Baš sam si razmišljao da stavim 2x4TB u RAID1, ali nije baš jeftino
Samsung 990 EVO Plus 4 TB - Brz, hladan i nepoderi
- poruka: 26
- |
- čitano: 4.554
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imaš kingston renegade za 278e u njemačkom amazonu i besplatnu dostavu
karakteristikama je renegade neprimjetno slabiji, a na dva komada ti je to barem 100 eura uštede
No DRAM, no buy.
Zašto bi ti trebao DRAM ako imaš HMB?
Pa zato što je HMB inferioran i ne može replicirati sve što može DRAM.
Imaš hrpe članaka po netu pa čitaj.
Svaki flagship ssd ima dram, očito s razlogom, a ovaj trend uklanjanja dram-a i zamjena s lošijom solucijom je samo radi uštede proizvođača i to mogu prihvatiti samo u nižem rangu ssd-ova, a ne kod ovog samsunga.
karakteristikama je renegade neprimjetno slabiji, a na dva komada ti je to barem 100 eura uštede
Može naći iste/slične cijene za taj ssd i na nabavi.net.
pa i nije baš ista, razlika je skoro 20 eura
na dva komada je to 40 eura + besplatna dostava
svaki high end pcie 4.0/5.0 ssd se u laptopu grije, jer je tijesno i nema kud odlaziti toplina + nemaš mjesta niti za onaj minimalni hladnjak s matične
samsung jest nešto bolji po tom pitanju i za laptop možda pogodniji
renegade ima otprilike triput već keš od samsunga, ima ddram, u zahtjevnijim situacijama je bolji
za nezahtjevne korisnike ionako su podjednaki
što se keša tiče, i u jednom i drugom slučaju je riječ o pseudoslc kešu, što znači da tlc memorija 'glumi' slc keš
posljedica je da se keš smanjuje s popunjenošću ssd-a, pa tih 200-tinjak gb keša kod samsunga fercera dok je ssd prazan - čim ga napuniš do pola, keš padne upola i brzine padaju brže
kingston ima triput veći keš + ddram, zato je u zahtjevnijim situacijama bolji, iako mu je kontroler nešto stariji
Ah, neću onda ni gledati link, ako je kod nas 20€ skuplji, čisto zbog garancije.
Kod nas je ipak lakše realizirati garanciju (bar mislim, nisam nikada s amazona nešto vraćao)
Baš sam u potrazi za 4 GB SSD, trebao bih bar s pet godina garancije, a to ove slabije marke ne daju, već samo 36.
Ima i netko podatak o 2 TB m2 SSD , da je jeftiniji od drugih, a ima pet god. garancije (trgovine HR) ?
pa i nije baš ista, razlika je skoro 20 eura
Samo što moraš platit dostavu neispravnog ssd'a do amazon.de, za 19 eura razlike bolje ovdje kupit i miran si sa garom.
Ah, neću onda ni gledati link, ako je kod nas 20€ skuplji, čisto zbog garancije.
Kod nas je ipak lakše realizirati garanciju (bar mislim, nisam nikada s amazona nešto vraćao)
garancija kod amazona je 5 godina i 100% je sigurna, ja sam vraćao na amazon i nema nikakvih problema, čak sam više puta imao problem ostvarivanja garancije s domaćim trgovinama nego sa amazonom
Samo što moraš platit dostavu neispravnog ssd'a do amazon.de, za 19 eura razlike bolje ovdje kupit i miran si sa garom.
jer kod nas ne moraš plaćati dostavu servisu... a dostava ssd-a od 7-8 grama za njemačku je 50 eura...
ajde molim te ostavi se gluposti
garancija kod amazona je 5 godina i 100% je sigurna, ja sam vraćao na amazon i nema nikakvih problema, čak sam više puta imao problem ostvarivanja garancije s domaćim trgovinama nego sa amazonom
jer kod nas ne moraš plaćati dostavu servisu... a dostava ssd-a od 7-8 grama za njemačku je 50 eura...
ajde molim te ostavi se gluposti
Pa nemoraš kod nas plaćati dostavu ako živiš u nekom većem gradu ako ti je relativno blizu dućan/servis, ja živim u Zagrebu i šta bi plaćao dostavu. A ti se uhvatio ljudi koji ne žive po većim gradovima valjda koji moraju plaćat dostavu, takvih po tebi je valjda 99% hrvata. Po tebi je bolje kupit jeftinije nešto za 19 eura, potrošit sigurno cca 10 eura na dostavu jer Njemačka nije blizu i čekaš sigurno cca 1-2 tjedna više. Radije potrošim 19 eura više ovdje i sve bude puno brže, a šta si ti uštedio, 9 eura, i čekaš duže i zajebavaš se više, znači niđe veze. Ti bi trebao na neki reality check šta je isplativije i razumnije, jer ovo šta pričaš je vremenski neisplativo i nerazumno i skroz kriv savjet. Da je razlika dupla e onda bi bilo isplativo. Al 19 eura, daj me nemoj zajebavat. Imaš za ssd 287.73 eura, al nemaš još tih 18.27 pa da imaš garu u HR gdje je sve brže i efikasnije. I nedo bog da moraš u tih 2-3-5 godina, dvaput ili triput slat, ode, 20-30 eura, ali ako ti misliš da si u plusu knock yourself out. I evo ostavljam se tvojih gluposti i tvojih savjeta, definitivno.
https://www.protis.hr/products/details/kingston-fury-renegade-4000gb-m2-pcie/185240
A ti se uhvatio ljudi koji ne žive po većim gradovima valjda koji moraju plaćat dostavu, takvih po tebi je valjda 99% hrvata.
gdje sam se ja 'uhvatio ljudi koji ne žive po većim gradovima valjda koji moraju plaćat dostavu, takvih po tebi je valjda 99% hrvata'
de molim te pokaži u mojim postovima gdje uopće pričam o ljudima izvan većih gradova, o 99% hrvata i ostalo što izmišljaš da sam rekao?
Po tebi je bolje kupit jeftinije nešto za 19 eura, potrošit sigurno cca 10 eura na dostavu jer Njemačka nije blizu i čekaš sigurno cca 1-2 tjedna više.
nekako ti je promakla napomena da je dostava za ovaj ssd na amazonu besplatna
Radije potrošim 19 eura više ovdje i sve bude puno brže, a šta si ti uštedio, 9 eura, i čekaš duže i zajebavaš se više, znači niđe veze.
promakla ti je očito i da je preporuka kolegi koji traži dva ssd-a i da je ušteda minimalno 40 eura, jer naše trgovine baš nemaju običaj davati besplatnu dostavu za razliku od amazona
odnekud si izvukao uštedu od 9 eura, iako je ušteda preko 40 eura...
...jer ovo šta pričaš je vremenski neisplativo i nerazumno i skroz kriv savjet.
ozbiljno? uštediti 40+ eura je nerazuman savjet
ajde neka
I nedo bog da moraš u tih 2-3-5 godina, dvaput ili triput slat, ode, 20-30 eura
u zadnjih 10 godina kupio sam preko 10 ssd-ova, niti jedan se nije pokvario, niti sam iti jednog morao slat natrag
A ti se uhvatio ljudi koji ne žive po većim gradovima valjda koji moraju plaćat dostavu, takvih po tebi je valjda 99% hrvata.
gdje sam se ja 'uhvatio ljudi koji ne žive po većim gradovima valjda koji moraju plaćat dostavu, takvih po tebi je valjda 99% hrvata'
de molim te pokaži u mojim postovima gdje uopće pričam o ljudima izvan većih gradova, o 99% hrvata i ostalo što izmišljaš da sam rekao?
Po tebi je bolje kupit jeftinije nešto za 19 eura, potrošit sigurno cca 10 eura na dostavu jer Njemačka nije blizu i čekaš sigurno cca 1-2 tjedna više.
nekako ti je promakla napomena da je dostava za ovaj ssd na amazonu besplatna
Radije potrošim 19 eura više ovdje i sve bude puno brže, a šta si ti uštedio, 9 eura, i čekaš duže i zajebavaš se više, znači niđe veze.
promakla ti je očito i da je preporuka kolegi koji traži dva ssd-a i da je ušteda minimalno 40 eura, jer naše trgovine baš nemaju običaj davati besplatnu dostavu za razliku od amazona
odnekud si izvukao uštedu od 9 eura, iako je ušteda preko 40 eura...
...jer ovo šta pričaš je vremenski neisplativo i nerazumno i skroz kriv savjet.
ozbiljno? uštediti 40+ eura je nerazuman savjet
ajde neka
I nedo bog da moraš u tih 2-3-5 godina, dvaput ili triput slat, ode, 20-30 eura
u zadnjih 10 godina kupio sam preko 10 ssd-ova, niti jedan se nije pokvario, niti sam iti jednog morao slat natrag
Govorim da ako se pokvari ssd moraš platiti 10 eura dostave do servisa, i troši se lagano ušteda od 40 eura. U ovom slučaju od kolege bi se možda i isplatilo ako mu se da zajebavat sa time, plaćat mogucu dostavu par puta itd, možda krivo pošalju pa plačaj dostavu nazad, mislim šanse male al ipak dešava se, al opet ako daje 600 eura za to onda ima i tih 40 da ne čeka tjedan - dva dana i ne šalje poštom i plaća desetke eura dostave do Njemačke i ima garu u HR, i puno je lakše prodat nešto ako ima garanciju u HR. Što se kvarenja tiče prije 10 dana vratio sam u Sanctu Domenicu Samsung ssd 980 pro 1 tb, i vratili mi novce jer je bio neispravan nakon dvije godine korištenja. Chances are low but never zero.
Govorim da ako se pokvari ssd moraš platiti 10 eura dostavedo servisa.
kakve onda veze ima današnja razlika u cijeni? otkud si onda došao do uštede od 'samo 9 eura'?
btw., amazon vraća troškove tvoje dostave kod eventualnog vraćanja u garantnom roku
dakle, ne, čak niti da se pokvari, što je situacija 'možda i ako', čak niti u tom slučaju ne košta te slanje u njemačku ništa
razlika za dva ssd-a koja sam preporučio kolegi je 40+ eura, sve ostalo su tvoje fantazije i mislim da je vrijeme da se završi ova besmislena rasprava
Govorim da ako se pokvari ssd moraš platiti 10 eura dostavedo servisa.
kakve onda veze ima današnja razlika u cijeni? otkud si onda došao do uštede od 'samo 9 eura'?
btw., amazon vraća troškove tvoje dostave kod eventualnog vraćanja u garantnom roku
dakle, ne, čak niti da se pokvari, što je situacija 'možda i ako', čak niti u tom slučaju ne košta te slanje u njemačku ništa
razlika za dva ssd-a koja sam preporučio kolegi je 40+ eura, sve ostalo su tvoje fantazije i mislim da je vrijeme da se završi ova besmislena rasprava
Vrate novce ako vratiš odma nakon 14 dana, odnosno platiš dostavu pa refundiraju. A kasnije svu eventualnu dostavu moraš sam platiti. Ako uzme jedan ssd, i uštedi 19 eura, i ako mu se pokvari nakon 6 mjeseci godine dana, mora platiti dostavu 10 ojra i ostane mu ušteda od 9 eura. Jednostavno za izračunat. Radije dam 19 eura više za 4 tb ssd u Protisu nego se hebem sa garancijom U DE. I nije 40+ eura nego je 38 eura razlike za 2 komada. I nek mu se pokvare nakon godine, dvije, mora platit 10 eura dostave pa je uštedio 28 eura. Hebo 38 eura a ima garu u HR i ako pokušam prodat kasnije puno ću lakše prodat i manje čekam na servis. Ali kome se zajebava nek se naravno zajebava sa navedenim.
ama čovječe jel tebi jasno da se tvoja filozofija svodi na to da gubiš 10 eura AKO ti se pokvari ssd i AKO možeš prošetat sam do trešnjevke
mnogi i u zagrebu nejdu do trgovine nego naruče dostavom, ako ništa drugo zbog prava na povrat u roku 14 dana ili zato jer im se nejde na trešnjevku iz dubrave ili novog zagreba
uostalo, iz amazona TI refundiraju i troškove tvoje dostave do njih, odnosno, oni šalju dostavnu službu kojoj moraš predat zapakirani predmet za koji tražiš garanciju
i čemu uopće priča o lakšoj prodaji, bržem servisu u hrvatskoj (how yes no) i ostale pizdarije
možda kolega ne misli prodavat, možda mu se ne pokvari ssd, možda ionako šalje dostavom u servis čak i iz zagreba, možda je hrvatski servis sporiji od njemačkog, možda, možda, možda, možda...
jel ne kužiš - prilikom kupovine za kolegu ta dva ssd-a su jeftinija 40+ eura i točka
sve drugo su tvoje fantazije i hrpa možda i što ako
slanje ssd za njemacku nikako nije 50 eura...ja neki dan slao paket od 30 kila za njemacku i cijena je bila oko 46 eura
to je tocno ukoliko jenunutar 14 dana, ovdje se prica kad prodje taj period a unutar garancije
U svakom slucaju samsungov ssd se vec godinama kupuje samo i iskljucivo ako si "brandist". U svakom drugom slucaju ima bolje, pouzdanije, kvalitetnije za primjetno manje novca. Cemu rasprava?
U svakom slucaju samsungov ssd se vec godinama kupuje samo i iskljucivo ako si "brandist". U svakom drugom slucaju ima bolje, pouzdanije, kvalitetnije za primjetno manje novca. Cemu rasprava?
Da, ima jeftinije. I uglavnom se stvar svodi na to da je samsung u pravilu uvijek nešto skuplji od konkurencije. Od kad postoje SSD-i kupujem u pravilu isključivo Samsunge. Valjda sam ih stotinjak pougrađivao po kantama, ima i nešto vanjskih, 90% su valjda bili Samsungovi i riknuo je do sad jedan. Uzeo sam jednog Kingstona NV2 2TB prije cca dvije godine, ako i toliko. Ono, ajde da malo šaramo. I taj je valjda najveće smeće u povijesti čovječanstva koje je završilo u vreći za elektronički otpad. Samsung je Bog, otac i domovina SSD-a i NVMe-a u vijeke vjekova amen. Bez obzira kaj sam sad za BF uzeo jedan WD Blue 2TB jer je bio ispod 100€ a 990 Evo 37€ skuplji.
Da, ima jeftinije. I uglavnom se stvar svodi na to da je samsung u pravilu uvijek nešto skuplji od konkurencije. Od kad postoje SSD-i kupujem u pravilu isključivo Samsunge. Valjda sam ih stotinjak pougrađivao po kantama, ima i nešto vanjskih, 90% su valjda bili Samsungovi i riknuo je do sad jedan. Uzeo sam jednog Kingstona NV2 2TB prije cca dvije godine, ako i toliko. Ono, ajde da malo šaramo. I taj je valjda najveće smeće u povijesti čovječanstva koje je završilo u vreći za elektronički otpad. Samsung je Bog, otac i domovina SSD-a i NVMe-a u vijeke vjekova amen. Bez obzira kaj sam sad za BF uzeo jedan WD Blue 2TB jer je bio ispod 100€ a 990 Evo 37€ skuplji.
Znaci brandist si i to je ok, za tebe. Ali na osnovu toga davati preporuke je zlonamjerno.
Samsung je Bog, otac i domovina SSD-a i NVMe-a u vijeke vjekova amen.
Nikad bio niti će biti, zapravo su dobri samo u onom najvišem Pro segmentu, ali tamo koštaju 30% više od konkurencije pa ih opet nema potrebe uzimati u obzir.
Ja imao 2x samsung 970 evo plus i 1x samsung 980.
970 evo plus se zagrijavao toliko da je bacao errore pri većem prijenosu fajlova.
Sve prodao i nikad više samsung kod mene.
Njihov SATA model 870 EVO je jako dobar i to je to, ali nvme nikako...
Ali eto, svatko ima svoje preferencije...
Glupost. 990 Pro sa heatsinkom je sada 330 eura, a bio je i jeftiniji. Zasto bi vise dao za gori proizvod.