Jedva ćekam
„I put a not in astronot“ - Ryan Gosling je nevolj
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.532
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedna od meni omiljenih knjiga.
Nadam se da nece ukakit. :D
tko go dosad nije pogledao trailer, velika preporuka da ga uopće ne gledate, jer ima bitan spoiler. Također preporuka da se pročita knjiga, odlična je
Grace, bivši molekularni biolog, možda može riješiti misterij (molekularni biolozi se inače jako razumiju u to kako Sunce funkcionira).
Da, jer je već na Zemlji otkriveno da je stvar biologije.
Međutim, Grace nije oduševljen mogućnošću odlaska u svemir.
Ustvari nije oduševljen time što će umrijeti u svemiru, jer povratka nema.
Tijekom misije Grace susreće vanzemaljski brod i novi oblik života, vanzemaljca Rockyja i uči ga kako pokazati palac prema gore. Šaljivo.
Da, knjiga je kao i Marsovac poprilično šaljiva.
S obzirom na totalnu znanstvenu neutemeljenost zapleta, nadamo se da će film biti parodija.
Isto kao što su Star Trek, Alien, Matrix i Inception parodije. Jer žanr znanstvene "fantastike" tek treba izmisliti :-D Neki su valjda očekivali dokumentarac.
Čisto da netko to izričito kaže - glavno da nije Netflix (onda bi film bio kao Spaceman 2024 sa Adamom Sandlerom :).
Usput kad smo kod ekranizacija, konačno sa pronašao naziv knjige koju sam pročitao kao student! Znači godinama pokušajem tu i tamo kad mi padne na pamet doći do naziva, googlajući, pitajući u sf threadovima, ovde na forumu isto. I palo mi je napamet sad kad spominjete knjige pitat chatgpt, i normalno, dobijem odgovor...
Knijga nikad nije ekranizirana, nije po njoj rađen strip. Knijga nije osvojila neke top nagrade, tipa, bila je 19. negdje, 2. negdje drugdje, jel.... ali je prihvaćena i od publike i od kritike a pisac je osvajao top pozicijie, i Hugo i Nebulu itd. Tako da slobodno, ako ste sf fan, obavezno. Negdje 150-tak stranica, pitko, pročitat od jednom. U knjizi se pojavljuju znanstvene ideje koje nisam vidio da su ikad obrađene, ni u stripovima, ni u filmovima/serijama, crtićima, drugim knjigama. Jako orginalno a pitko štivo. Stvarno ne znam zašto netko to ne ekranizira.
The story begins in the year 2010, which was 25 years in the future from the time of the novel's writing. A UN financed research lab is pursuing a strange goal: manipulate metabolism and brain function in order to eliminate the need for sleep...
S obzirom na totalnu znanstvenu neutemeljenost zapleta, nadamo se da će film biti parodija.
Po ovom bi 99% filmova trebalo biti parodije. Autoru članka je očito promaknula činjenica da su filmovi dio zabavne industrije, te spadaju pod razne žanrove.
Ako autor želi gledati znanstveno utemeljene filmove sa radnjom u svemiru, nažalost sve što je dostupno su live feedovi lansiranja astronauta na međunarodnu i ostale stanice, te par filmova po istinitim događajima.