A Bože moj, kao što je Altman rekao, trebaju svi uložiti da se skupi 10-tak triliona $, pa možda nekaj bude od toga osim glorified spelling checkera ili još manje pouzdane / biased / halucinirajuće verzije Wikipedije, odnosno verzije osrednje tajnice (opet biased / halucinirajuće) kad treba napravit sažetak većeg teksta. Za kodiranje ne znam šta reći, za bilo kaj ozbiljnije još uvijek radije napišem sam od početka dobar, nego da debugiram i rekonstruiram hrpu lošeg AI generirananog koda u 10 iteracija. Vrlo lako je moguće zamislit tehnički debilitiranu sljedeću generaciju programera "odraslu" na takvom kodiranju. Da ne spominjemo etičku upitnost i legalnost na čijem je sve kodu AI treniran i da li se autori tog koda s time slažu. Da je treniran samo na Microsoftovom kodu onda bi tek bio totalno za drek . Ak na tome sve i ostane, kaj Altmana briga kad će barem 1% od tih triliona u međuvremenu sletit u njegov džepek.
Ah da, GREEN sranja kojima nas inače xebu u zdrav mozak na sve strane nećemo ni spominjat, a samo ChatGPT već sada troši barem 4x više nego što je kapacitet NE Krško (probajte ga pitat da vam sam izračuna, 200 milja queries per day što je vrlo vrlo konzervativno). Licemjerno sve skupa do bola. Treba nam Butlerian Jihad.