Sjajno! Jako malo znam o kemiji, no dojma sam da smo s tehnologijama materijala tek na početku. Ovakva sjajna otkrića mogla bi voditi do sada nezamislivih kombinacija materijala. Samo, trebat će vjerojatno desetljeća, stoljeća...

Sjajno! Jako malo znam o kemiji, no dojma sam da smo s tehnologijama materijala tek na početku. Ovakva sjajna otkrića mogla bi voditi do sada nezamislivih kombinacija materijala. Samo, trebat će vjerojatno desetljeća, stoljeća...
Zgodan clanak i vaistinu cijenim novost, jer je jos jedna opcija koja moze pridonijeti napretku u mnogim aspektima.
I cujemo mnogo o pronalascima i novim tehnologijama. Wunder molekule, grafenske baterije, cvrsce, bolje, jace, jeftinije.
U medjuvremenu i dalje smo na Li-Ion baterijama (grafen otkriven 1947. godine), starim tehnologijama, plastici i dieselima.
Da li se ti neki patenti kupe od velikih pa spreme u ladice da ne smetaju pravom biznisu ili koja je prepreka?
Zanimljivo, ali... hm-hm... eventualno prije nego nakrcamo sve oko nas novim materijalom, možda bi prvo bilo dobro da potražimo i odgovore na pitanja kao: je li toksičan, da li i kako brzo degradira i što se onda događa, kakav je u interakciji s različitim okolišem ili pojedinim faktorima, itd... I s azbestom su prvo svi bili jako oduševljeni pa znamo kako je to na kraju ispalo, a i karbonski kompozitni materijali su u nekim pogledima nezgodni.