ne treba za to biti znanstvenik, dovoljna je godišnja članarina od 8 € u knjižnici i možeš doznati da sve što uzrokuje prezakiseljenost organizma uzrokuje bolest ako se uzimaa u velik količinama ( tipa, kava, šećer, alkohol, meso, droga, junkfood i sl)
Znanstvena istraživanja potvrđuju povezanost alkoh
- poruka: 21
- |
- čitano: 2.769
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da je veći problem u tome što alkohol svake godine uzme puno više života od cigareta i droge zajedno, a opet se ne stavlja u koš s navedenim opijatima.
ne treba za to biti znanstvenik, dovoljna je godišnja članarina od 8 € u knjižnici i možeš doznati da sve što uzrokuje prezakiseljenost organizma uzrokuje bolest ako se uzimaa u velik količinama ( tipa, kava, šećer, alkohol, meso, droga, junkfood i sl)
Ma žlicu dvije soda bikerbone na dan i bit ćeš lužnat što god trpao u sebe tokom dana.
Uh, ovo već umara.
Danas rak možeš dobit i disanjem. Retoričko pitanje - hoćemo li i određena područja (poput većih gradova) početi etiketirati kao područja s povećanim rizikom od raka ili ćemo se počet bavit uzrocima problema?
Jedni tvrde bilo koja količina alkohola štetna, drugi tvrde da umjerena konzumacija crnog vina djeluje dobro na zdravlje, što potvrđuje i francuski paradoks.
A vjerojatno je stvar količine, tj doza do koje benefiti crnog vina nadjačavaju negativne stvari alkohola u njemu.
Možda i konzumacija određene hrane uz pijenje vina donekle neutralizira štetni utjecaj alkohola.
Iako i po ovoj statistici, barem kod muškaraca, pijenje jednog pića svaki dan povećeva šansu za samo 1%, ili ako ne piješ svaki dan, utjecaj je zanemariv
Znači nakrkati se maslaca, sira, guščjih jetara i ostale masnoće i udri po crnjaku.
Što bi rekao Izet, ako piješ umjereno možeš pit kolko oćeš.
A je li netko istražio da li psihička patnja onih koji bi pili ali su se "osvijestili" nakon ovakvih upozoranja pa se uzdržavaju od konzumacije alkohola utječe na njihovo zdravlje ??
Znači nakrkati se maslaca, sira, guščjih jetara i ostale masnoće i udri po crnjaku.
Što bi rekao Izet, ako piješ umjereno možeš pit kolko oćeš.
tako je, ako uživaš uživaj kao kralj, prvo dobra hrana onda dobro piće :)
Jedni tvrde bilo koja količina alkohola štetna, drugi tvrde da umjerena konzumacija crnog vina djeluje dobro na zdravlje, što potvrđuje i francuski paradoks.
A vjerojatno je stvar količine, tj doza do koje benefiti crnog vina nadjačavaju negativne stvari alkohola u njemu.
Možda i konzumacija određene hrane uz pijenje vina donekle neutralizira štetni utjecaj alkohola.
Iako i po ovoj statistici, barem kod muškaraca, pijenje jednog pića svaki dan povećeva šansu za samo 1%, ili ako ne piješ svaki dan, utjecaj je zanemariv
Jedno pitanje za daljnju diskusiju; u kojem kontekstu ste naveli "Francuski paradoks" kolega?!
Poznata mi je činjenica konzumacije crnjaka na dnevnoj bazi, i ima velikog smisla!
Treba jesti češće borovice, kupine i slično bobičasto voće, crno grožđe već ne bih preporučio u većim količinama radi šećera, to ima smisla, vino treba "ostaviti francuzima" ako gledamo zdravstvene benefite, ukoliko ćemo gledati uživanje i raspašoj piti alkohol koji najviše odgovara, koji ti se sviđa, ne se natjeravati na crno vino ukoliko nisi ljubitelj a pogotovo ne radi zdravlja, to su gluposti, imo.
Nedavno sam ponovno otkrio crni grah i crnu leću, tzv. beluga leća a pošto nisam ljubitelj voća jedem te dvije mahunarke (+ raznobojno povrće), imaju vrlo sličan sastav antioksidansa bobičastom voću uključujući i crno grožđe od kojih se pravi crno vino koje ćemo ko fol piti radi zdravlja...
Treba jesti češće borovice, kupine i slično bobičasto voće, crno grožđe već ne bih preporučio u većim količinama radi šećera, to ima smisla, vino treba "ostaviti francuzima" ako gledamo zdravstvene benefite, ukoliko ćemo gledati uživanje i raspašoj piti alkohol koji najviše odgovara, koji ti se sviđa, ne se natjeravati na crno vino ukoliko nisi ljubitelj a pogotovo ne radi zdravlja, to su gluposti, imo.
Nedavno sam ponovno otkrio crni grah i crnu leću, tzv. beluga leća a pošto nisam ljubitelj voća jedem te dvije mahunarke (+ raznobojno povrće), imaju vrlo sličan sastav antioksidansa bobičastom voću uključujući i crno grožđe od kojih se pravi crno vino koje ćemo ko fol piti radi zdravlja...
Jedem to navedrno bobicasto, ukljucujuci i aroniju, ribizl, maline doslovno dvaki dan, al svejedno volim popit malo crnog vina za gust.
Jedni tvrde bilo koja količina alkohola štetna, drugi tvrde da umjerena konzumacija crnog vina djeluje dobro na zdravlje, što potvrđuje i francuski paradoks.
A vjerojatno je stvar količine, tj doza do koje benefiti crnog vina nadjačavaju negativne stvari alkohola u njemu.
Možda i konzumacija određene hrane uz pijenje vina donekle neutralizira štetni utjecaj alkohola.
Iako i po ovoj statistici, barem kod muškaraca, pijenje jednog pića svaki dan povećeva šansu za samo 1%, ili ako ne piješ svaki dan, utjecaj je zanemariv
Jedno pitanje za daljnju diskusiju; u kojem kontekstu ste naveli "Francuski paradoks" kolega?!
Poznata mi je činjenica konzumacije crnjaka na dnevnoj bazi, i ima velikog smisla!
Na ovo sam mislio
https://ovinu.info/francuski-paradoks/#:~:text=Francuski%2520paradoks%252C%2520definicija%2520%E2%80%93%2520%C5%A1ta%2520zna%C4%8Di,coronary%2520heart%2520disease%2520%E2%80%93%2520CHD).
Da, zato moj djed ima 88 godina i ne prode dan koji ne zapocne rakijicom. Danas sve uzrokuje rak
Jedem to navedrno bobicasto, ukljucujuci i aroniju, ribizl, maline doslovno dvaki dan, al svejedno volim popit malo crnog vina za gust.
To sam i mislio napisati, pij iz gušta, jer ti se sviđa, jer se želiš napiti a te fore "radi zdravlja" su bez veze, imo, osobno nisam ljubitelj vina, pogotovo bijelog, crno mi ponekad bude gušt popiti, više sam pivski tip i sve više i više mi se počinju sviđati otočna piva, ipa s mnogo hmelja mi je super a za po doma češki urquel, što gorče to bolje.
To je vjerojatno 158 znanstveno istraživanje koje dokazuje kako ispijanje alkohola može uzrokovati/ili uzrokuje rak.
Ova ekipa znanstvenika je otkrila američki kontinent.
a što je to "alkoholno piće"? I ako je ta grupa tako općenita, zar je isto popiti dva aloholna pića u obliku piva, crnog vina ili rakije? Dodatno, da li je problem alkohol u obliku kao etanol, metanol, kombinirani unos ta dva ili neki treći? Da li arome i bojila igrau ulogu te d ali je npr. aromatizirana kemijska splačina u obliku "crnog vina" Ribar jednako štetna kao i prirodno fermentirano vrhunsko crno vino?
Toliko pitanja a tako lako se kelje etikete da uzrokuje rak
a što je to "alkoholno piće"? I ako je ta grupa tako općenita, zar je isto popiti dva aloholna pića u obliku piva, crnog vina ili rakije? Dodatno, da li je problem alkohol u obliku kao etanol, metanol, kombinirani unos ta dva ili neki treći? Da li arome i bojila igrau ulogu te d ali je npr. aromatizirana kemijska splačina u obliku "crnog vina" Ribar jednako štetna kao i prirodno fermentirano vrhunsko crno vino?
Toliko pitanja a tako lako se kelje etikete da uzrokuje rak
Sva alkoholna pića zakiseljavaju tijelo. Rak opstaje samo u zakiseljenom organizmu (dokazano). Rak se može dobiti jer je genetika loša ili zbog stila života. Rekao bi da je genetika manji broj, jer se količina raka među populacijom povećava velikom brzinom gledajući unatrag 100 godina.
Prvi komentar na ovu temu je bio pametan, ali izgleda da je lakše dati nekom thumbs down.
a što je to "alkoholno piće"? I ako je ta grupa tako općenita, zar je isto popiti dva aloholna pića u obliku piva, crnog vina ili rakije? Dodatno, da li je problem alkohol u obliku kao etanol, metanol, kombinirani unos ta dva ili neki treći? Da li arome i bojila igrau ulogu te d ali je npr. aromatizirana kemijska splačina u obliku "crnog vina" Ribar jednako štetna kao i prirodno fermentirano vrhunsko crno vino?
Toliko pitanja a tako lako se kelje etikete da uzrokuje rak
Sva alkoholna pića zakiseljavaju tijelo. Rak opstaje samo u zakiseljenom organizmu (dokazano). Rak se može dobiti jer je genetika loša ili zbog stila života. Rekao bi da je genetika manji broj, jer se količina raka među populacijom povećava velikom brzinom gledajući unatrag 100 godina.
Prvi komentar na ovu temu je bio pametan, ali izgleda da je lakše dati nekom thumbs down.
uopće ne sporim da alkohol ima štetan učinak i povećava vjerojatnost nastanka raka, no kako reče Paracelsus: "samo doza čini otrov" i o dozi i pričam. Naše tijelo ima sposobnost regeneracije a bolesti nastaju kada se sustav regeneracije više ne može nositi sa štetnim posljedicama procesa u tijelu. Stoga ako piješ alkohola onoliko koliko ti ga tijelo može obraditi i regenerirati se od nastale štete, nećeš vidjeti posljedice, iako ćeš povećavati potencijal za nastanak buduće štete od pijenja alkohola. E sad da li će taj potencijal trigerirati nastanak raka, ovisi i o mnogim drugim okolnostima, ne samo o unosu alkohola.
a glede kiselosti - sva mrtva tvar uzrokuje zakiseljavanje organizma jer bića (bakterije i gljivice) koje se hrane mrtvom tvari ju razlažu na kisele elemente. Zato treba jesti što manje obrađenu hranu i hranu koja zahtjeva manju obradu. Recimo da jedeš stalno kuhano bilje, svejedno bi zakiselio organizam, dok da jedeš isto bilje ali sirovo - ne bi. Meso tu definitivno nije problem već samo u kojoj količini ga se konzumira i s čime u kombinaciji (zato treba jesti sirovo i blanširano bilje + meso)
kod alkohola sigurno nije problem zakiseljavanje, nego ciroza i majmunluk (OK, on se samo prije ispolji pod utjecajem alkohola) te s potonjim povezano kur...je
rak je tu samo dodatak...
Nisam previše u tome, odnosno nisam uopće ali mi je poznato da tijelo ima mehanizme održavati ph organizma u normali odnosno u određenim za tijelo blago alkalnim okvirima, jeo ti mrtve žohare i ocat svakodnevno tijelo će održati alkalnost u tim okvirima, cijela ta priča je, imo, pseudoznanost a i off topic a i ono što sam pročitao o alkalnoj dijeti ili kako se već zove ima nekih benefita ali da će izliječiti rak ili se neće pojaviti u tijelu ukoliko si na nekoj alkalnoj dijeti i slične gluposti su upravo to, gluposti bez znanstvenih dokaza, imo.
Jedna od poveznica duhana, alkohola i karcinoma je u nacinu konzumacije.
Uzmes za primjer bilo koji izlazak. Ekipa koj cuga, redovito ima i cigaretu u rukama. Pijes alkohol koji je otapalo za vecinu spojeva. Potegnes duhanski dim, pomijesas ga u ustima sa alkoholom i vec imas smjesu koja je kancerogena sama po sebi. Nakon toga uzmes u obzir da je sluznica u ustima, pogotovo ispod jezika maksimalno prokrvljena i dobijes savrsen ulazak kancerogenih spojeva "direktnom linijom".
Ovo je samo kod karcinoma glave i vrata povezanost 2 najgora poroka danas.