Obicno cigarim Memphis a ako nije na stanju onda palim Seasonic napajanja.
Skrivena cijena pušenja: svaka cigareta skraćuje o
- poruka: 33
- |
- čitano: 8.051
- |
- moderatori:
vincimus
Slažem se sa svima i o riziku, i o guštu, i o socijalnom aspektu čik pauza.
Al psmtr, da ne možeš u praktički niti jedan kafić ući i da nije zadimljen, osim u Mcdonalds.
...barem znam od čega ću umrijeti, od gušenja u katranu sakupljenom godinama pušačkog staža, gadna smrt nakon agonije sporog davljenja koja prethodi.
Ne moraš biti tako optimističan odmah
Poslušaj što je neki dan u Joe Rogana govorio Mel Gibson. Isto kaže da je bio pušač 45 godina i da mu je doktor rekao da ima početni stadij neke gadne plučne bolesti. Nekakvim lijekovima je regenerirao pluća.
A zanimljivo da i on kaže kako je prestao pušiti zbog knjige koju su ovdje već spomenuli kolege.
Ja sam isto čuo za tu knjigu ali je nisam bio pročitao a opet sam prestao.
Bijah pušač 15-ak godina, po kutija dnevno... Toliko sam emocionalno i na svaki drugi način bio vezan za duhan da sam mislio kako nikada neću prestati. Međutim prestao sam više iz inata nekakvog i dokazivanja. Natjecao se sa prijateljem tko će duže bez cigara i tako postao nepušač.
Pozitivne strane nepušenja je što ne smrdim na dim, hrana ima okus, bolje osjetim i mirise, manje boli želudac i pluća, više peneza ostane za druge stvari, ne osjećam se primoran zapaliti kao da je to jače od mene...itd
Negativna strana je ta da se bez cigara osjećam gluplje. Ali doslovno kao da mi je kvocijent inteligencije pao. Nekad mi baš dođe da zapalim samo da "razbistrim misli"...
Nitko me ne može uvjeriti da je to subjektivan osjećaj. Čak sam i čitao neka istraživanja kako je NIKOTIN (ne duhanski dim nego nikotin) zdrav za mozak te da pušači ne mogu oboliti od Parkinsona i Alzheimera kao i drugih neurdegenerativnih bolesti... Ali zato obolijevaju od plućnih i kardiovaskularnih bolesti jelte
Eto tko misli da ne može prestati pušiti neka pogleda tu knjigu od Alena Carra. A nije loš bio ni podcast sa Melom Gibsonom od neki dan..
LP