Kako Rimac PR mašina gura pozitivne vijesti da bi se čim manje govorilo o Robotaxiju, nestalim milijonima, obečanjima od kojih neće nikad bi ništa....
Rimac Nevera R postavila čak 24 nova brzinska reko
- poruka: 50
- |
- čitano: 17.653
- |
- moderatori:
vincimus
Meni je zanimljiva konstrukcija "najbržim serijski električnim automobilom na svijetu"
Koliko se sjećam, za prvi auto je bilo predviđena isporuka 88 komada, drugi 200,
a na kraju od tih "serija" nije bilo ništa
I opet sve na ravnom, di je neki posteni krug.
Mozes i metnut raketu na dasku sa sjedalom pa tako obarat rekorde
I opet sve na ravnom, di je neki posteni krug.
Mozes i metnut raketu na dasku sa sjedalom pa tako obarat rekorde
Imaš official Nürburgring rekord na njihovom YT kanalu, 7:05 je obična Nevera napravila. Siguran sam da će R ići ispod 7
postavili su još par dodatnih rekorda
najmanje isporučenih automobila 2024
najmanje proizvedenih automobila 2024
najmanje prodanih automobila 2024
zatim:
prvi stealth robotaxi ikad
najviše uzete love od drzave/eu bez natjecaja
najveca kolicina sredstava koja nije opravdana
najvise probijenih rokova za opravdat ista sredstva.
uffff, pa jbt koliko rekorda, ostat ce upisan u knjige povijesti 100%
S financijske strane su isto rekorderi. Negativni, al' bože moj. Rekord je rekord.
Da sad pokojnog oca pitam o ovim autima (Rimac, Xiaomi, BYD)... a on još sanjao Mantu 400. Blejao bi u mene ko ja kad mi djeca govore o svojim influencerima.
Može konkurirati Jaguaru (po proizvodnji i prodaji)
Da sad pokojnog oca pitam o ovim autima (Rimac, Xiaomi, BYD)... a on još sanjao Mantu 400. Blejao bi u mene ko ja kad mi djeca govore o svojim influencerima.
I ja bi radije Mantu u odnosu na ove...
David Bowie je napisao - The man who sold the world, čekamo neki moderni remake o Matanu sa naslovom: The man who sold the Fog.
Lažibrada strikes again! :D
Svi ti rekordi na ravnici(drag race)?
U SAD (NHRA) je hrpa složenih auta za drag race koji pojedu sva ta vremena i homologirani su za cestu
Cisto informativno, koliko se Nevera do sada prodalo?
Zna li itko?
Desetine, stotine, tisuce, desetci tisuca?
To je istina bila i prije 30 godina. Bilo je i čudnih automobila koji su prošli staze brže, i išli na ravnom vrlo brzo (ne nužno baš preko 400), ali teško da ih je bilo da te nije a) sram izaći iz toga van, b) da to možeš napraviti i 5x a da ne moraš raskapati cijeli auto, i c) da to može i tvoja hrabra "baba" odraditi.
Kad vidim one prerađene Huracane i GT40, s turbinama većim od motora, pa s padobranima na guzici, nije ni to jeftino, ni nešto što bi milijunaš vozio po cesti.
Ne bih potrošio novce na Neveru R, i radije bi "dušu" dao za neki GMA model, ali da su ti ljudi (ne Mate) u Rimcu odradili odličan posao - jesu.
25 brzinskih, ne samo 24. 25. je u trosenju javnog novca.
Hocu punto na baterije s dometom od 600km, ajmo. Neveru mogu ostaviti na grobniku za razgledavanje.
Nevera forever

Članak je objavljen u 11:31 i kao i uvijek, u slijedećih svega par sati izreda se desetak bisera s notornim antirimac kmečanjem: "nestali milijoni", "nije to ništa", "Lažibrada"... ljudi dosadili ste više i Bogu i vragu, dajte neš' novo, recimo nekako ubacite 500k na Thompsonu? Ili bar Milu Kekina: "Zato! Spremni!"
Fascinantno, nakon svega još uvijek postoje pojedinci koji brane Lažibradu, patološkog lažljivca, hohštaplera, šarlatana, demagoga, nastavite niz... S novcima koje je Ivan Rimac, privatizacijski HDZ-ov tajkun ukrao, za što je dotični pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu (i Mate i Ivan Rimac, otac, koji je bio i predsjednik nadzornog odbora Rimac automobili su potvrdili da mu je otac dao novce, tada oko 11 milijuna kuna (to je ono što je vidljivo iz financijskih izvještaja), koje je onda Mate navodno vraćao s kamatama ocu), Mate je kupovao dijelove, da bi zatim kasnije drugima plaćao da te dijelove slože tako što je pisao - For me, money is no problem
https://community.electricforum.com/t/possibility-of-an-race-ev/1106
https://www.ffcars.com/threads/planing-a-1000hp-electric-gtm.229801/
Pitanje za Rimčeve sendvičare, Ivan Rimac je prije presude pobjegao u BiH, znate li možda kad se vraća na odsluženje zatvorske kazne?
Priložit ću još ovo:
Ima tu dibidusa koji su prozivali jalni narod. Sjećam se renomirani forumaš Tonći je čak branio njegovog ćaću Interpolovog inovatora koji je gle čuda smislio novi poslovni sistem - nisam ja moja firma je
https://www.index.hr/vijesti/clanak/potvrdjena-presuda-protiv-oca-mate-rimca-osudjen-je-na-3-godine-zatvora/2576808.aspx
Zapravo ne čudim se mega lopovima, čudim se kretenima koji padaju na kult ličnosti prema takvima.
Najodvratinija crta ovog našeg moralno propalog naroda. Licemjerje.
Mali lopov (ona ženska koja je mrknula fetu podriguše) - razapeli je na fejsu, tako se počinje, zakon se mora znati
Rimac, Mamić, Bandić, Pripuz - ostavite ih na miru četnici, nije kriv, on krade ali nama dade
Mi smo stvoreni da nas jebu svi od reda kolko smo glupi. Počevši od naših.
Cisto informativno, koliko se Nevera do sada prodalo?
Zna li itko?
Desetine, stotine, tisuce, desetci tisuca?
Radnik iz pilane broj prodanih broji na prste jedne ruke.
Frajer lovom naroda se igra da bi obarao rekorde. Strasno!
Cijeli svijet se divi, a lokalci kukaju i pljuju s teorijama zavjere
Meni je zanimljiva konstrukcija "najbržim serijski električnim automobilom na svijetu"
Koliko se sjećam, za prvi auto je bilo predviđena isporuka 88 komada, drugi 200,
a na kraju od tih "serija" nije bilo ništa
-serija, u klasičnoj proizvodnji (materijalnih dobara) se to odnosi na količinu manje-više identičnih vozila, dok se u slučaju rimca to odnosi na samu priču, seriju-epizodu, nešto što se nastavlja s istim glumcima-ekipama, ne o proizvodu nego o glumcima i seriji s naslovom, za razliku od filma koji ako ima nastavke nije u tolikom nizu epizoda..
-jednako tako se prodaju, lančano-vezano, isti komadi nekoliko puta, kao što se u serijama-sapunicama pojavljuju do tad nepoznati blizanci, očevi-majke-braća-djeca.. pa pratimo njihov obiteljski rast, rat, dok za rimca imamo nekih vidljivih-prebrojivih 7-8 komada koji u dijelovima-kadrovima stoje na istoj proizvodnoj traci godinama, dok se mijenjaju npr spojleri, kao što se prodaju ogromne narudžbe 'serijskih' vozila višekratno ponovljeno, no prodan je jedan stari-c, jednom američkom frendu-doktoru, koji je nekim čudom u nadzornom odboru firme i koji je nakon tog prvog, kupio i drugi-neveru, kao jedinu prodaju u godini, da nije bez prodaje..
-već prije više godina su robotaxiji ugovoreni (prodani!?) raznim gradovima, berlin-london.. dok je prošle godine po zg trebalo vozikati cca 70 komada, što je već neka serija, pogotovo kad se to pomnoži s tim ugovorenim količinama no rokovi su problem, kao filmski serijali starwarsa gdje otac pogine prije-poslje sina koje stoljeće pa se epizode preslažu.. no ono je SF... ok, i ovo, odnosno po u kontekstu epizodnih serija, ovo je serija magla, pri čemu se predložak-original odnosi na 7 žrtava pirata nestalog zlata-broda koji traže osvetu.. ili povrat novca, poreznog ili piratskog.. kao da je to neka razlika tj u remakeu rebootu je to normalno, muško postane žensko kao lik jer je trenutno unosnije na tržištu prodaje snova-magle-zabavne industrije pod nazivom filmska, dok rimac to širi i na automobilsku, uspješno.. od sad, tj presude ili pitanja ministra koji čeka odgovor već mjesecima po isteku dodtane godine pordužetka roka od one prezentacije nevozila pri čemu se kao zaboravi da je od te prezentacije par mjeseci trebalo već voziti 60-70 komada po zg, no ni do danas ih nema i to ne onih za vožnju zg i ostalim eu gradovima, nego ni onih koje mora proizvesti za atestiranje cca 60 komada.. nema ih, tj ima dva salonska, od kojih, prvi na stejđu službeno nije vozilo, nego vizualni prikaz, dvosjed-sjedalo-entertajmetna u kojem gledatelj sjedi, jede čips, slika se.. no službeno to nije vozilo, dok ono drugo, iza kulisa s daljinskim, ima pokvaren kotač.. i to već sad godinu i po, .. onako, vozilo bi vozilo, ali ne vozi.. neće kotač, nešto kao problem kvadrature kruga s beskonačnim interpolacijama, no to je srž serije.. koja ide beskonačno, očekujući godota.
.
-serija, vidljiva u templateu, ponavljanju sheme koja radi, npr par dana prije prezentacije nevozila, mijenja se naziv firme .. onak, to je normalno u bradniranom bizu? .. ili služi zbunjivanju protivnika, kao magla u mađioničarskom triku kad golub ili osoba nestanu sa scene.. dok publika zadivljena gleda izveden trik i aplaudira na uspjehu.. ne proizvodnji vozila nego izvedbe trika, dok za industirju koja bi proizvodila nevozila još nisam čuo, odnosno može u istu klasu s ikea namještajem, dvosjed.. samo dodati šoferšajbu, video-entertajment, vrata-žmigavce i to je to.. kao oni dječji atuiči, s trubom u kojem dijete sjedi dok ga roditelj vuče na špagici..
-nazvi verne, savršeno odgovara žanru, mašti, SFu.. i to je ok, super razlog promjene iz bivšeg, mobile3, koji je sugerirao neku mobilnost, što potvrđeno ova dva nevozila nisu, osim ako se pod tim smatra da su i oni preveženi na scenu.. no nisu portabilni .. ili opet igra riječi, značenja ili simbolizma :)
-naravno nevera nema nikave veze s verneom.. jedno je serija, drugo je .. ok, pogubio sam se :) .. no jedno s drugim nema veze, čak ni s firmama koje su u igri, tj jedno je jedna rimčeva firma, drugo je samo paravan, sličan naziv, nekoliko obiteljskih firmi kao rimac-rimc, bez a.. pa se onaj jedan primjerak može prodavati serijski, ponavljajući, ja tebi ti meni, beskonačno, .. kao i onih 7-8 na proizvodnoj traci s novim bojama spojlera.
-serija, kad se govori o samim vozilima, za neveru, je bila ograničena na 150 komada, kao unikatnost koja podiže vrijednost.. no time ako analogijom je veća vrijednost što je broj proizvedenih primjeraka serije manji.. tj idealni broj je tad nula, savršen, bez troška, neprocjenjive vrijednosti, perpetuumobile koji u jednom sadrži sve povezano u ovoj epizodnoj priči, tj mobile, kao i ponavljanje iste priče-potke, templatea, bilo da je to žanr vesterna, drame, sapunice ili klasičnog SFa o broju prodanih ili naručenih-ugovorenih vozila, pri čemu je nevera pravi-postojeći supercar-hypercar.. koji vozi, dok robotaxi služi za sjedenje i onaj jedan koji se trebao dovesti do pozornice nije ni to uspio, mada bi paraplegičar bez nogu nekako dopuzao.. jer eto neče nešto kotač, dok čitava serija inženjera-stručnjaka koji se naslikavaju s ovakvih prezentacija nije dovoljna da popravi jedan pokvareni kotač i da napokon godot stigne, preko ubera, ne robotaxija jer on ima ulogu fotelje-stolca-dvosjeda.. i iznad svega, info-entertajment centra u kojem vozaju gledatelja, ne od točke a do točke b, jer to može pakistanac-uberovac, nego u druge svijetove, snove.. daleko vrijednije, odnosno ono što se mora vratiti je recimo 180milja eurića koje je vonderlajka (aka vondervomen iz serije..) plenkiju dala na lijepe oči, đendo.. dok svi u eu to rade i tako troše eu novac-fondove, koji su neiscrpni i nekako ih se mora potrošiti ili ovako ili helikopterski..
-oni koji se pitaju u čemu je problem, čemu jal.. pa u tome, jer ako se na kraju priče financirane eu novcem, poreznim, otkrije neka malverzacija, tad bespovratna sredstva čarobnim prahom postanu povratna, a tad ih vraćamo mi, ne on.. i u tome nismo prvi, jedini, to rade svi.. samo je pitanje koliko pratimo ili koliko su uspješni u prikrivanju, kao palermo koji sad vraća ono što je mafija pokrala..
-dakle, da je to stvar rimca, čak i žanra-filma-serije.. bilo bi ok, koliko će zaraditi, kako potrošiti, pribaviti krađom ili prevarom, vs radom.. bilo bi njegova stvar, no kad se nešto radi s eu novcem, tad njegov dug, postane naš.. kao nekadašnji jamci kredita koji postanu otplatitelji istog, dok neki likovi preko granice bih uživaju, odnosno kao novija generacija rimac to podiže na viši nivo, dalje, dubai.. no opet je shema ista, kao sadržaj akcijskog filma ili westerna ili sf-a.. sadržaj je isti, kao čips, prženi krumpir.. mijenja se samo ambalaža proizvoda, čak i natpis kao novi fičer cocacole koja je i dalje isti brand koji sam kao ime ima ogromnu vrijednost, zapravo jedinu, dok na boci piše pero-stipe-tin-ivek.. onak, wauuu.. i opet smo mi u tome prvi, tj tek sad cocacola to radi, nakon što je mobile promijenio naziv u verne, tj vidjeli veliki primjer malih, da renejmanje istog može proći i da se iz ničeg zarađuje najbolje, pa eto i cocacola 'nas' kopira, mada to neće nikad priznati :))
-serija? naravno da je to sve serija, sapunica.. dok naivci misle da je to serija-komada proizvedenih proizvoda, sama serija je proizvod, film-žanr,..
edit: o broju prodanih komada.. šerlokovskom forenzikom se nekako došlo do brojke od 38kom.. ukupno.
Bilo mi je dosadno, pa sam pitao gospodina PT-a. Čak bi rekao da mu i potencijalno vjerujem.
-zaboravljaš da je AI ekšli loš s elementarnom konkretnom matematikom, pa mu lako 2+2 ispadne 5 .. i da kao ljudi povjeruje pričama, aproksimaciji-predviđanju i da iz tog razloga zaokruži na veći broj, 50.. onako, odokativno, no realno ne zna, nitko, pa ni porezna, ministar.. već toliko različitih-istih verzija iste priče koja u narodu preraste u legendu, usmenu predaju i nasljeđe.. da je moguć svaki realni broj, pa i razlomak-decimala u slučaju rimca :) ..
-saga o rimcu.. to je ono kad prerasta granice-okvire, države, mašte, zakona.. do izvan jurisdikcije, legenda u kojoj se više ne pita što je činjenica .. (ni sam ministar na višekratno postavljeno pitanje više ne postavlja pitanje..)..

-da, u spomen legendarnom bandiću, za šire mase sinonim robinhooda, krao je al je i nama dao kao i nešto napravio.. u saborsku proceduru dati prijedlog, peticiju, za orden-lentu s likom bandića i prvi laureat mora biti rimac..
Da, trebat će Mati stvarno brz auto kad za to dođe vrijeme
Bilo mi je dosadno, pa sam pitao gospodina PT-a. Čak bi rekao da mu i potencijalno vjerujem.
-zaboravljaš da je AI ekšli loš s elementarnom konkretnom matematikom, pa mu lako 2+2 ispadne 5 .. i da kao ljudi povjeruje pričama, aproksimaciji-predviđanju i da iz tog razloga zaokruži na veći broj, 50.. onako, odokativno, no realno ne zna, nitko, pa ni porezna, ministar.. već toliko različitih-istih verzija iste priče koja u narodu preraste u legendu, usmenu predaju i nasljeđe.. da je moguć svaki realni broj, pa i razlomak-decimala u slučaju rimca :) ..
-saga o rimcu.. to je ono kad prerasta granice-okvire, države, mašte, zakona.. do izvan jurisdikcije, legenda u kojoj se više ne pita što je činjenica .. (ni sam ministar na višekratno postavljeno pitanje više ne postavlja pitanje..)..
Samo nek je nama Matan živ i zdrav i da još dugo njeguje svoju talibansku bradicu, jer si taman i paše sa imigrantima iz Katra kojima je kakti prodao svoje Nevere.