odvidjeti ?
Liam Neeson u „Golom pištolju“ - tko se toga sjeti
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.780
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa stvar je u tome da je Frank Drebin i u izvedbi Leslia Nielsena - "kameno lice", samim time Neeson nije problem, problem je da li će scenaristi biti u stanju napisati humorističan scenarij, jer živimo u doba pahuljica, a humor "Golog pištolja" nikad nije bio politički korektan...
humor 80-tih se tesko moze replicirati u danasnje vrijeme, jer on nije bio samo "smijesna stvar", vec je vukao mnoge reference na aktualne osobe, dogadjaje, opcenito raspolozenje i poglede na svijet..... a to sve, 30-40 godina kasnije jednostavno nije isto.
posebice ne u tim nekim, ne bas korektnim naslovima.....
zar je toliko ponestalo ideja da se, nakon struganja s dna bacve, sad vec kupe i ono iz blata pored bacve

Moram priznati da sam se ugodno iznenadio, u užasu današnje filmske produkcije se ne radujem više ničemu, ALI ovo bi moglo biti dobro. Liam Neeson je skroz zanimljiv odabir, iako nitko neće moći zamijeniti tu facu Lesliea, kakva je to legenda
Film će jedino uspjeti ako ne bude politički korektan kako su kolege ranije naveli, ako budu pazili koga će uvrijediti bolje da ga ne snimaju
Ovo i Nolanova Odiseja su jedini filmovi koje željno iščekujem
..and don't' call me Shirley
pa stvar je u tome da je Frank Drebin i u izvedbi Leslia Nielsena - "kameno lice", samim time Neeson nije problem, problem je da li će scenaristi biti u stanju napisati humorističan scenarij,
jer živimo u doba pahuljica, a humor "Golog pištolja" nikad nije bio politički korektan...
U sridu!
Liam Neeson je zapravo odičan izbor za ulogu jer ima auru ozbiljnog glumca i jako dobar dead pan delivery. Treba pogledati samo onaj skeč sa Ricky Gervaisom i sve je jasno da apsolutno može rasturiti komediju ako ima dobar scenarij.
A vezano za to mislim da bi baš scenarij mogao biti najslabija točka filma, jer koliko god bio dobar Seth McFarlane nije vrhunski filmaš, a i žanr parodija je teško napraviti.
pa stvar je u tome da je Frank Drebin i u izvedbi Leslia Nielsena - "kameno lice", samim time Neeson nije problem, problem je da li će scenaristi biti u stanju napisati humorističan scenarij, jer živimo u doba pičkica, a humor "Golog pištolja" nikad nije bio politički korektan...
Da te ispravim, budi iskren i politički nekorektan.
Koliko god bio dobar, Neeson nije Nielsen i mislim da je ovo jedna od onih situacija gdje bi bilo bolje Nielsena vratiti u život preko AI-ja, pod uvjetom da je scenarij dobar.
Neeson ima pre ozbiljnu facu za ovako nešto, nije to to. Leslija čim vidiš odmah prasneš u smijeh, još u ulozi onako zbunjenog..
Neeson ima pre ozbiljnu facu za ovako nešto, nije to to. Leslija čim vidiš odmah prasneš u smijeh, još u ulozi onako zbunjenog..
I to meni također nije za tu ulogu, ovo bi moglo biti ko pokušaj Steve Martina u ulozi Pink Panthera.
Uz Nielsena mi fali i Lloyd Bridges koji je predvidio Bidena još prije 30 godina i čija šašava odsutnost duhom je imala poseban šarm. Pitanje je koliko smo i mi malo drugačiji i može li nam ova vrsta slapsticka podizati dopamin kao i onda ili smo jednostavno žrtve svejebiloboljeprije stava koji prirodno dolazi vremenom. Druga stvar, jedno je bilo parodirati Busha prvog, drugog i Clintona dok je teško karikaturizirati Bidena ili Trumpa kad oni sami u svojim nastupima nadmašuju svaki film. Čemu gledati glumu kad si možeš pustiti neku njihovu presicu ili debatu i uživati u nepatvorenom originalu. Više materijala ima za sprdnju njihovih sljedbenika i "savjetnika" samo je pitanje tko će se zamjerati potencijalnom gledateljstvu jer svi vole nekorektnost ali kad se nekog drugog podjebava. Vidim na traileru dobar zinger na OJ Simpsona, malo recikliranih fora, trebalo bi biti dobro za ubit sat i kusur uz grickalice.