musako moja budi jack i to sve isfinanciraj iz svog djepa...i onako kolege kažu da da to ča je popušio na tviteru 40 milijardi...da je njemu to dobitak
Musk i Altman se svađaju: tko može financirati Sta
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.827
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
projekt Stargate tvrdi da će zaposliti 100.000 ljudi. (to im je jedina tvrdnja)
što jednostavno ne podijeli ljudima pare?
projekt ima toliko love da svakom zaposleniku može podijeliti 5 milijuna dolara bruto , a da pritom zaposlenik ne napravi ništa!
realno nije tako.
nego tih 100 000 zaposlenika moraju zaraditi 500 milijardi dolara da otplate ulog, plus neki postotak da se profitira na projektu.
Nemas, imam, nemas, imam, nemas, imam...
Nemamo konja u ovim utrkama osim pitanja gdje je RH u tim filmovima? Toliko se interesantnih projekata vrti uokolo ali kod nas nista ne dolazi.
Necu ulaziti u lansiranja satelita iz Like i ostala farbanja, ali evo osim ove Jabil/Vanguard operacije u Osijeku (pokrivene velom tajne), nema majci nista na lidaru. Ljubi se njeznik u Briselu ali ne dovlace se investicije.
Pa ni da se mrdnulo nesto pored ogromnog ratista blizu nas, tipa da se sklapaju neki dronovi, tvornica sanitetskog materijala, mobilnih ambulanti/satora, nesto. Jer obrana postaje veliki biznis, a s orange manom u sedlu, budzeti za obrau ce rasti na 3-5% BDP-a. Sad da FER pokrene neke radionice, projekte iz kojih bi krenuo neki inkubator itd.
Pa biti će to uskoro, čim ministar gospodarstva Šušnjar završi s pečenjem kruha i kiflica, odmah se baca na umjetnu inteligenciju, u to ne treba ni najmanje sumnjati. Sreća naša što imamo takvog ministra.
Toliko novaca je uložio i eksponirao se, a na kraju ga je Trump prvi dan pokopao s tim projektom Stargate i skinuo s mjesta prvog poduzetnika svijeta. Sam Altman je sada broj 1, AI je jači od auta i raketa.