Dvanestorica hrvatskih popularizatora znanosti iz

poruka: 7
|
čitano: 10.967
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dvanestorica hrvatskih popularizatora znanosti iz ".
10 godina

Moram nabaviti knjigu! Ovo je sjajno. Hvala profesore. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina

danen Čestitam na objavljivanju nove knjige! Jedva čekam da je dohvatim!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda ja ne shvaćam pojam popularizator znanosti, ali gdje je tu Korado Korlević, pa i Ante Radonić? 

3 0 hvala 0
10 godina

Antologija nikad ne može obuhvatiti sve pisce, pa je tako i s ovom antologijom. U njoj nisu obuhvaćeni svi hrvarski popularizatori znanosti nego samo oni koji su se proslavili pisanjem knjiga, jer antologije ("cvijet riječi") se sastoje od prenesenih tekstova, dok je pisanje o njihovim autorima zapravo usputno. Drugo bi bilo kad bi se napisao leksikon ili enciklopedija popularizacije znanosti - tada bi bili obuhvaćeni svi popularizatori, bez obzira na karakter njihove djelatnosti (sudjelovanje u radijskih i televizijskim emisijama, pisanje novinskih članaka, vođenje radionica za nadarene učenike, postavljanje izložbi, sudjelovanje na tribinama, održavanje znanstveno-popularnih predavanja i dr.). Moja knjiga je - jasno je - antologija, a ne leksikon ili enciklopedija.  

6 0 hvala 5
2 godine
Re: Dvanestorica hrvatskih popularizatora znanosti
Na zalost, tek kad sam uzeo knjigu u ruke procitah vec na 99 stranici o Ivanu Supeku…SVE FALS. Cisto recikliranje poluistina i neistina, a u vezi je s tim najvecim lazovom druge polovice 20. stoljeca. Pogledajte na YouTube emisiju Misli 21. stoljeca u vodjenju Branimira Bilica pa ce vam sve biti jasno.

0 1 hvala 0
2 godine
Re: Dvanestorica hrvatskih popularizatora znanosti
Ali je zato fals tzv fizicar Ivan Supek…i najveci lazov druge polovice 20. stoljeca, a nema Korlevica i Radonica.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2025 22:28 (Miroslav Doresic).
10 godina

Pogledajte koliko je knjiga napisao Supek, a koliko Korlević i Radonić - pa će vam sve biti jasno. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice