Kako prigodno: NASA bi mogla otkazati razvoj raket

poruka: 19
|
čitano: 2.703
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako prigodno: NASA bi mogla otkazati razvoj raket".
12 godina

Kako to da sam ja to znao pred 2-3 godine? bilo je jasno ko DAN!

1 0 hvala 0
15 godina

Nece biti legalnog sukoba interesa, jer Musk nece biti dio vlade, nego ce biti u funkciji savjetnika pa tako nece morati ni prodati svoje kompanije.

Zgodno, jel'da?

https://apnews.com/article/donald-trump-president-elon-musk-vivek-ramaswamy-2f0f76bb6440231f2504b77cb117d988

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

4 0 hvala 0
11 godina

Merica se do kraja transformira u distopijsku korporacijsku državu.

Nadglednik dina
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Re: Kako prigodno: NASA bi mogla otkazati razvoj r
Entry Point kaže...

Merica se do kraja transformira u distopijsku korporacijsku državu.

Bila je oduvijek, zato je i nastala :).

Samo se rijetko dogodilo da se direktno i javno objavljuje da je najbolja metoda ipak da se dadne najviše novca "predsjedniku".  A i prije su godine bile presudni faktor, pa mnogi oronuli bogataši - naftaši i sl, nisu uživali u plodovima svoje kupnje. No Musk je mlad, može biti predsjednik Amerike barem 30ak godina.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
4 godine
Već je izašla vijest da Musk ima plan ukinuti Fb.I, kao zbog štednje!!! Najmoćnija policijska agencija na svijetu.
Svima je jasno kud to vodi i kakve planove taj čovjek ima.
Ako ste gledali film In Time, nešto slično ovaj planira.

0 5 hvala 0
8 godina
Ne piše se dobro i za Jeffa Bezosa i za njegovu kompaniju Blue Origin u idučih 5 godina. Svi pokušaji da pogura svoje usluge letova u svemir će biti glatko odbijeni.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 9:14 (T700).

1 0 hvala 0
14 godina

Koje usluge letova, kada nisu sposobni ni lansirati  raketu?

3 godine
wyks kaže...
No Musk je mlad, može biti predsjednik Amerike barem 30ak godina.

Ne može biti president jer je rođen u Pretoria, Južna Afrika. 

Zbog toga se ni Arnold Schwarzenegger nije se mogao kandidirati za predsjednika.

合氣道
16 godina

Duhovit si.

Misliš da čovjek koji je oronulom starcu dao 200ak milijuna dolara da postane predsjednik, a ovaj je njemu za uzvrat dao poziciju da odlučuje direktno o svim svojim ugovorima sa Državom, kao i onima od konkurencije, nije predsjednik države?

Tako je i Medvjedev bio Putinu nadređen, štoviše Predsjednik!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
3 godine
wyks kaže...

Duhovit si.

Misliš da čovjek koji je oronulom starcu dao 200ak milijuna dolara da postane predsjednik, a ovaj je njemu za uzvrat dao poziciju da odlučuje direktno o svim svojim ugovorima sa Državom, kao i onima od konkurencije, nije predsjednik države?

Dakle, za ugovore s državom se pita samo Trump ?

Previše si gledao amerikanskih filmova.

U.S.A. nije Rusija, ni Srbija, ni Kina, ni Sj Koreja, pa da predsjednik radi što mu se hoće.

合氣道
16 godina

Jes, Trump, čija je cijela uža obitelj proglašena krivom za pronevjeru novca iz zaklade za djecu, je oličenje poštenja i paziti će da svi ugovori budu pošteni, zajedno sa većinom u sva 3 doma i manijakom antivakserom, kao i državnim odvjetnikom koji je do nedavno bio pod istragom za krijumčarenja žena i seks sa maloljetnicom. Ili ćemo pitati ministra obrane koji je do jučer na Tviteru snimao reklame za proizvođače oružja?

Da je meni biti tako ozbiljan odrastao čovjek kao ti. Di bi mi bio kraj.

Inače ja sam inspektor novčanika, molim da mi posaljes novčanik na inspekciju. Također još čekam uplatu za most koji smo vam dostavili!

13 godina
Ide novih 4 godine histerije. Trump stoji iza svega i za sve je kriv Trump.
Old pirate

1 0 hvala 0
11 godina
wyks kaže...

Duhovit si.

malko pretjeruješ, niti će musk direktno odlučivati o svim svojim ugovorima, niti je on predsjednik umjesto predsjednika, još manje je to usporedivo sa putinom i medvjedevom

da će imati utjecaj na poslovanje svoje firme s državom ofkors da hoće, ali sasvim sigurno ne odlučuje direktno

da ima utjecaj na trumpa, svakako da ima, ali za razliku od medvjedeva koji bi se okliznuo na prozoru, trump muska može i hoće nogom u guzicu čim mu ovaj ne bude pasao - dovoljno je lud, bahat i egoističan, a musk mu nemere pera odbit kad se to dogodi

15 godina
ivankraljevic kaže...
Ide novih 4 godine histerije. Trump stoji iza svega i za sve je kriv Trump.

Naravno da ide i drago mi je da ide

Ova ucmala situacija, ili bolje receno zatvoreni krug, gdje se biraju prakticki isti ljudi iz istog bazena ili istog pedigrea, samo drugacijeg politickog predznaka, mora biti rastresena.

Zadnjih nekoliko decenija definicija "demokratskih izbora" se poistovjetila sa onom Einsteinovom "The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

Tko god to ne primjecuje, dio je problema.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
3 tjedna
Iz teksta: "... zbog prevelikih troškova i tehničkih prepreka, zaustaviti razvoj svoje nove velike svemirske rakete Space Launch System (SLS). Na toj se raketi, koja je kombinacija novih dijelova i nekih starih, poput motora sa Space Shuttlea, zasniva cijeli projekt Artemis... "

Možda i bolje da otkažu takvu raketu, svi znamo kako je SpaceShuttle bio krhak, koliko ih se raspalo i koliko astronauta je poginulo. Ispada da su preživjeli astronauti i SpaceShuttleovi imali sreće 🙏
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Challenger_disaster

0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
wyks kaže...

Duhovit si.

malko pretjeruješ, niti će musk direktno odlučivati o svim svojim ugovorima, niti je on predsjednik umjesto predsjednika, još manje je to usporedivo sa putinom i medvjedevom

da će imati utjecaj na poslovanje svoje firme s državom ofkors da hoće, ali sasvim sigurno ne odlučuje direktno

da ima utjecaj na trumpa, svakako da ima, ali za razliku od medvjedeva koji bi se okliznuo na prozoru, trump muska može i hoće nogom u guzicu čim mu ovaj ne bude pasao - dovoljno je lud, bahat i egoističan, a musk mu nemere pera odbit kad se to dogodi

Meni se čini da između jedenja 5 govana i 10 govana nema neke razlike, ali budi mi ti veseo, pametan i mudar, pa na slijedećem pregledu budi miran znajući da ti je aparat za pregled kupio Vili jer je ministar Zdravstva!

"O svim svojom ugovorima"

Znači privatljivo je 1? 5?

Ako je sredio 1 ugovor direktnom vezom sa predsjednikom nije predsjedink?

Koja je razlika da ti netko ženu izjebe jednom ili 100 puta?

Malko si mužiću pretjerao, pa on je mene samo jednom jebo, nije kao Putin Medvjedeva.

15 godina
Sirotanovic kaže...
Iz teksta: "... zbog prevelikih troškova i tehničkih prepreka, zaustaviti razvoj svoje nove velike svemirske rakete Space Launch System (SLS). Na toj se raketi, koja je kombinacija novih dijelova i nekih starih, poput motora sa Space Shuttlea, zasniva cijeli projekt Artemis... "

Možda i bolje da otkažu takvu raketu, svi znamo kako je SpaceShuttle bio krhak, koliko ih se raspalo i koliko astronauta je poginulo. Ispada da su preživjeli astronauti i SpaceShuttleovi imali sreće 🙏
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Challenger_disaster

Koliko je shuttle bio dobar i pouzdan mozes samo sanjati da ce sto dolazi da ga zamijeni biti uopce blizu...

Takoder bi mogao mao istraziti zasto je uopce doslo do dvije nesrece.

3 tjedna
Konjrr: "Takoder bi mogao maLo istraŽiti zaŠto je uopĆe doŠlo do dvije nesreĆe."
Hrvatski jezik je službeni jezik na ovom forumu, no možemo se malo zezati ;)

Znam za skandal gumene brtve (o-ring) i da su se svi pred komisijom nakon nesreće zaklinjali da guma može podnijeti niske temperature, što naravno nije istina. Zar nisam to zalijepio s Wikipedije 🤔 Čak i odličan film postoji o time (Challenger disaster mislim da se zove). Ukratko SAD nisu imale mogućnost lansiranja SpaceShuttle pri hladnom vremenu ali to su tajili i došlo je do nesreće. Treba li nova raketa biti temeljena na ovom cirkusu?

No hajde prosvijetli me, nauči me što trebam istražiti?
15 godina
Sirotanovic kaže...
Konjrr: "Takoder bi mogao maLo istraŽiti zaŠto je uopĆe doŠlo do dvije nesreĆe."
Hrvatski jezik je službeni jezik na ovom forumu, no možemo se malo zezati ;)

Znam za skandal gumene brtve (o-ring) i da su se svi pred komisijom nakon nesreće zaklinjali da guma može podnijeti niske temperature, što naravno nije istina. Zar nisam to zalijepio s Wikipedije 🤔 Čak i odličan film postoji o time (Challenger disaster mislim da se zove). Ukratko SAD nisu imale mogućnost lansiranja SpaceShuttle pri hladnom vremenu ali to su tajili i došlo je do nesreće. Treba li nova raketa biti temeljena na ovom cirkusu?

No hajde prosvijetli me, nauči me što trebam istražiti?

Probaj procitati izvijesce koje je kongres narucio. Da skratim pricu ameri bi kazali "beencounteri" koji su preuzeli glavnu rijec inzinjerima u nasi su krivi. Politika...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice