to google radi radi očuvanja planeta...smanjenja stakleničkih plinova...blabla...tko uopće koristi mobitel iz 2020 godine...to nije društveno prihvatljivo ponašanje
Googleovo ažuriranje uništilo bateriju na Pixelu 4
- poruka: 11
- |
- čitano: 1.433
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili masovna tužba,to je barem popularno u US.
Promjenio bateriju prije 6. mjeseci, mob je za moje potrebe još uvijek super.
Srećom, vidio sam na vrijeme na redditu da su neki dobili taj update, pa sam enableao dev opcije i blokirao updateove. Zasad je sve ok.
Kolega s posla nije bio te sreće, dobio je update i srezao mu je bateriju na ~1h korištenja... Kupio je neki iPhone sad.
Inače, u tekstu je navedeno da se ništa ne može napraviti, ali može se instalirati Lineage OS. Naravno, to je nešto za naprednije korisnike.
Prijavio sam se za ovu kompenzaciju prije 10-ak dana, ali nema još uvijek love. Nisam znao za ovo da payonner uzme 30$, očito nisam čitao sitna slova...
Uglavnom, ako se google nekako ne iskupi za ovo, bit će izvrsni 4A moj prvi i zadnji Pixel.
I ja sam sretni vlasnik Pixela 4a. Inače sam savim zadovoljan. Dobra kamera i stane u svaki džep, zbog čega ga želim što duže zadržati. Nako update-a nisam primjetio velike probleme, samo mi se neki put prebrzo "napuni". A zapravo nije stvarno pun pa se brže isprazni. Ali daleko od toga da se isprazni za par sati.
Budući da ga želim zadržati, vjerojatno ću ga poslati na promjenu baterije. I sigurno ću pri tom morati progutati neki fine print kao kod ostalih opcija...
govnarski potez... no sreća je da je moguće lako staviti neki drugi OS gore
Ne mogu te korporacije istrpit da potrošač koristi 4 godine isti telefon.
Inače EU je donijela direktivu protiv te planirante zastarjelosti potrošačke elektronike i sa naglaskom na omogućavanje čim lakšeg popravka (right to repair) u ožujku 2024., sa rokom implementacije u nacionalna zakonodavstva do 2026. godine, koja brani proizvođačima da na ovakav šupački način ubijaju "stare" prozivode.
I ja sam sretni vlasnik Pixela 4a. Inače sam savim zadovoljan. Dobra kamera i stane u svaki džep, zbog čega ga želim što duže zadržati. Nako update-a nisam primjetio velike probleme, samo mi se neki put prebrzo "napuni". A zapravo nije stvarno pun pa se brže isprazni. Ali daleko od toga da se isprazni za par sati.
Budući da ga želim zadržati, vjerojatno ću ga poslati na promjenu baterije. I sigurno ću pri tom morati progutati neki fine print kao kod ostalih opcija...
Zamjena je dostupna samo u nekim zemljama, u HR nije.
mobitela koji je inače predstavljen još 2020. godine
jos? imam iz 2019 i radi sasvim normalno
bolje reci tek
Prijavio sam se za 50 eur naknade i dobio sam ih ali ovo je sada hladan tuš što nigdje prije nisam vidio da je naknada 30 eur ako imaš manje od 2000 eur transakcija godišnje. Mobitel je postao skoro pa neupotrebbljiv, baterija traje 1-2 sata, ujutro čim iskopčam punjač padne sa 100% na 92%.