Čestice automobilskih guma, skrivena prijetnja oko

poruka: 13
|
čitano: 3.744
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Čestice automobilskih guma, skrivena prijetnja oko".
2 mjeseca

Strašno koliko dizajneri auta rade dodatne štete, samo što veći, teži, SUV, odmah se raja pomami, svi bi htjeli voziti SUV.

Ma odmah ozakonit veći porez većim autima, skuplji tehnički pregled. Em zagađuju više, em zauzimaju više mjesta za parking , em su smrtonosniji za pješake. Ako ja vozim automobil od 1280kg. i potpuno sam zadovoljan sa 100 konja , čemu popularizirati američanski rednek kamiJon koji dodatno zagađuje, kad i ovako previše zagađujemo (a da ne spominjemo koliko zagadimo brodovima, konzumerizam/kapitalizam).

5 1 hvala 0
16 godina
Re: Čestice automobilskih guma, skrivena prijetnja
Sirotanovic kaže...

Strašno koliko dizajneri auta rade dodatne štete, samo što veći, teži, SUV, odmah se raja pomami, svi bi htjeli voziti SUV.

Ma odmah ozakonit veći porez većim autima, skuplji tehnički pregled. Em zagađuju više, em zauzimaju više mjesta za parking , em su smrtonosniji za pješake. Ako ja vozim automobil od 1280kg. i potpuno sam zadovoljan sa 100 konja , čemu popularizirati američanski rednek kamiJon koji dodatno zagađuje, kad i ovako previše zagađujemo (a da ne spominjemo koliko zagadimo brodovima, konzumerizam/kapitalizam).

Točno je da današnji auti zauzimaju više mjesta za parking, ali zagađuju puno manje od nekadašnjih i puno su sigurniji, kako za pješake, tako i za vozače i putnike u njima.

16 godina
Sirotanovic kaže...

Zato kaj si to TI, a ako netko odrugi zeli i moze i hoce nesto drugo tko si TI da to osporavas ili onemogucujes da to i ima? Nadam se da nismo u nekoj istocnoj zemlji gdi jednumlje prevladava po moras.

Ali, apsolutno se slazem da bi se neke stvari oko poreza,trosarina,dodatnih nekakvih nameta trebale promijenit jer takvi automobili koji su ogromni imaju i preko 2t pod redovito.

P.S.

Ja sam sretan zbog tebe kaj si ti zadovoljan sa autom od 1280kg i 100ks

P.S.2

Ne vozim SUV ali auto ima 2t a bruto mu je mislim oko 2,5t

2 mjeseca
@smajlee JA sam komentirao kao glas razuma da se može voziti normalna klasa limuzina od 1280kg., također da je takav trend zaluđenosti velikim i teškim autima radi dizajnera, kužiš sad ;)

Auto sam platio 17 000 eura tako da nije da nisam mogao kupiti rednek (tipa ja imam mali penis) klasu od 2 tone.

PS ako ti takav kombi ili kamiJon služi poslovno to je druga priča i podržavam, ali ako je samo protetika za okraći penis 😅🖖
2 mjeseca
@DexCro dalo bi se o sigurnosti, svakako da su moderni auti sigurniji uz tehnološke dodatke, naprednije upravljanje itd. ali ovo što dizajneri rade smanjujući vidno polje vozaču nije normalnom (sve više počinjem cijeniti teslu zato što sad skoro jedini ima visoka stakla, ostali svi su toliko to smanjili samo da auti vizualno izgledali "nabrijani").
Također što se tiče pješaka nekad su auti izgledali "aerodinamičniji" (ušpiceni) tako da su pješaka bacali u zrak preko haube prilikom udarca. A ovi današnji ravni "SUVovi" što imaju prednji kraj kao američki Mak kamiJon, kad jadnog pješaka zvizne samo mu bubrege zalijepi za masku od SUVa. https://i.ytimg.com/vi/Kn1IdJXWwx4/hqdefault.jpg

VS

http://lookatthecar.org/wp-content/uploads/parser/Citroen-ZX-1995-1.jpg

Pogledaj ovu fotografiju koliko su auti nekad imali visoka stakla, sve je bilo vidljivo. Koliko su bili niski prednji krajevi (gdje je pješak letio u zrak prilikom udara). A pogledaj sad ove fotografije : https://elverayjacenta.pages.dev/ifgyrme-2024-suv-models-list-photos-mvtount/

A da ne spominjemo detalje kako sam nekad bez gledanja pojačavao ventilaciju (samo vrtiš kotač) a danas moram pogledati koju tipku (ili nedaj bože tač ekran) diram gdje izgubim pogled na cestu par sekundi (koje mogu život značiti) - i to nazivaju sigurnijim nego prije.
16 godina

Zakonsko ogranicenje brzine je 130km/h. Automobili koji idu brze nebi trebali postojati. Ne razumijem zasto se uopce prodaju, ne, bolje, zasto im je dozvoljen prolazak na tehnickom i registracija. Mjesto im je na Grobniku. Ako mozemo limitirati skutere na 50km/h, zasto ne i automobile na 130km/h?

A ekipa koja vozi nepregledne tenkove

Linux, Arch Linux.
12 godina
Sirotanovic kaže...

Pizdarije

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina

Zasto bi mi sluzil auto samo poslovno?

Koristim ga iskljucivo u privatne svrhe. Nisam ja kriv kaj su ga, kao sto ti kazes, dizajnirali takvog.

I od kud sad penisi u prici o autima? Mali ili veliki nije bitno, ima ih svakakvih, to je valjda neka opca kultura da postoje razlicite stvari pa i penisi. Ako ti bu lakse, moj je manji od tvojeg? Bolje je pitanje za kaj ti sluzi i el se uopce koristi i tko ga koristi i kak ga koristi al ok, tema je o autima ili su sve ovo pitanja o autima...

Uglavnom, meni je drago da si ti zadovoljan svojim autom placenim 17 000 eura. Kolko je nas placen nije bitno za pricu (opet, moj je manji od tvojeg). Za 17 000 eura si mogel kupiti i tezi auto od mojeg, kombi npr.

Auto koji vozim je prilagodjen nasim obiteljskim potrebama, opet fuckaj ga, dizanjirali su ga (da, opet se slazem s tobom) da je tezak tolko kolko je, ali nije SUV ili rednek (kaj got da to znaci)

Neznam na koju bi foru auto dugacak cca 4.8m trebal imat cca 1300kg ili sa 100ks vuci auto od 2t, opet tak je dizajniran, imali smo mogucnost odabira.

Uglavnom, moj je komentar isel na stranu da ljudi vise uopce ne razmisljau na svijet oko sebe vec, ja ja ja, ako ja ovo onda i ostali to, ak sam ja sretan s tim onda moras biti i ti...manite se corava posla. Imam (nemam, samo primjer) Nokiu 3310 e pa sad ju trebaju i drugi koristi  svasta. Olabavite malo retoriku. Svijet je sarolik i raznolik.

Napisal sam i da se slazem s tobom da su auti preteski samim time i preveliki i da bi se trebalo to drugacije naplacivati ili kaj vec ali stanje stvari znamo ali ti krenes o novcima i penisima...svakaj. Ali to se vajda nije procitalo. Samim time parking mjesta su na razini 80tih a na cesti je jako malo ficeka ili stojki. Vec i taj tvoj auto od 1280kg je lako mougce veci od stojke.

Dakle, stvar je ponude i odabira. Svi imamo pravo odabrati ili bi svi trebali raditi kao neki JA? Meni se svidja ovo e pa sad cete i vi tak, ja bi ovak e pa sad i vi tak. To je ono kaje mene bocnulo.

Ovo sa touch ekranima se opet slazem 100%. To tko je odobril da se stavlja u aute treba ga kaznit - zivjeli kotacici ili gumbic (kod mene se klima rikta na gumbic +/-) ali fuckaj ga, navogaciju moram po ekranu drljat

Ante, ako netko vozi brze od 130 km/h i prodje nekaznjeno to samo znaci da netko ne radi svoj posel, a kad se krene pisati o tome da se postavlja sve vise kamera onda se baca drvlje i kamenje i skaknje na glavu da nas se zeli sve kontrolirat i da je bitno samo kazne pisat da se pune neciji djepovi. Ovce i novci neidu skupa.  Slazem se da bi max ogranicenje vozila trebalo biti do 145 km/h recimo za privatne potrebe npr.

A kaj su to nepregledni tenkovi?

2 mjeseca
Pa osvrni se na članak ili barem naslov. Ja (opet JA 🤭, sori često dajem osobni primjer, stoga si me možda krivo shvatio da mislim samo na sebe) sam kupio lagan auto i sa 16" kotačima (iako sam u ponudi mogao uzeti 17") zato što pokušavam biti ekološki osviješten i tako i kupovati, ukoliko je to meni moguće.
Također sam mogao kao što pišeš kupiti veći/teži/jači/brži auto sa većim gumama koji više zagađuje, ali kako ne mislim samo na sebe nego i na TEBE (i ostale zemljane, kao i na tvoju djecu) i okoliš oko nas, kupio sam manji. Pokušavam biti eko frendli, zato sam i napisao prvi komentar i napao veće zagađivače kao i idiJote dizajnere pa i ljude koji su popušili taj trend većeg auta. Popušili pišem zato što ljudi većinom ne shvaćaju da to nije njihov stil/odabir nego je trend i nametnuto ljudskom egu (psihologija propaganda).

Ispada da si okrenuo pilu naopako da ja mislim samo na sebe, dok si zapravo ti taj koji kupuje ono čemu se članak protivi i meni još nabiješ na nos u prvom komentaru: ("Zato kaj si to TI, a ako netko odrugi zeli i moze i hoce nesto drugo tko si TI da to osporavas ili onemogucujes da to i ima?")
Stoga sam morao napisati cijenu auta... sad mi podmećeš i da sam hvalisav i posprdavaš se, dok u prvom komentaru si mi nabijao da nisam imao novca za veći stoga i nisam kupio veći (eto vidiš li sad da veći auto upravo znači zamjena za veći penis iliti EGO).

Kažeš :
"Uglavnom, moj je komentar isel na stranu da ljudi vise uopce ne razmisljau na svijet oko sebe vec, ja ja ja"

Slažem se s ovom tvojom izjavom zaista bi trebali promijeniti to. I oprosti ako sam te nešto uvrijedio a želim ti sve najbolje, kao i tvojima.
16 godina
DexCro kaže...
Sirotanovic kaže...

Točno je da današnji auti zauzimaju više mjesta za parking, ali zagađuju puno manje od nekadašnjih i puno su sigurniji, kako za pješake, tako i za vozače i putnike u njima.

Sigurniji su samo za vozače istih, a ovo za pješake je netočno:

Mislim, najsigurniji bi bio u Tenku/APC, ali možeš li nam dati 3 razloga zašto bogati ne bi smjeli voziti tenk?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina

Kaj ima veze čiji auto više zagađuje?

Najvažnije je pitanje je,oče li novi porezi riješit problem?

Postoji samo jedan finalni odgovor na to pitanje, 100% Neče riješit problem.

Gume se troše i zagađuju.Gume če se i dalje trošit i zagađivat okoliš.

Postoji li bilo kakav način da se riješi taj problem?

Ne postoji.

Šta možemo zaključit?

Hebeni kapitalizam opet pokazuje svoje zube. Oderi di god možeš,na bilo koji način,pare pod svaku cijenu i svaki izgovor.Ništa i nitko nije bitan osim novca.

Netko če punit đepove na novom porezu.

Prove me wrong.

0 0 hvala 0
12 godina
danko99 kaže...

Kaj ima veze čiji auto više zagađuje?

Najvažnije je pitanje je,oče li novi porezi riješit problem?

Postoji samo jedan finalni odgovor na to pitanje, 100% Neče riješit problem.

Gume se troše i zagađuju.Gume če se i dalje trošit i zagađivat okoliš.

Postoji li bilo kakav način da se riješi taj problem?

Ne postoji.

Šta možemo zaključit?

Hebeni kapitalizam opet pokazuje svoje zube. Oderi di god možeš,na bilo koji način,pare pod svaku cijenu i svaki izgovor.Ništa i nitko nije bitan osim novca.

Netko če punit đepove na novom porezu.

Prove me wrong.

Kako ne postoji rjesenje? Postoji. Razvit novu tehnologiju izrade guma. Dizajnirat filtracijske sustave za oborinske vode. Sustave hvatanja cestica na samom vozilu. Itd, itd... 

Rjesenje samo mora bit benefitno za neciji dzep i odmah ce izac van. Sve dok se prema ovom komadu prasine u svemiru ponasamo neodgovorno i sve gledamo kroz profit... nema nam spasa.

Jbt, pa i vlastitu kucu/stan tu i tamo pocistis, usisas, pobrises podove. Samo kaj smo uskogrudni, pa dalje od svog nosa ne vidimo.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
3 godine

Ubiše nas podzemne vode, 5 G mreže, ubi nas klor u vodi, ubi nas mikroplastika, ubija nas apsolutno zagađeni zrak, sad nas ubijaju mikročestice guma, ubiše nas aditivi u hrani, ubi nas sol u hrani, ubi nas šećer u hrani, ubijaju cigarete, alkohol, ubi nas sunčano UV zračenje, ozonske rupe, čestice iz vulkana, poplave.

Sve nas ubi, a mi to stojički podnosimo, stresiramo se, gutamo novinske članke, potiskujemo strah, na kraju umremo od kancera izazvanog psihosomatskim bolestima koje nam je priuštilo društvo, političari i novinari željni senzacija.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 13:39 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice