i onda se čudimo da ljudi gube vjeru u znanost...
Rasipanje dijamanata nebom moglo bi ohladiti plane
- poruka: 6
- |
- čitano: 8.877
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
alo...zeleni talibani...zašto ne kažete ljudima istinu...planetu niti životu neće se desiti ništa...jedino je ljudska civilizacija "ugrožena"....bez promjena u okolišu i klime nema niti evolucije...bez asteroida nebi bilo ni nas
Pun mi je organ plasenja.
Jutros se vozim na posao, saltam stanice u prometu.
Teme:
- Promjena sata u nedjelju. Znanstvenici su protiv promjene sata naprijed ili nazad jer predstavljaju potencijalnu "kucajucu bombu" za nas organizam. Rasprava.
"roll eyes"
Saltam dalje.
Tema:
"Da li je pogresno kupovati "gender based" igracke za djecu?"
Tu sam ostao 15 minuta i slusao u nevjerici dokle stvar ide. Par baba i voditeljica se upustaju u ozbiljnu raspravu da li je pogresno curicama kupovati lutke a deckima traktore.
Gasim radio.
Nevjerojatna je kolicina plasenja i trasha koja nam se servira kroz medije. Strah kao kanal prodaje, to bi bila tema za popratiti.
Uz račun HEP-a mi je došao letak koji po ne znam koji puta daje life hackove kako uštedjeti. "Zatvaraj prozore, smanji za dva stupnja, ne troši kad te nema doma, ako si na samrti, ugasi jer ti je ionako svejedno itd.." i sad ćemo dodatno bižuterijom ohladiti planet, a pišu mi kako treba štedjeti grijanje jer ga nema.
Bilo kakvo djelovanje na globalnoj razini zahtjeva odobrenje i slogu svih ostalih zemalja. Tako bi trebalo biti.
Mada, ishod je već jasan - u takvom scenariju gdje se nastoji mijenjati klima planeta Zemlje, ove državice kao što je Hrvatska se neće ništa pitati. Ili će se potkupiti vlade tj. vladajuće.
Ono što je izglednije je prosta činjenica da se planet mijenja i čovjek tu neće moći ništa promijeniti, osim se prilagoditi. A ako pokuša nešto mijenjati, ravnoteža negdje drugdje, u nekom drugom segmentu Zemlje će se narušiti. I onda će biti nekakvih drugih problema i briga. Nerijetko u životu iskrsne nešto neočekivano.
Problem se rješava na izvoru.