Sve što želim u 2025. je interkontinentalni digita

poruka: 9
|
čitano: 2.987
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve što želim u 2025. je interkontinentalni digita".
15 godina

Joj Ivane, pazi što si želiš... jer mogao bi to i dobiti. 

4 2 hvala 0
11 godina

Govorim o digitalnom identitetu koji se nosi bez obzira gdje se nalazite, bez obzira kojoj instituciji pristupate.

Dokle god je to amerika ili pravi dio evrope. Daj se malo ispljuskaj hladnom vodom.

0 2 hvala 0
8 godina

Moze.

Moze i chipiranje.

Dobar Floki.

Vau Vau.

Samo ambicije sustava nece stati na tome, a koliko vidimo nece se ni ubrzati redovi po aerodromima.

Nakon covid cijepljenja smo dobili sto? Papir. Na papiru barcode koji mi niko nikada nije skenirao. Biometrijska putovnica, ista stvar.

12 2 hvala 0
16 godina
Re: Sve što želim u 2025. je interkontinentalni di
Možda 2052.
Kladio bi se, da će to biti WeChat-ID

0 0 hvala 0
11 godina
I tako krenulo se drukati u korist digitalne kotrole, upce ne sumnjam da bi takvi promovirali i pseci okovratnik da je to na dnevnom redu.

5 0 hvala 0
6 godina

"Proputovao sam svijet ali birokracija me ubila."

rekao Nikada Nitko

"Planetarni Digitalni ID" je riješenje koje traži problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 4:23 (gpd).

5 0 hvala 0
11 godina

Jedino što bi bilo ok, jest da na nivou EU imamo jedinstvenu karticu za vozačku, osobnu i zdravstvenu, a ne da moramo nositi 3. I to je to. Kakvi vražji digitalni identiteti koji su dostupni svima na svijetu u svakom trenutku.

Iz općeg stajališta, jel autor razmislio o GDPR-u, CCPA-u itd?

Sa nacionalnog stajališta, jel autor razmislio da to baš ne bi bilo super u pogledu nacionalne sigurnosti.

Jel autor mislio na to da bi opresivni režimi s lakoćom pohvatali prebjege, disidente, novinare i slično?

U privatnom pogledu, ne, ne želimo naše podatke u bazama podataka, koji su dostupni kad netko zaželi, te da ima mogućnost praćenja u realnom vremenu.

Rješenje naših problema nije digitalizacija svih aspekta naših života, štoviše vjerujem da bi donijelo više problema nego rješenja. Već sad je sve teže, pa skoro nemoguće bez tehnologije funkcionirati u društvu. Gubimo izbor i primorani smo na korištenje iste.

Nadglednik dina
Moj PC  
7 0 hvala 0
5 godina
Koliko je plaćen ovaj članak?
Pitam za prijatelja...

3 0 hvala 0
11 godina
Plus nema volje da se razmotre povecani rizici tipa hakiranje identiteta, ko da hakera nema i da nema kontinuirane stete od takvih sigurnosnih proboja.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice