. računalo isključeno..

-prije desetljeća i više nisi gledao netflix.. da je postojao, ne bi bio isplativ, spore linije, video kodeci.. imali smo videoteke i vhs.. danas? to je ta promjena, platforme, želja juzera, načina korištenja.. svega dok kovač i potkivanje konja ostaje za muzeje i filmove.. neovisno jesu li dobro radili ili znaju li zabiti čavao.. pregazilo ih vrijeme-tržište..

-naravno, dok smo bili u onom vremenu nismo vidjeli razvoj-budućnost.. mogli smo nagađati dok to kompanije nazovu poslovni plan, ponekad pogode, promaše.. itd.

zvir12 kaže...

Lakše je predvidjeti sedmicu na lotu, nego što će Trump izgovoriti za nekoliko sati.

-ali sigurno znamo da će koji dan nakon neke izjave dati suprotnu, statistički neutralno-nula.. no to je samo čarolija statistike, jer nije isto kad je suša ili poplava mada je aritmetička sredina optimum.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina

Trump je nevjerovatno slaboumna osoba koja poprima mišljenje zadnje osobe s kojom je razgovarao. Problem su druge osobe u sustavu vlade koje omogućuju sprovođenje u djelo njegovih nevjerovatno glupih ideja. 

Prosječno glup i umjereno lud. Twitch: Duxcro
Moj PC  
4 1 hvala 0
10 godina

Vi tute koji drobite kontra Intela shvatite dvije stvari:

• Intel je strateški proizvođač čipova EUV klase, AMD nije, Apple nije, Nvidia, Qualcomm, you-name-it, NIJE! TSMC jeste, TSMC je tajvanski i ima debelog interesa da ostane tavanski - čitaj opstanak slobodne zemlje.
  • Ako puste da Intel padne, TSMC neće imati poticaj da diže proizvodnju na tlu SAD-a, a cijene svih čipova će se podebljati zbog tada-dolazećeg duopola (Samsung TSMC)
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 20:47 (EricCartman).
Moj PC  
4 0 hvala 2
18 godina
od zadnjih 30 godina kak pratim igru, najmanje 10, a mozda i vise ukupno, intel koci tehnoloski napredak... sto se mene tice, nek propadnu, ko ih hebe, imamo arm, risc v...
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina

Jel ja pričam u zagonetkama možda?

Tko AMD-u i NVIDIJI i ovima sa Arm jezgrama, proizvodi te napredne čipove? Jel možda Globalfoundries?

5 godina
suspendiran
EricCartman kaže...

Jel ja pričam u zagonetkama možda?

Tko AMD-u i NVIDIJI i ovima sa Arm jezgrama, proizvodi te napredne čipove? Jel možda Globalfoundries?

Druze ne vrijedi ti, ljudi nekuze niti žele znati da im i nacrtaš, imaju svoje teorije i misljenje o svemu bazirano na 0 ili u najgoru ruku 1 informacije u kojem god obliku bila

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 22:33 (Boris grozni).
4 godine
EricCartman kaže...

• Intel je strateški proizvođač čipova EUV klase, AMD nije, Apple nije, Nvidia, Qualcomm, you-name-it, NIJE! TSMC jeste, TSMC je tajvanski i ima debelog interesa da ostane tavanski - čitaj opstanak slobodne zemlje.
  • Ako puste da Intel padne, TSMC neće imati poticaj da diže proizvodnju na tlu SAD-a, a cijene svih čipova će se podebljati zbog tada-dolazećeg duopola (Samsung TSMC)

Trumpov jedan mig Kini i nema više Tajvana.

Bolje je TMSC-u dok su čitavi da se sele iz Tajvana. 

合気道 五段 Me, myself and I
5 godina
suspendiran
Zaporožac kaže...
EricCartman kaže...

Trumpov jedan mig Kini i nema više Tajvana.

Bolje je TMSC-u dok su čitavi da se sele iz Tajvana. 

Svi ce se seliti u SAD, kome drugome nego najjacima i jos na drugoj strani svijeta, kod njih nema ratova oni su na vrhu i jos imas trziste od 150mil

10 godina

Evo ih, stoje u redovima, da odsele u SAD, pa da im familija, očevi, majke, bake, rođaci, potpadnu pod kinesku čizmu.

A o migu Trumpa Kini, to bi bilo takvo samoubojstvo SAD-a, da bolje da odmah sve high tech korporacije predaju Kini, da ne završe u bankrotu.

Hej ček, pa Trump je toliki bedak da i to jeste moguće.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice