Mora da su neki izbori na pomolu
U Kini rekonstruirano i prošireno 160 km autoceste
- poruka: 16
- |
- čitano: 6.945
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da i jesu... 400m obicne ceste je nas Cestar gradio vise od godine dana. Radnici side u kaficu ili piju pivo na zidicu. Sta se mene tice neka i nama grade sve kinezi, ne vidim problem. Ako smo toliko losi, zasto ne?
Zamal pa ko u Bosni! Neka mladi su, stignu nas jos.
.. Radnici side u kaficu ili piju pivo na zidicu. ..
-ajd pa nije tako loše, barem vidiš radnike (koji ne rade..).. ja ne vidim ni to, samo čunjevi po cesti, tjedan-mjesec, bez radova, pa ih se premjesti na drugu lokaciju-cestu.. tek povremeno naletim na neku dionicu gdje postoje radovi, radnici, kao izuzetak koji potvrđuje pravilo.. :)
edit: poveznica-sličnost s ovim kineskim primjerom.. automatizacija, eliminacija radnika.. s jednom razlikom, mi nemamo autonomne strojeve, ostalo je isto :) ...
Zamal pa ko u Bosni! Neka mladi su, stignu nas jos.
na sta mislis konkretno? mi nove kilometre autoputa nismo vidjeli barem 10 godina najmanje.
"Kina, sada se može pohvaliti i prvom sekcijom autoceste izgrađenom gotovo u potpunosti bez ljudskih radnika"
Zar nitko ne vidi nikakav problem u ovome dijelu rečenice ?!
Za vrijedne radne Kineze.
neki poslovi bi se svakako trebali raditi bez ljudi, ako je ikako moguće
asfaltiranje je među takvima
Xi samo čeka povoljan trenutak da pritisne gumb START za izgradnju novog puta svile.
neki poslovi bi se svakako trebali raditi bez ljudi, ako je ikako moguće
asfaltiranje je među takvima
Nije u tome poanta.
Gdje će ljudi za 20 godina uopće raditi ?
Hranit će ih robotizacija.
Nije u tome poanta.
takva su pitanja pitali kad smo se prebacivali sa konja na automobile, sa manufakture na tvornice itd.
kako god, ako igdje treba ovako nešto, onda je to u poslovima koji su toliko loši za ljude da je to strašno, a asfaltiranje je u samom vrhu loših poslova za ljude
Nije.
Bolje je asfaltirati, nego umrijeti od gladi. (Grunf)
takva su pitanja pitali kad smo se prebacivali sa konja na automobile, sa manufakture na tvornice itd.
kako god, ako igdje treba ovako nešto, onda je to u poslovima koji su toliko loši za ljude da je to strašno, a asfaltiranje je u samom vrhu loših poslova za ljude
Dobro znaš da je ovo samo obmana.
Malo su se naslikavali, a kad su se kamere ugasile su maknuli te strojeve i Partija je poslala šljakere s lopatama pod prijetnjom smrću da to na ruke prek noći prelopataju i zavaljaju ručnim valjcima za igralište.
To je bilo ironicno, al haman ni smiley mi nije pomogao
S obzirom da projekcije kažu da će populacija u Kini pasti na ispod 800 miliona stanovnika do 2100. godine i da će i nakon toga nastaviti da pada sličnim tempom nedostatak radne snage će im biti veliki problem.
Mi smo u odnosu na njih Afrika bez struje.