Znanstvena istraživanja potvrđuju povezanost alkoh

poruka: 21
|
čitano: 2.769
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Znanstvena istraživanja potvrđuju povezanost alkoh".
12 godina

ne treba za to biti znanstvenik, dovoljna je godišnja članarina od 8 € u knjižnici i možeš doznati da sve što uzrokuje prezakiseljenost organizma uzrokuje bolest ako se uzimaa u velik količinama ( tipa, kava, šećer, alkohol, meso, droga, junkfood i sl)

3 7 hvala 0
13 godina

Mislim da je veći problem u tome što alkohol svake godine uzme puno više života od cigareta i droge zajedno, a opet se ne stavlja u koš s navedenim opijatima.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
Re: Znanstvena istraživanja potvrđuju povezanost a
goran022 kaže...

ne treba za to biti znanstvenik, dovoljna je godišnja članarina od 8 € u knjižnici i možeš doznati da sve što uzrokuje prezakiseljenost organizma uzrokuje bolest ako se uzimaa u velik količinama ( tipa, kava, šećer, alkohol, meso, droga, junkfood i sl)

Ma žlicu dvije soda bikerbone na dan i bit ćeš lužnat što god trpao u sebe tokom dana.

16 godina

Uh, ovo već umara.

Danas rak možeš dobit i disanjem. Retoričko pitanje - hoćemo li i određena područja (poput većih gradova) početi etiketirati kao područja s povećanim rizikom od raka ili ćemo se počet bavit uzrocima problema?

Amenoum

5 1 hvala 1
16 godina

Jedni tvrde bilo koja količina alkohola štetna, drugi tvrde da umjerena konzumacija crnog vina djeluje dobro na zdravlje, što potvrđuje i francuski paradoks.
A vjerojatno je stvar količine, tj doza do koje benefiti crnog vina nadjačavaju negativne stvari alkohola u njemu.

Možda i konzumacija  određene hrane uz pijenje vina donekle neutralizira štetni utjecaj alkohola.

Iako i po ovoj statistici, barem kod muškaraca, pijenje jednog pića svaki dan povećeva šansu za samo 1%, ili ako  ne piješ svaki dan, utjecaj je zanemariv

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 12:16 (Pixel).

1 0 hvala 0
3 godine

Znači nakrkati se maslaca, sira, guščjih jetara i ostale masnoće i udri po crnjaku.

Što bi rekao Izet, ako piješ umjereno možeš pit kolko oćeš.

13 godina

A je li netko istražio da li psihička patnja onih koji bi pili ali su se "osvijestili" nakon ovakvih upozoranja pa se uzdržavaju od konzumacije alkohola utječe na njihovo zdravlje ?? 

pae

0 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...

Znači nakrkati se maslaca, sira, guščjih jetara i ostale masnoće i udri po crnjaku.

Što bi rekao Izet, ako piješ umjereno možeš pit kolko oćeš.

tako je, ako uživaš uživaj kao kralj,  prvo dobra hrana onda dobro piće :)

13 godina
Pixel kaže...

Jedni tvrde bilo koja količina alkohola štetna, drugi tvrde da umjerena konzumacija crnog vina djeluje dobro na zdravlje, što potvrđuje i francuski paradoks.
A vjerojatno je stvar količine, tj doza do koje benefiti crnog vina nadjačavaju negativne stvari alkohola u njemu.

Možda i konzumacija  određene hrane uz pijenje vina donekle neutralizira štetni utjecaj alkohola.

Iako i po ovoj statistici, barem kod muškaraca, pijenje jednog pića svaki dan povećeva šansu za samo 1%, ili ako  ne piješ svaki dan, utjecaj je zanemariv

Jedno pitanje za daljnju diskusiju; u kojem kontekstu ste naveli "Francuski paradoks" kolega?! 
Poznata mi je činjenica konzumacije crnjaka na dnevnoj bazi, i ima velikog smisla! 

ATJ Lučko
3 godine

Treba jesti češće borovice, kupine i slično bobičasto voće, crno grožđe već ne bih preporučio u većim količinama radi šećera, to ima smisla, vino treba "ostaviti francuzima" ako gledamo zdravstvene benefite, ukoliko ćemo gledati uživanje i raspašoj piti alkohol koji najviše odgovara, koji ti se sviđa, ne se natjeravati na crno vino ukoliko nisi ljubitelj a pogotovo ne radi zdravlja, to su gluposti, imo.

Nedavno sam ponovno otkrio crni grah i crnu leću, tzv. beluga leća a pošto nisam ljubitelj voća jedem te dvije mahunarke (+ raznobojno povrće), imaju vrlo sličan sastav antioksidansa bobičastom voću uključujući i crno grožđe od kojih se pravi crno vino koje ćemo ko fol piti radi zdravlja...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 15:59 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
notloB kaže...

Treba jesti češće borovice, kupine i slično bobičasto voće, crno grožđe već ne bih preporučio u većim količinama radi šećera, to ima smisla, vino treba "ostaviti francuzima" ako gledamo zdravstvene benefite, ukoliko ćemo gledati uživanje i raspašoj piti alkohol koji najviše odgovara, koji ti se sviđa, ne se natjeravati na crno vino ukoliko nisi ljubitelj a pogotovo ne radi zdravlja, to su gluposti, imo.

Nedavno sam ponovno otkrio crni grah i crnu leću, tzv. beluga leća a pošto nisam ljubitelj voća jedem te dvije mahunarke (+ raznobojno povrće), imaju vrlo sličan sastav antioksidansa bobičastom voću uključujući i crno grožđe od kojih se pravi crno vino koje ćemo ko fol piti radi zdravlja...

Jedem to navedrno bobicasto, ukljucujuci i aroniju, ribizl, maline doslovno dvaki dan, al svejedno volim popit malo crnog vina za gust.

16 godina
ATJLučko kaže...
Pixel kaže...

Jedno pitanje za daljnju diskusiju; u kojem kontekstu ste naveli "Francuski paradoks" kolega?! 
Poznata mi je činjenica konzumacije crnjaka na dnevnoj bazi, i ima velikog smisla! 

Na ovo sam mislio

https://ovinu.info/francuski-paradoks/#:~:text=Francuski%2520paradoks%252C%2520definicija%2520%E2%80%93%2520%C5%A1ta%2520zna%C4%8Di,coronary%2520heart%2520disease%2520%E2%80%93%2520CHD).

9 godina

Da, zato moj djed ima 88 godina i ne prode dan koji ne zapocne rakijicom. Danas sve uzrokuje rak

Moj PC  
2 2 hvala 0
3 godine
Pixel kaže...

Jedem to navedrno bobicasto, ukljucujuci i aroniju, ribizl, maline doslovno dvaki dan, al svejedno volim popit malo crnog vina za gust.

To sam i mislio napisati, pij iz gušta, jer ti se sviđa, jer se želiš napiti a te fore "radi zdravlja" su bez veze, imo, osobno nisam ljubitelj vina, pogotovo bijelog, crno mi ponekad bude gušt popiti, više sam pivski tip i sve više i više mi se počinju sviđati otočna piva, ipa s mnogo hmelja mi je super a za po doma češki urquel, što gorče to bolje.

3 godine

To je vjerojatno 158 znanstveno istraživanje koje dokazuje kako ispijanje alkohola može uzrokovati/ili uzrokuje rak.

Ova ekipa znanstvenika je otkrila američki kontinent.

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

a što je to "alkoholno piće"? I ako je ta grupa tako općenita, zar je isto popiti dva aloholna pića u obliku piva, crnog vina ili rakije? Dodatno, da li je problem alkohol u obliku kao etanol, metanol, kombinirani unos ta dva ili neki treći? Da li arome i bojila igrau ulogu te d ali je npr. aromatizirana kemijska splačina u obliku "crnog vina" Ribar jednako štetna kao i prirodno fermentirano vrhunsko crno vino?

Toliko pitanja a tako lako se kelje etikete da uzrokuje rak

4 0 hvala 0
16 godina
Ges kaže...

a što je to "alkoholno piće"? I ako je ta grupa tako općenita, zar je isto popiti dva aloholna pića u obliku piva, crnog vina ili rakije? Dodatno, da li je problem alkohol u obliku kao etanol, metanol, kombinirani unos ta dva ili neki treći? Da li arome i bojila igrau ulogu te d ali je npr. aromatizirana kemijska splačina u obliku "crnog vina" Ribar jednako štetna kao i prirodno fermentirano vrhunsko crno vino?

Sva alkoholna pića zakiseljavaju tijelo. Rak opstaje samo u zakiseljenom organizmu (dokazano). Rak se može dobiti jer je genetika loša ili zbog stila života. Rekao bi da je genetika manji broj, jer se količina raka među populacijom povećava velikom brzinom gledajući unatrag 100 godina.

Prvi komentar na ovu temu je bio pametan, ali izgleda da je lakše dati nekom thumbs down.

16 godina
dd.inc kaže...
Ges kaže...

Sva alkoholna pića zakiseljavaju tijelo. Rak opstaje samo u zakiseljenom organizmu (dokazano). Rak se može dobiti jer je genetika loša ili zbog stila života. Rekao bi da je genetika manji broj, jer se količina raka među populacijom povećava velikom brzinom gledajući unatrag 100 godina.

Prvi komentar na ovu temu je bio pametan, ali izgleda da je lakše dati nekom thumbs down.

uopće ne sporim da alkohol ima štetan učinak i povećava vjerojatnost nastanka raka, no kako reče Paracelsus: "samo doza čini otrov" i o dozi i pričam. Naše tijelo ima sposobnost regeneracije a bolesti nastaju kada se sustav regeneracije više ne može nositi sa štetnim posljedicama procesa u tijelu. Stoga ako piješ alkohola onoliko koliko ti ga tijelo može obraditi i regenerirati se od nastale štete, nećeš vidjeti posljedice, iako ćeš povećavati potencijal za nastanak buduće štete od pijenja alkohola. E sad da li će taj potencijal trigerirati nastanak raka, ovisi i o mnogim drugim okolnostima, ne samo o unosu alkohola.

a glede kiselosti - sva mrtva tvar uzrokuje zakiseljavanje organizma jer bića (bakterije i gljivice) koje se hrane mrtvom tvari ju razlažu na kisele elemente. Zato treba jesti što manje obrađenu hranu i hranu koja zahtjeva manju obradu. Recimo da jedeš stalno kuhano bilje, svejedno bi zakiselio organizam, dok da jedeš isto bilje ali sirovo - ne bi. Meso tu definitivno nije problem već samo u kojoj količini ga se konzumira i s čime u kombinaciji (zato treba jesti sirovo i blanširano bilje + meso)

15 godina

kod alkohola sigurno nije problem zakiseljavanje, nego ciroza i majmunluk (OK, on se samo prije ispolji pod utjecajem alkohola) te s potonjim povezano kur...je

rak je tu samo dodatak...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Nisam previše u tome, odnosno nisam uopće ali mi je poznato da tijelo ima mehanizme održavati ph organizma u normali odnosno u određenim za tijelo blago alkalnim okvirima, jeo ti mrtve žohare i ocat svakodnevno tijelo će održati alkalnost u tim okvirima, cijela ta priča je, imo, pseudoznanost a i off topic a i ono što sam pročitao o alkalnoj dijeti ili kako se već zove ima nekih benefita ali da će izliječiti rak ili se neće pojaviti u tijelu ukoliko si na nekoj alkalnoj dijeti i slične gluposti su upravo to, gluposti bez znanstvenih dokaza, imo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 10:35 (notloB).
12 godina

Jedna od poveznica duhana, alkohola i karcinoma je u nacinu konzumacije. 

Uzmes za primjer bilo koji izlazak. Ekipa koj cuga, redovito ima i cigaretu u rukama. Pijes alkohol koji je otapalo za vecinu spojeva. Potegnes duhanski dim, pomijesas ga u ustima sa alkoholom i vec imas smjesu koja je kancerogena sama po sebi. Nakon toga uzmes u obzir da je sluznica u ustima, pogotovo ispod jezika maksimalno prokrvljena i dobijes savrsen ulazak kancerogenih spojeva "direktnom linijom". 

Ovo je samo kod karcinoma glave i vrata povezanost 2 najgora poroka danas.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice