U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlaštenim

poruka: 131
|
čitano: 20.909
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlaštenim".
16 godina
Re: U subotu u Zagrebu zabranjeno letenje neovlašt
Izzy kaže...
Veliki Brat kaže...
Fascinantna je kognitivna disonanca u ljudskim glavama. Stari, ti jesi pravi fašist.
Ti bi neistomišljenike tjerao van države. Daj si malo pročitaj definicije, prouči povijest, to ti je u temeljima fašizma
Jedina razlika je što ti nemaš nikakvu moć, nego samo brbljaš bezveze.

Za sada to još nije alarmantno stanje, jer još uvijek se fašizam percipira kao nešto loše u većini društva i ljude bude sram (eto, tebe nije), ali to se tako lako promijeni...
Zato vas fašiste treba prozvati i prokazati na vrijeme.

Ti ili si glup ili si zla (zločesta, preciznije) osoba. Imaš tu pokvarenost i sklonost podjebavanju ljudi, minimalno 80% ljudi lijevog političkog opredjeljenja je takvo, rekao bih.

Ne tjeram te nigdje, nego ti govorim - ako ti nešto smeta, i to baš jako ako je slučaj da te boli, imaš slobodu mijenjati sredinu u kojoj živiš. Jednostavno.

Istina, možeš se i boriti protiv fašizma i ustašluka (tvrdiš da to vidiš u našem društvu). Biraj načine, slobodno. Ne šalim se, jer - imaš slobodu.

Ako imaš slobodu, može li se onda reći da smo zemlja fašista i ustaša? 

Još nešto, govoriš mi da sam fašist, a vidiš... Meni su pradjeda ubili fašisti. Smrdljivi Talijani, koji i danas (pojedinci sigurno) imaju pretenzija prema ovim našim prostorima.

I onda dođem u Rijeku i dalje u Istru i vidim glupe i nepotrebne dvojezične table i talijanske nazive naših gradova. I onda ta ista Rijeka se diči antifašizmom i "većina" građana (većina, to u biti čisto nagađam, da budem jasan) pljuje po svojoj državi i vidi fašiste i ustaše. 

Ma goni se ti i kvazi antifašisti znaš gdje. 

Malo povijesti nebi skodilo. Ali jbga treba citat 

A za slobodu se treba na neki naciti boriti svaki dan ili se jedan dan probudis bez nje. Povijest.

17 godina
Izzy kaže...

Ti ili si glup ili si zla (zločesta, preciznije) osoba. Imaš tu pokvarenost i sklonost podjebavanju ljudi, minimalno 80% ljudi lijevog političkog opredjeljenja je takvo, rekao bih.

Ne tjeram te nigdje, nego ti govorim - ako ti nešto smeta, i to baš jako ako je slučaj da te boli, imaš slobodu mijenjati sredinu u kojoj živiš. Jednostavno.

Istina, možeš se i boriti protiv fašizma i ustašluka (tvrdiš da to vidiš u našem društvu). Biraj načine, slobodno. Ne šalim se, jer - imaš slobodu.

Ako imaš slobodu, može li se onda reći da smo zemlja fašista i ustaša? 

Još nešto, govoriš mi da sam fašist, a vidiš... Meni su pradjeda ubili fašisti. Smrdljivi Talijani, koji i danas (pojedinci sigurno) imaju pretenzija prema ovim našim prostorima.

I onda dođem u Rijeku i dalje u Istru i vidim glupe i nepotrebne dvojezične table i talijanske nazive naših gradova. I onda ta ista Rijeka se diči antifašizmom i "većina" građana Rijeke (većina, to u biti čisto nagađam, da budem jasan) pljuje po svojoj državi i vidi fašiste i ustaše. 

Ima ono jedno pravilo, meni jako drago, kaže: kada imaš problem s nekim, uvijek prvo pripiši taj problem gluposti, prije nego zloći (parafraziram). Tako da ako ti govoriš istinu, ja bih prvo rekao da sam glup.

I takav glup čitam što ti pišeš i ne pročitam da se imam pravo boriti (to si napisao tek sada), ali uredno pročitam da imam "pravo" otići. I kad te prozovem zbog napisanog sam glup ili zao (zločest)? Pa okej, meni ni iz džepa ni u džep, ti sam znaš tko si i što si, ja ti samo mogu reći kako te doživljavam. A doživljavam te upravo na način da dok se ja borim protiv nekih stvari ti (i još hrpa njih) se boriš protiv mene i tvrdiš mi kako nisam u pravu, kako fašista nema, kako je skroz OK otvarati pjesme sa Za dom spremni, kako je to kulturološki doseg, kako se to nikada neće promijeniti jer fašizma više nema i tako dalje i tako dalje.

I što da ja sad na to tebi kažem nego da si ili glup ili zao?

Ovo sa tvojim pradjedom mi je skroz razumljivo. Meni je lakše, meni su jednog djeda ubili fašisti, drugi je bio u zatvoru zbog komunista. Tako da ponosno nosim auru nepristranosti.

Imam slobodu, da, otići iz Zagreba dok traje koncert koji za tu količinu ljudi nikad nije trebao biti dozvoljen u praktično središtu grada (ljudi moji, Kajzerica je super, za pola sata si bilo gdje u gradu - pješke). Može li se reći da smo zemlja fašista i ustaša? Trenutno još ne. Ali ne zahvaljujući Thompsonovcima i klečavcima, da se samo njih pita odavno bismo to bili. Sreća pa ih se ne pita. I nemaju slobodu javno promicati ustaštvo i netrpeljivost, nego ih se poklopi kad pretjeraju. Po meni im se previše i dozvoljava (a pritom ne mislim na ovaj koncert).

Ali vidiš, upravo ta dvojezičnost i je civilizacijski doseg. Tebi su nepotrebne, nekom talijanu u RH su potvrda njegovog identiteta. Ista je stvar i s ćirilicom u Vukovaru. Da, to su stvari koje bole, ali također stvari koje ljude tjeraju na suživot i suradnju.
A bilo koji suživot i suradnja su bolji od rata ili makar samo gledanja preko nišana.

Lijepo ti je konj napisao - sve je prošlo OK jer se Zagreb očistio od bilo kakve opozicije. Došli su na jednu hrpu ljudi koji mrze srbe, pedere i antifašiste i oko njih nema srba, pedera niti antifašista. I s kim će se onda kefat? Ah, da, s konjima. Bar su probali...

Gledam te!
16 godina

Budimo relani, ti mladi HOSovci nemaju volje za dva mjeseca dobro plaćene vojske za razliku od prethodnih generacija, koje su davale državi godinu dana života i to besplatno bez priziva savjesti.

Sve su to pozeri i folklor, ispod nivoa navijačkih skupina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan dragi kaže...
Veliki Brat kaže...

Ti inače ne čitaš ili samo kada je Thompson u pitanju?

Tip nije fašist zbog Thompsona, nego zbog nečega što je direktno meni napisao gore u porukama.

Po analizama pametnijih ovdje se ne radi o fašizmu već anti-antifašizmu. To je očekivani društveni fenomen koji se pojavljuje u različitim oblicima u svim društvima pa tako i u našem.

Ma nije ti meni uopće problem Thompsonov koncert (problem mi je sam Thompson koji je praktično dokazani kriminalac, ali još više ljudi koji ga takvog ne osude i ne prozovu, nego im je još baš zbog toga i super), nego činjenica da ideš gurat pola milijuna ljudi u praktično centar grada. Ne znam kome je normalno zatvoriti pola grada zbog bilo koje podskupine, ali meni nije.

Kažem, čak bi mu pjesme bile okej da tip ne fura taj imidž i da ne pokušava podijeliti ljude (što je urnebes obzirom da se reklamira kao da ih spaja i zaista ih spaja - u mržnji prema neistomišljenicima).

No ne sviđa mi se kad vidim u kojem smjeru društvo ide - totalna apatija i onda ti se dogodi tip koji na bazi ideje nacionalnog i vjerskog identita okupi masu ljudi. Tip koji doslovce krade ljudima nekretnine. Samo eto slulčajno nikako da se završe sudski procesi...

Gledam te!
4 godine

Dečkeci !

Nema u današnje vrijeme ni "poštene" ekstremne ljevice ni ekstremne desnice.

Sve se je to smiksalo u neku žabokrečinu odn. povijesnu prčvarnicu, u kojoj više ne znaš tko je lijevo, tko je desno, tko je centar, a tko je liberal.

合気道 五段
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
konjRR kaže...

Glume ustase, svjetonazorski su leftardi, glasaju za centar/populizam najbjedniji, privatno obozavaju cecu, ne citaju, ali jbga sve znaju. Prosjecan thompsonov klijent 

Da mi je znati kuda se inace krecu kada misle da je normalno kada se napije je*at mater, biti agresivan i propagirat mrznju. 

Na koncertu sami kazu preko pola iz hercegovine tako da tvoji brojevi tu malo padaju u vodu mozda 

Ali ustaska nacija nismo niti cemo ikada biti kako stvari stoje. Moze ih doci jos 300 000 iz hercegovine 

Bandić je bio Hercegovac, partijski omladinac sa Pešćenice, Volovčice, Ferenščice, vodio Zagreb dokle i kako je htio. Sad su ti isti birači birali (opet) Možemo i Tomaševića. Ako ćeš tako dijeliti, Zagreb i jest "preko pola iz Hercegovine". Ne da mi brojevi ne padaju u vodu već su vjerojatno omjeri još veći.

Doslovce mogu mirne savjesti tvrditi da je ovo na hipodromu bio najveći skup možemovaca na istom mjestu ikad igdje.

Veliki Brat kaže...
ivan dragi kaže...
Veliki Brat kaže...

Tip nije fašist zbog Thompsona, nego zbog nečega što je direktno meni napisao gore u porukama.

Po analizama pametnijih ovdje se ne radi o fašizmu već anti-antifašizmu. To je očekivani društveni fenomen koji se pojavljuje u različitim oblicima u svim društvima pa tako i u našem.

Ma nije ti meni uopće problem Thompsonov koncert (problem mi je sam Thompson koji je praktično dokazani kriminalac, ali još više ljudi koji ga takvog ne osude i ne prozovu, nego im je još baš zbog toga i super), nego činjenica da ideš gurat pola milijuna ljudi u praktično centar grada. Ne znam kome je normalno zatvoriti pola grada zbog bilo koje podskupine, ali meni nije.

Kažem, čak bi mu pjesme bile okej da tip ne fura taj imidž i da ne pokušava podijeliti ljude (što je urnebes obzirom da se reklamira kao da ih spaja i zaista ih spaja - u mržnji prema neistomišljenicima).

No ne sviđa mi se kad vidim u kojem smjeru društvo ide - totalna apatija i onda ti se dogodi tip koji na bazi ideje nacionalnog i vjerskog identita okupi masu ljudi. Tip koji doslovce krade ljudima nekretnine. Samo eto slulčajno nikako da se završe sudski procesi...

Kod nas na "lijevom" dijelu spektra imaš mahom debile kojima je karijerni doseg pričat bajke o Titu i reaktivno glumit moralne vertikale kad netko viče nešto što im nije po volji samo zato što im o tome ovisi fotelja pa kao istrenirani cucki godinama pričaju jedno te isto. Trideset godina (ili 80 ovisi kako gledaš) partija vlada Rijekom i dalje od titovog broda se nisu znali pomaknut. Vao, popušili su, kako to? Sad imamo kakti modernu vlast u Zgu koja za prvu koalicijsku crticu sa SDPom ima povratak trga Titu. Pa šta očekuju da će im raja vikat? Raja će nać načina da prkosi vlastima.

U međuvremenu radnička prava na nuli, ni jedan štrajk nisu ma ni podržali, kamoli organizirali, nisu znali ni da se događa, a šta rade radničkoj klasi? Ismijavanje s visoka i čitanje lekcija. A jel Peđa vikao ZDS? Jest. Koliko je ministara u Milanovićevoj vladi pjevalo štošta? Tko je "urudžbirao" HOSov "ZDS"?

Pa jel njima bitan antifašizam, lijeva ideologija ili fotelja sa saborskom penzijom i naravno "hoch" status među istomišljenicima? Zašto je "nepismenima" draži tompson od fensi Doktorke Scavolini? Mislim na Kekin. Šta brate ona predstavlja jednom radniku koji crnči za 800€? Taman da je svih 500.000 zapravo nepismena bagra, pa jel prosječan keramičar akademski obrazovan? A bravar? A maler? A skladištar? Sad opet kreteni glume moralne vertikale i planiraju nekakva zabranjivanja umjesto da se bave cijevima, asfaltom i plaćama radnika. Ali ne, vile s bazenima - a priča o stambenoj politici, skupe kuhinje - neznaju podjelit grah za prvi maj, djeca u privatnim školama - kakti ljevičari, i svi redom misle da je dovoljno vikat "Tito partija omladina akcija" da bi ih svi obožavali. Ma kako da ne. Nije ovo napad na osobu, boli me dupe za nju osobno, problem je što nema supstance, nema politika, nema akcije, ništa konkretno nisu u stanju napraviti i jedino što im ostaje je ovako se post festum pojavit pred kamerama i zgražat se, ili 45 godina od smrti tita i dalje bauljat s glupostima. 

BTW; Churchill je ratovao protiv Hitlera i Musolinija par godina prije Staljina i Tita pa nikad nisam vidio da mašu britanskim zastavama na skupovima ili da nose njegovu sliku. Što mašu sa SSSRovim zastavama rofl?!

Zašto u Njemačkoj nakon 80 godina strogih zabrana svega u vezi trećeg rajha AFD osvaja 24% mjesta u parlamentu. To je u nas 35 mandata. SDP ima 37. I maltene svi glasovi dolaze iz istočne Njemačke gdje je standard negdje u rangu Slovenije 35 godina nakon ujedinjenja. Pa gdje je ta njemačka pamet i disciplina. Zašto je istok i 35 godina od "raspada juge" na 70% u odnosu na zapadnu njemačku? Zašto skoro svi oni glasuju za AFD?

Lijepo je biti kul, pun para, akademski obrazovan, sjedit u klimatiziranoj kancelariji i nosit finu obleku. Ne voli se nitko znojit štrajkajući na +35. Al šta se onda ovi "lijevi" čude što ih je radnička klasa odjebala i što viču gluposti na thompsonovom koncertu? Većina birača NIJE akademski obrazovana, većina NIJE bogata elita. Većina su keramičari, obrtnici, konobari, prodavačice, penzioneri itd. A znaš što? Ekipi s ljevice, vidimo, takvi su šporki, nezanimljivi, nepismene budale i "ercegovci, konji. E pa kud će onda takvi? Na hipodrom među ostale konje.

Tomo i ekipa bi bili face da su otišli na hipodrom volontirat i na biciklima dijelit vodu, skupljat smeće nakon koncerta sa radnicima čistoće itd. Jer poanta nije tapšat se međusobno sa kul i fensi moralistima istomišljenicima nego pridobit radnu sirotinju nazad na ljevicu. Uglavnom, bio bi car. Ovako, što? Pola milijuna ljudi nazivat ustašama? Evo vidim red ispred stranke, svi jedva čekaju učlanit se.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
9 godina

u medjuvremenu se i u saboru pozdravlja sa zds...

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ma slažem se s tobom 100% i to je ogroman problem, ne samo kod nas, ali znaš što ću ti reć?
Jako nam je dobro svima dok imamo salonske ljevičare, i ljevičarima i desničarima.
Bilo je vrijeme kada ih nije bilo, jadni mi svi skupa ako se ikad dogodi da ih opet nema.
Gledam te!
10 godina
Veliki Brat kaže...
Ma slažem se s tobom 100% i to je ogroman problem, ne samo kod nas, ali znaš što ću ti reć?
Jako nam je dobro svima dok imamo salonske ljevičare, i ljevičarima i desničarima.
Bilo je vrijeme kada ih nije bilo, jadni mi svi skupa ako se ikad dogodi da ih opet nema.

A sad ih kao ima - izuzev Tomaševića (mada je to objektivno 1/3 Hrvatske)... ostatak su pozeri najobičniji. Opozicija ne postoji, gotovo svi "zajedno spavaju".

Ajd hipotetski zamislimo da sadašnja opozicija nekako dobije izbore, pa adeze bi ih pojeo prosvjedima kojejakvim - bilo bi nam kao sad u Srbiji. Jako su me razočarali svojom nepromišljenošću (blago rečeno) poslije ovog koncerta... pa to je jedna nakupina nesposobnjakovića koji imaju nekakvu ideju u glavi ali nemaju pojma kako ju ostvariti. Baš su si pucali u koljeno. Sry ekipa al jako sam razočaran... razočarali su me što bi se reklo "i kao ljudi i kao komunisti".

9 godina

znaju oni jako dobro sto, kako i zasto se rade ovakve stvari...

biti ce zanimljivo saznati za sto je ovaj igrokaz bio distrakcija...

jedina drzava na svijetu koja zali sto je u ww2 bila na strani pobjednika, i stidi se toga, velica propale ideologije i rezime. a to se namjerno radi. dovoljno je samo to reci.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ivan dragi kaže...
konjRR kaže...

Glume ustase, svjetonazorski su leftardi, glasaju za centar/populizam najbjedniji, privatno obozavaju cecu, ne citaju, ali jbga sve znaju. Prosjecan thompsonov klijent 

Da mi je znati kuda se inace krecu kada misle da je normalno kada se napije je*at mater, biti agresivan i propagirat mrznju. 

Na koncertu sami kazu preko pola iz hercegovine tako da tvoji brojevi tu malo padaju u vodu mozda 

Ali ustaska nacija nismo niti cemo ikada biti kako stvari stoje. Moze ih doci jos 300 000 iz hercegovine 

Bandić je bio Hercegovac, partijski omladinac sa Pešćenice, Volovčice, Ferenščice, vodio Zagreb dokle i kako je htio. Sad su ti isti birači birali (opet) Možemo i Tomaševića. Ako ćeš tako dijeliti, Zagreb i jest "preko pola iz Hercegovine". Ne da mi brojevi ne padaju u vodu već su vjerojatno omjeri još veći.

Doslovce mogu mirne savjesti tvrditi da je ovo na hipodromu bio najveći skup možemovaca na istom mjestu ikad igdje.

Veliki Brat kaže...
ivan dragi kaže...
Veliki Brat kaže...

Kod nas na "lijevom" dijelu spektra imaš mahom debile kojima je karijerni doseg pričat bajke o Titu i reaktivno glumit moralne vertikale kad netko viče nešto što im nije po volji samo zato što im o tome ovisi fotelja pa kao istrenirani cucki godinama pričaju jedno te isto. Trideset godina (ili 80 ovisi kako gledaš) partija vlada Rijekom i dalje od titovog broda se nisu znali pomaknut. Vao, popušili su, kako to? Sad imamo kakti modernu vlast u Zgu koja za prvu koalicijsku crticu sa SDPom ima povratak trga Titu. Pa šta očekuju da će im raja vikat? Raja će nać načina da prkosi vlastima.

U međuvremenu radnička prava na nuli, ni jedan štrajk nisu ma ni podržali, kamoli organizirali, nisu znali ni da se događa, a šta rade radničkoj klasi? Ismijavanje s visoka i čitanje lekcija. A jel Peđa vikao ZDS? Jest. Koliko je ministara u Milanovićevoj vladi pjevalo štošta? Tko je "urudžbirao" HOSov "ZDS"?

Pa jel njima bitan antifašizam, lijeva ideologija ili fotelja sa saborskom penzijom i naravno "hoch" status među istomišljenicima? Zašto je "nepismenima" draži tompson od fensi Doktorke Scavolini? Mislim na Kekin. Šta brate ona predstavlja jednom radniku koji crnči za 800€? Taman da je svih 500.000 zapravo nepismena bagra, pa jel prosječan keramičar akademski obrazovan? A bravar? A maler? A skladištar? Sad opet kreteni glume moralne vertikale i planiraju nekakva zabranjivanja umjesto da se bave cijevima, asfaltom i plaćama radnika. Ali ne, vile s bazenima - a priča o stambenoj politici, skupe kuhinje - neznaju podjelit grah za prvi maj, djeca u privatnim školama - kakti ljevičari, i svi redom misle da je dovoljno vikat "Tito partija omladina akcija" da bi ih svi obožavali. Ma kako da ne. Nije ovo napad na osobu, boli me dupe za nju osobno, problem je što nema supstance, nema politika, nema akcije, ništa konkretno nisu u stanju napraviti i jedino što im ostaje je ovako se post festum pojavit pred kamerama i zgražat se, ili 45 godina od smrti tita i dalje bauljat s glupostima. 

BTW; Churchill je ratovao protiv Hitlera i Musolinija par godina prije Staljina i Tita pa nikad nisam vidio da mašu britanskim zastavama na skupovima ili da nose njegovu sliku. Što mašu sa SSSRovim zastavama rofl?!

Zašto u Njemačkoj nakon 80 godina strogih zabrana svega u vezi trećeg rajha AFD osvaja 24% mjesta u parlamentu. To je u nas 35 mandata. SDP ima 37. I maltene svi glasovi dolaze iz istočne Njemačke gdje je standard negdje u rangu Slovenije 35 godina nakon ujedinjenja. Pa gdje je ta njemačka pamet i disciplina. Zašto je istok i 35 godina od "raspada juge" na 70% u odnosu na zapadnu njemačku? Zašto skoro svi oni glasuju za AFD?

Lijepo je biti kul, pun para, akademski obrazovan, sjedit u klimatiziranoj kancelariji i nosit finu obleku. Ne voli se nitko znojit štrajkajući na +35. Al šta se onda ovi "lijevi" čude što ih je radnička klasa odjebala i što viču gluposti na thompsonovom koncertu? Većina birača NIJE akademski obrazovana, većina NIJE bogata elita. Većina su keramičari, obrtnici, konobari, prodavačice, penzioneri itd. A znaš što? Ekipi s ljevice, vidimo, takvi su šporki, nezanimljivi, nepismene budale i "ercegovci, konji. E pa kud će onda takvi? Na hipodrom među ostale konje.

Tomo i ekipa bi bili face da su otišli na hipodrom volontirat i na biciklima dijelit vodu, skupljat smeće nakon koncerta sa radnicima čistoće itd. Jer poanta nije tapšat se međusobno sa kul i fensi moralistima istomišljenicima nego pridobit radnu sirotinju nazad na ljevicu. Uglavnom, bio bi car. Ovako, što? Pola milijuna ljudi nazivat ustašama? Evo vidim red ispred stranke, svi jedva čekaju učlanit se.

Sto se tice "tih nekih" stvari pa hdz je blize socijalizmu nego sdp. O "kojem" lijevom i desnom razgovaras? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice