Larry Ellison zagovara sustav totalnog video nadzo

poruka: 43
|
čitano: 4.236
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Larry Ellison zagovara sustav totalnog video nadzo".
16 godina

Jel to ozbiljno on rekao? Milijarderi su stvarno prolupali

9 0 hvala 0
6 godina

i sad vi meni recite da mi građani možemo biti sigurni bez second amendment u svim državama...evo sad je obilježavanje holokausta...da je onda u njemačkoj postojao second amendment nebi ni bilo holokausta pa možda niti drugog svjetskog...sve dok postoji neravnoteža među silom normalno je da će ona strana koja je u prednosti eventualno to iskoristiti...čista fizika...ako onaj koji izaziva akciju zna da postoji uvjeti za reakciju će razmisliti

„Odreći se svoje slobode znači odreći se svojstva čovjeka.“

Jean Jacques Rousseau

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Re: Larry Ellison zagovara sustav totalnog video n
Sad se polako odmotava nametnuti hype MS medija oko AI. I čemu je prvenstveno namjenjen. Jer "Nadzor je neizbježan". Kina im je playground za sve te nove tehnologije i sustave kontrole i nadzora jer tamo prvo uvode kao pod izlikom napretka. Jos samo da uvode social creditse građana. A i to ce doci na red.

9 0 hvala 0
5 mjeseci

Nedaj bože da Bryan Johnson otkrije formulu vječnog života, pa da nam ovakvi luđaci požive vječno.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska

12 0 hvala 1
6 godina

Ajmo bit iskreni zašto smo protiv takvih projekata: zbog prljavih malih tajni koje svatko ima. Netko vara partnera, netko laže šefu da je bolestan, šutne psa na ulici ili ukrade novine na kiosku. Ukratko tričarije koje državne službe ni najmanje ne zanimaju. Ali bolje da te privatne male sramote ostanu skrivene nego da imamo sigurnije društvo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 9:14 (Space Cadet).

1 19 hvala 0
15 godina

A ti zbilja misli da nekoga briga koga ti guziš ili tko tebe guzi ?

Uz vijesti tipa da CIA ima AI modele stranih državnika, samo je pitanje kada će se suziti oke na mreži, pa će i "male ribe" tj. građanin vulgaris biti na tapeti da ne talasa, jer će se naći "nešto"...

sav taj hype oko AI nije, kako je sve izglednije,  za rješavanje egzistencijalnih problema, nego za iznalaženje izlika da se mreža zategne...

kako reče jedan pripadnik tihe njemačke manjine nakon 2SR-a i prelaska Hiće na ahiret:

Kad su zatvarali komuniste, nije me bilo briga, jer nisam bio komunist...

Kad su zatvarali homoseksualce, nije me bilo briga, jer nisam bio homoseksualac...

Kad su zatvarali Židove, nije me bilo briga, nisam bio Židov...

Kad su došli po mene, nije bilo nikoga drugoga koga bi bilo briga...

Ju je je? Je ju je!
6 godina
Space Cadet kaže...

Ajmo bit iskreni zašto smo protiv takvih projekata: zbog prljavih malih tajni koje svatko ima. Netko vara partnera, netko laže šefu da je bolestan, šutne psa na ulici ili ukrade novine na kiosku. Ukratko tričarije koje državne službe ni najmanje ne zanimaju. Ali bolje da te privatne male sramote ostanu skrivene nego da imamo sigurnije društvo.

Govori u svoje ime - mozda ja jednostavno zelim uzivati u pravu na slobodan zivot, bez svevideceg videonadzora.
Kome svevidece oko ne smeta - doista, ili je gledao previse Sci-Fi filmova, ili je latentni (impotentni?) fasist zeljan kontrole.

Edit: formatiranje

73 DE 9A3BGG
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 9:36 (JTAG).
11 godina

E to. Prije toga će nam na mala vrata, lagano, jer mi to želimo,uvalit cbdc i kuhani smo, 1984. dolazi. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Dok sam bio momak bi odmah popoizdio na ovako nešto, ali sada kad imam djecu odmah bi podržao potpuni nadzor nad svima mlađima od 14 godina. Nema veće grozote nego kada ti dijete nestane i izgubi mu se svaki trag. Kad se dijete razboli ili umre koliko god bilo užasno barem znaš sve što se dogodilo, a ako ga netko otme nikad ne znaš tko će mu šta raditi i koliko dugo će to trajati i kako će završiti, pogotovo ako je curica, ma užas svih užasa, dao bi i da ih čipiraju da znam da se ne može dogoditi takvo nešto. 

Ma ne bi imao problem ni sa većim (ne potpunim) nadzorom opće populacije, samo je problem u tome što se to nikad neće koristiti za dobrobit običnog čovjeka, nego baš kontra. Neće se koristiti da bi se spriječio kriminal jer vlast ima koristi od kriminala.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

5 min video njega gdje ujedno i o tome priča, osim ako je ovo AI generirai video: https://www.404media.co/larry-ellisons-ai-powered-surveillance-dystopia-is-already-here/

Moj odgovor: neka bude uzorit primjer i dobrovoljno objavljuje svoje osobne podatke, eto za početak samo svoju lokaciju. 

1 0 hvala 0
16 godina
Cansee kaže...

Dok sam bio momak bi odmah popoizdio na ovako nešto, ali sada kad imam djecu odmah bi podržao potpuni nadzor nad svima mlađima od 14 godina. Nema veće grozote nego kada ti dijete nestane i izgubi mu se svaki trag. Kad se dijete razboli ili umre koliko god bilo užasno barem znaš sve što se dogodilo, a ako ga netko otme nikad ne znaš tko će mu šta raditi i koliko dugo će to trajati i kako će završiti, pogotovo ako je curica, ma užas svih užasa, dao bi i da ih čipiraju da znam da se ne može dogoditi takvo nešto. 

Ma ne bi imao problem ni sa većim (ne potpunim) nadzorom opće populacije, samo je problem u tome što se to nikad neće koristiti za dobrobit običnog čovjeka, nego baš kontra. Neće se koristiti da bi se spriječio kriminal jer vlast ima koristi od kriminala.

Razumijem te radi straha za dijete, i vjerojatno će se ovakva stvar opravdavati zaštitom djece da mi omekšali malo ljude da prihvate. Iako tome zaštita djece nije glavna namjena. I zato se treba boriti protiv toga.

Benjamin Franklin: "Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

16 godina
Space Cadet kaže...

Nije ih briga za tvoje tajne, sve dok te ne trebaju pritisnuti iz nekog razloga, da te vrate u red. Pa razmisli o tome koje si slobode predao.

17 godina

Fantastično!!!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ovo je kraj kaže...

5 min video njega gdje ujedno i o tome priča, osim ako je ovo AI generirai video: https://www.404media.co/larry-ellisons-ai-powered-surveillance-dystopia-is-already-here/

Moj odgovor: neka bude uzorit primjer i dobrovoljno objavljuje svoje osobne podatke, eto za početak samo svoju lokaciju. 

Kontrola vrijedi samo za stoku sitnog zuba, da se njega zaštiti od krezube mase.

Nadglednik dina
9 godina
Sasoon kaže...
Cansee kaže...

Razumijem te radi straha za dijete, i vjerojatno će se ovakva stvar opravdavati zaštitom djece da mi omekšali malo ljude da prihvate. Iako tome zaštita djece nije glavna namjena. I zato se treba boriti protiv toga.

Benjamin Franklin: "Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

Franklin na svoju sreću nije doživio doba u SAD-u kada djeca od 12 godina dilaju gram na čošku sa utokom u hlačama.

U njegovo vrijeme su opijati bili legalni, svako oružje je bilo legalno i koješta drugo. E da, ubijanje Indijanaca i skidanje skalpove, ne samo da je bilo legalno nego i lukrativno, robovi su bili legalni. Mnogi ljudi prije 250 godina bi rekli da im je zabranjivanje vlasništva nad robovima ukidanje temeljnih prava i sloboda. Na kraju krajeva to im je bila i motivacija da idu ratovati i ginuti.

Tako da ne treba baš koristiti neke starije maksime za moderno doba, iako je on u tom pogledu u pravu, samo je pitanje što je točno Liberty, a što točno Safety, to se mijenja protokom vremena. Meni zaštita djece nije "temporary safety", već trajna i najbitnija stavka.

Ali opet se vraćamo na problem da se to neće koristiti za dobrobit običnog čovjeka, kao što to većinom biva.

14 godina
Sasoon kaže...

Jel to ozbiljno on rekao? Milijarderi su stvarno prolupali

Da rekao je. (Link dolje na video)

To nije nista novo - samo kaj ljudi se bave tipa tko koga jebe u nekom relaity show i slicno, dok bitne stvari (iz moje perspektive bitne) se ignoriraju jer se ne prodaju dovoljno.

Nobody fucking cares.

In short, kako kazu u buducunosti cemo svi biti roboti i biti cemo sretni. (To je optimistican scenario in my opinion).

16 godina
Cansee kaže...

Sigurnost djece se ne rješava nadzorom građana, nego obavljanjem dužnosti onoga u određenom trenutku skrbi o maloljetnom djetetu. Dakle za maloljetno dijete je odgovoran roditelj dok ga ne preda u školu, kada tu odgovornost preuzima institucija škole (i time čitav lanac učitelj-ravnatelj--tkogod-ministar obrazovanja). Druga je stvar što bi roditelji željeli apsolutnu sigurnost djeteta bez svojeg angažmana, pa bi si napravili dijete i otišli na kavu, a mali neka se igra u parkiću, neka ga odgajaju učitelji i uspavljuje baba. To ne ide tako.

Kao što to ne ide tako niti u ostatku priče - ako nadzireš društvo jednostavno nemaš slobodno društvo, nema tu puno diskusije. Ljudi rogobore protiv Kine a zapadni svijet ima hrpu više kamera po javnim prostorima i svima je to nekako okej. Idioti.

Gledam te!
13 godina

Lijek

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sasoon kaže...
Space Cadet kaže...

Nije ih briga za tvoje tajne, sve dok te ne trebaju pritisnuti iz nekog razloga, da te vrate u red. Pa razmisli o tome koje si slobode predao.

Dobar recentan primjer je ministar Dabro, prisiljen dati ostavku jer je "netko" pronašao snimku gdje isti puca u zrak iz pištolja. Ljudi smo, kroz rast i razvoj radimo svašta pa i stvari za koje kasnije ne možemo vjerovati da smo radili, naročito kao tinejdžeri. To su uglavnom stvari kojima nije načinjena neka velika niti dugoročna šteta ali se smatra neprimjerenim ponašanjem a što se onda politički može napuhati u nebesa kao nešto neoprostivo. Konkretno, mislim da je Dabro [s]maknut jer je htio provesti reformu poljoprivrede, što bi odgovaralo manjim hrvatskim poljoprivrednicima ali ne bi onim velikima, ergo, treba ga maknuti. Realno čovjek nije napravio nikakvu štetu nikome (pucanje u zrak iz vatrenog oružja kod feštanja se čak može nazvati i tradicijom u Slavoniji), istina jest da svako tane mora pasti negdje ali očito je vjerojatnost da će ozlijediti nekoga manja od vjerojatnosti udara munje. S druge strane, šteta je načinjena hrvatskom narodu njegovim [s]maknućem. Tako da, onaj tko misli da je nevin i nema što skrivati je vrlo naivan - lako se, po potrebi, nešto benigno napuše u neoprostivi zločin. A po potrebi sigurno i hoće ako mogućnost za to postoji.

Amenoum
13 godina

Ono nije pucanje u zrak, niti je u pitanju tinejdzer. Slavonac sam i zivim cijeli zivot u Slavoniji te nikada nisam vidio pucanje u zrak tijekom neke proslave ili opcenito. To sam samo dozivio u BiH.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 12:02 (ivanzu).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
ivanzu kaže...

Ono nije pucanje u zrak, niti je u pitanju tinejdzer. Slavonac sam i zivim cijeli zivot u Slavoniji te nikada nisam vidio pucanje u zrak tijekom neke proslave ili opcenito. To sam samo dozivio u BiH.

Po onome što sam čitao, pucao je u zrak, a ovo da nije tinejdžer je potpuno nebitno, poanta stoji. A ako živiš u Slavoniji a nisi vidio pucanje u zrak, onda vjerojatno živiš u gradu, jer u ruralnim područjima se to i danas prakticira, iako puno rjeđe nego prije (možda zato jer je "pola" Slavonije otišlo u Njemačku i usput se možda i riješilo oružja).

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 12:08 (PaleRider).
13 godina

Lik je pucao bocno kroz prozor iz automobila.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Veliki Brat kaže...
Cansee kaže...

Sigurnost djece se ne rješava nadzorom građana, nego obavljanjem dužnosti onoga u određenom trenutku skrbi o maloljetnom djetetu. Dakle za maloljetno dijete je odgovoran roditelj dok ga ne preda u školu, kada tu odgovornost preuzima institucija škole (i time čitav lanac učitelj-ravnatelj--tkogod-ministar obrazovanja). Druga je stvar što bi roditelji željeli apsolutnu sigurnost djeteta bez svojeg angažmana, pa bi si napravili dijete i otišli na kavu, a mali neka se igra u parkiću, neka ga odgajaju učitelji i uspavljuje baba. To ne ide tako.

Kao što to ne ide tako niti u ostatku priče - ako nadzireš društvo jednostavno nemaš slobodno društvo, nema tu puno diskusije. Ljudi rogobore protiv Kine a zapadni svijet ima hrpu više kamera po javnim prostorima i svima je to nekako okej. Idioti.

Obožavam ovakve isključive "ili-ili". Ako se nešto loše dogodilo onda si užasan roditelj, a ako su djeca živa i zdrava onda si super roditelj. Ne bi čovjek vjerovao, ali u rasponu godina i desetljeća se i najkvalitetnijim roditeljima može dogoditi fatalna greška. 

Meni je sad najlakša stvar na svijetu nadzirati svoju djecu, mali su i najstariji je 5 godina, uvijek smo s njima, nikad ih ne uspavljuje netko drugi nego isključivo njihovi roditelji, a u životu nisam sjedio na kavi dok se oni igraju. Međutim, dogodi se da djeca napune 10,11 godina i odjednom su dosta neovisnija i bore se da budu što više izvan nadzora. Ako ja radim do 16, a djetetu završila škola u 12:15, tko će nadzirati to dijete tokom povratka kući? 

Nemoj odmah pretpostavljat da netko sa sebe želi skinuti odgovornost, ne mora to biti tako. Na kraju krajeva da se provodi ozbiljniji nadzor nad djecom puno prije bi se detektirali problematični roditelji, zlostavljači, narkomani, alkoholičari itd itd.

8 godina

Nema više USA ,to je danas Trumpland , suludog egomanijakalnog vođe kulta novca  koji slijedi trendove autokrata Moskve i Beijinga  .

Ušli smo u eru distopije i nema nam povratka .

Ništa nije slučajno jer  Larry će dobiti Tik-Tok , poklon velikog vođe iz Washingtona na obostrano zadovoljstvo 

waaagh ;

1 0 hvala 0
6 godina

oni su spremni radi sigurnosti svoje djece odreći se slobode...pa kad im djecu sa 18 godina pošalju u uzaludne ratove da budu topovsko meso ...u ime borbe za sigurnost...neka sa osmjehom na licu svoju djecu šalju :(

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 mjeseci

Za održavanje sigurnosti građanstva, pa i djece, nije potrebna potpuna kontrola, nego je potrebno ispravit društvo i dosljedno ga održavat. Potrebno je poboljšat socio-ekonomsko stanje: maksimalno ubrzat sudske procese, drastično postrožit zatvorske kazne te osigurat da organi reda brižno i časno obavljaju svoju dužnost. Potrebno se je svakodnevno borit protiv korupcije, a ponajprije one na pozicijama moći i utjecaja. Potom je potrebno snizit poreze i namete, plaće podić i poboljšat radne i životne uvjete svoj populaciji, pa tako i sudcima i policajcima. 

Strogo održavat kulturu; ne stvarat i ne uvozit nemoralne sadržaje, prepune nasilja i seksualnosti, jer od toga nema ikakve koristi, već se samo čini ogromna šteta. Da bi zajednica bila kvalitetna - moralna i mudra, potreban joj je i takav sadržaj. A vidimo kakva nam je danas zajednica - svakim danom sve lošija, kao i sadržaj koji nam se servira. Bombardiraju nas lošim sadržajem, u obliku filmova, glazbe, emisija i video igara, pa nam sva ta ponašanja postaju normalna, čak i poželjna, iako su prije svega 50 godina bila potpuno nenormalna i nepoželjna. 

Održavanjem zdravlja zajednice, vrši se prevencija oboljenja iste te se djeluje na uzrok i ako se pojavi kakvo oboljenje, dok se potpunom digitalnom kontrolom djeluje tek simptomatski, a pod mnoštvom kamera i mikrofona i dalje šeće bolesna svita, teško oboljela od otrovnih sadržaja. 

Kako da okorjeli despoti, željni potpune moći, uvedu takve rigorozne mjere, poput potpunog nadzora i čipiranja, pa nas još uvjere da je to dobro i da nam je potrebno? Tako da kroz nekoliko desetljeća uvelike erodiraju društvo, šireći svoje grozne sadržaje poput virusa, jer to upravo i jesu virusi koji inficiraju i proždiru, prvo moral, a potom i pamet. Uvijek se koriste istom metodom: hegelovom dijalektiktom. I dalje je vrlo živa njihova maxima: red iz kaosa. 

5 0 hvala 0
5 mjeseci
Cansee kaže...
Međutim, dogodi se da djeca napune 10,11 godina i odjednom su dosta neovisnija i bore se da budu što više izvan nadzora. Ako ja radim do 16, a djetetu završila škola u 12:15, tko će nadzirati to dijete tokom povratka kući? 

Znaš kako je to nekoć bilo, ne tako davno? Jedna plaća je hranila kućanstvo. Time su uvijek djeca bila pod okom jednog roditelja. Osim toga, bilo bi dobro, koliko je god to moguće, svakom kućanstvu dat komad zemlje za obrađivanje ili za poveći vrtal. Tu je izvor zdrave hrane, ali i stjecanja prirodnih znanja, vještina i radnih navika. Potrebno bi bilo imat i velike, sigurne parkove i igrališta - otvorena i zatvorena. Time se eliminiraju određene opasne igre, poput penjanja na planinu bez konopa i slično, a i eliminira se opasnost od predatora, koji bi na takvim mjestima bili vrlo brzo primijećeni. 

6 godina
Stric_Jura kaže...

A ti zbilja misli da nekoga briga koga ti guziš ili tko tebe guzi ?

. . .

Nekog bi vjerojatno zanimalo (moju ženu, pretpostavljam), ali ne državne službe, što sam i eksplicitno napisao.

Moja pretpostavka je bila da živimo u demokraciji, gdje se podaci dobiveni nadgledanjem koriste za hvatanje kriminalaca a ne za tlačenje običnih građana. I nemoj mi molim te odgovoriti da je demokracija ionako mrtva ili nekom sličnom populističko/forumskom frazom. Tajne službe ionako već prate najveće ribe, za koje su dobile sudske naloge. Smiju presretati njihove telefonske pozive, e-mailove i sl. i ne treba im pristup nadzornim kamerama u pekarama. Da, takav sustav bi se mogao zloupotijebiti (kao i mnogi drugi), ali ja bih pristao na to uz određene uvjete u zamjenu za sigurniji život. Citiranje Martina Niemöllera je totalno pretjerano u ovom kontekstu.

6 godina

Larry Ellison zagovara...

Sigurnosne kamere danas koriste cloud za pohranu snimki, i cloud servise kojima pristupaš "svojoj" kameri pomoću pametnog telefona,

a vi ne kontrolirate cloud, ne kontrolira ga ni Ellison, jer ne bi "zagovarao" nego bi činio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 13:49 (gpd).

0 0 hvala 0
16 godina

Sva ta banda koja je na listi milijardera nekako voli davat preporuke o ogranicavanju kretanja i nadzora za mase...

Koji su to neutazivi apetiti, sve bolesno i uvrnuto.

Truth in engineering.

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice