AI prepoznaje aromatske note i razlikuje viskije a

poruka: 5
|
čitano: 1.367
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI prepoznaje aromatske note i razlikuje viskije a".
2 mjeseca

Opa napadaju se samo visoko plaćena zanimanja. Nakon "umjetnika", "programera", sličnih i drugih visoko plaćenih poslova UI napada sad i kušače.

Mi se nadali kao i Asimov i njemu slični da će roboti zamijeniti robotnike, one dosadne poslove, da će nam roboti biti robovi a mi uživati u blagodatima, ovako ispada da uzimaju samo gospodske poslove. Dobro nije samo gospodske, vojska prednjači, a Asimov se okreće u grobu, njegove zakone https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Tri_zakona_robotike nitko ne šljivi. 

1 0 hvala 0
6 godina
Re: AI prepoznaje aromatske note i razlikuje viski
Sirotanovic kaže...

Opa napadaju se samo visoko plaćena zanimanja. Nakon "umjetnika", "programera", sličnih i drugih visoko plaćenih poslova UI napada sad i kušače.

Mi se nadali kao i Asimov i njemu slični da će roboti zamijeniti robotnike, one dosadne poslove, da će nam roboti biti robovi a mi uživati u blagodatima, ovako ispada da uzimaju samo gospodske poslove. Dobro nije samo gospodske, vojska prednjači, a Asimov se okreće u grobu, njegove zakone https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Tri_zakona_robotike nitko ne šljivi. 

Zakoni robotike su ugrađeni implicitno u svaki korisni alat koji čovjek koristi. Alati koji nema neke takve implicitne "Zakone" niti je alat niti je koristan.

To, vrijedi i za oružje , oružja koja bi ubijala sve ljude bez razlike, su uglavnom zabranjena. i rijetko se koriste, uglavnom u momentima ludila.

Stvar je implicitna, moguće je napraviti takvu napravu bez ugrađenih "zakona" , ali nije pametno.

Ovo drugo, to je prvi napisao Karl Marx,  za post-kapitalističko i post-scarcity društvo, a ne Asimov.

Nismo još došli do robota koji bi autonomno obavljali većinu danas postojećih fizičkih poslova.

Čitaj znanstvenu fantastiku, tamo ti sve piše. Od Jules Verna, pa nadalje. (Jules Verne je predvidio podmornicu, do u detalje zakovice, doslovno.)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2024 14:42 (gpd).
9 godina

sad smo tek nayebali, kad se ai uhvati flase.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 mjeseca
Dobro @gpd kako onda tumačiš zakon robotike ako vojni robot napada čovjeka?

Nisam napisao da je Asimov napisao nešto tipa post kapitalističko društvo, zapravo krivo je Asimov ubačen u rečenicu. Nego više sam išao na današnje trendovsko šurovanje firmi UI i robota sa vojskom, ubacivanje autonomnih letjelica, vozila i robota u vojne svrhe. Gdje zaista ne vidim kako zakoni robotike mogu važiti.

Jesi siguran za ono "većina fizičkog posla se ne može autonomno obaviti", koliko posto? Može se štošta još automatizirati ali nije isplativo, ljudi/radnici su jeftiniji.
6 godina
Sirotanovic kaže...
Dobro @gpd kako onda tumačiš zakon robotike ako vojni robot napada čovjeka?

Nisam napisao da je Asimov napisao nešto tipa post kapitalističko društvo, zapravo krivo je Asimov ubačen u rečenicu. Nego više sam išao na današnje trendovsko šurovanje firmi UI i robota sa vojskom, ubacivanje autonomnih letjelica, vozila i robota u vojne svrhe. Gdje zaista ne vidim kako zakoni robotike mogu važiti.

Jesi siguran za ono "većina fizičkog posla se ne može autonomno obaviti", koliko posto? Može se štošta još automatizirati ali nije isplativo, ljudi/radnici su jeftiniji.

Da, zapravo ne znam što sam mislio pod time, za vojne robote. vjerojatno da operater vojnog robota neće biti ozljeđen ako je robot ispravan.

Inače u Asimovim pričama roboti mogu ubijati ljude, ako je čovječanstvo ugroženo. (Nulti zakon)

Nije točno da Asimova nitko "ne šljivi", prije Asimova, roboti su u fikciji bili nešto kao frankenštajn , napadali bi uvijek ljude i svoje kreatore.

Onda je asimov dao viziju budućnosti gdje robot nije frankenštajn.

Mi smo sad u fazi gdje se dušebrižnici brinu da tzv. UI ne bi bila loša za ljude, ali doći ćemo uskoro u tu Asimovu fazu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2024 2:57 (gpd).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice